curricula repertoire foto´s English version

De Camer van Musiecke

De Camer van Musiecke speelt muziek uit de Renaissance. De werken komen voornamelijk uit Italië, Frankrijk, Spanje, Engeland en de Nederlanden. Ze weerklonken oorspronkelijk tussen ruwweg 1500 en 1650.

Componisten die aan de Camer van Musiecke leveren zijn o.a. Jacob van Eyck, Orlando di Lasso, Jacques Arcadelt, Nicolas Gombert, Thomas Crequillon, Giovanni Bassano, Cipriano de Rore, Giovanni Battista Riccio, Giovanni Paolo Cima, Girolamo Frescobaldi en natuurlijk ook de onvermijdelijke, maar bijzonder veelzijdige en onvatbare
Anonymus.

Veel aandacht gaat ook naar componisten die in het Brugse werkten als Arnoldus Brugensis, Benedictus Appenzeller of Clemens non papa.

foto

Het publiek werd eerder al in verrukking gebracht met diverse programma´s als "Het Liedboek van Andreas Notorius" (in samenwerking met het koor De Andere Notie), "Doulce Mémoire", "Lente in Groeninge", "Muziek voor Brugse Burgers" (in de befaamde reeks Musica Flandrica), en "Carlos Quinto" (in samenwerking met het Bladelinensemble).

Ook op academische zittingen, banketten, open monumentendagen, openingen van tentoonstellingen ("Van Memlinc tot Pourbus", "Vlaanderen in Kaarten", "De Eeuw van Titiaan"), live illustratie van voordrachten ("Dowland"), huwelijks- en misvieringen waren ze te horen en ook dan luisterden de toehoorders op bij het weerklinken van de zoete klanken van het trio. Dit alles niet alleen in tal van Belgische steden en gemeenten, maar ook tot in Italië (Recanati), Zwitserland (Zürich) en Spanje (Salamanca) toe.

Om kennis te maken met de muzikanten en om wat muziek te horen gaan we naar de curricula

Neem gerust een kijkje in het repertoire

Of je kunt contact opnemen met

De Camer van Musiecke
Maalse Steenweg 94
B-8310 Brugge
Belgium
tel + 32 50 35 79 97
fax + 32 50 37 27 82
frank.travers@skynet.be