Ishili Quintet

The Ishili formation was originally created in quartet setting. It was put together by friends studying at the Royal Conservatory of Brussels.
The main goal of the band is to discover rarely played original compositions from well-known jazz musicians.

In this project,inspired and dedicated to the music of Wayne Shorter,the group is extended to a quintet .Jazzisfaction

Trompettist Peer Baierlein , na ‘4711’ het betere exportproduct uit Keulen, (.......) richtte in 1997 met enkele medestudenten het kwartet ‘Jazzisfaction’ op. Ewout Pierreux, piano, Martijn Vanbuel, contrabas, en Yves Peeters, drums, schaarden zich rond Baierlein en paren acht jaar na datum groot vakmanschap met diep gevoel.

‘Issues’ is de naam van hun warm onthaalde eersteling. Op 1 november beginnen ze aan een tournee om warm te draaien voor de opnames van een tweede CD in december dit jaar. Martijn Vanbuel zal er niet meer bij zijn, maar Davide Petrocca, die nu de baslijnen voor zijn rekening neemt, is ook voor geen kleintje vervaard (..........).

Jazzisfaction brengt pientere en onderhoudende mainstream jazz waarbij een breed stijlenpalet in de aanslag gehouden wordt. Up-tempo groovy stukjes, warme ballades, sporadisch geflirt met drum ‘n’ bass, ze gaan breed, en ze gaan sterk.Dit kwartet toont aan dat er niet alleen in de Verenigde Staten goede jazzmusici zijn, maar dat er ook in Belgie en omgeving een generatie jong talent is opgestaan die het absoluut verdient om gehoord te worden. Zoals u het verdient om hen te horen.

(Ilka Stevens- Trends)

www.jazzisfaction.com
Photo Jazzisfaction by Jos L. Knaepen
© 2008 JAZZOLIVE
partners: GC De Maalbeek, Vlaamse Gemeenschapscommissie
and Dienst Nederlandse Cultuur Gemeente Etterbeek