Trio Cachaï

Trio Cachai started 3 years ago with this project at the Royal Conservatories of Antwerp, Belgium.

Marcelo Moncada is Chilean. He has formed the group and writes most of the music which is influenced by a latin-american and jazzy sound.

Band members are:
Marcelo Moncada ( tenor and soprano saxophones, composer)
Frederik Meulyser (drums)
Filip Vandebril (double bass)


www.triocachai.be


Dacosse

Serge Dacosse

Bassist, componist, arrangeur, psycholoog, inderdaad, maar in de eerste plaats is hij muzikant op een rijk parcours van muzikale avonturen. De jazz, de latijnse muziek en de flamenco zijn de diverse wegen die Serge alle drie graag inslaat. Elkaar kruisende wegen die een bron van inspiratie zijn voor de muzikant.

In 1988 ontmoet hij Paolo Radoni, die voor hem de deuren opent van de blue note. In die periode begeleidde hij het quintet van saxofonist Willy Vandewalle, thans overleden. Langzamerhand ontplooit hij zich op de Belgische jazz scene en doet zijn ervaringen op aan de zijde van Yvan Paduart, André Charlier, Laurent Blondiau, Fabrice Alleman, Diedriek Wissels, Jacques Pelzer, Steve Houben, Stephane Martini, Charly D'Inverno, Sandyp Bhatta Charia, … om enkel de meest bekenden te noemen.

Afkomstig van Brussel, gaat Serge in Luik wonen waar hij zijn universitaire studies in psychologie afmaakt. Het is daar dat hij in 1992 kennis maakt met Stéphane Martini, met wie hij de Braziliaanse en Cubaanse muziek ontdekt. Meerdere samenwerkingen vloeien voort uit deze ontmoeting : Tropicana Salsa, Latin Fun, Almoria Trio, onder andere.

De ervaring opgedaan met Almoria Trio, stelt hem in staat om zijn eerste stappen te zetten in de muzikale compositie. In 1997 treedt hij met deze formatie op in het voorprogramma van Al di Meola op het Jazz Festival van Tourcoing.

Een natuurlijke aantrekkingskracht uitgaande van Spanje, leidt Serge naar het ontdekken van de flamenco. Hij doorkruist het schiereiland meermaals en absorbeert deze kultuur in vivo. Door zijn sonoriteit en zijn gemakkelijk herkenbare stijl, verwerft Serge erkenning van vele flamenco artiesten.
Hij treedt op aan de zijde van gitaristen José Toral en Marquito Velez, danseressen Soledad Capa en Sofía Yero, dansers Julián Martín en Javier Romero, zangers José Ligero, Miguel Flores, El Roto, Antonito Paz.

Serge drukt ook zijn stempel op het Sumari Flamenco Jazz Project. Men ziet hem vandaag eveneens aan de zijde van Antonio Segura en Emre Kuzuoglu "El Turco". Het muzikaal parcours van Serge, hier samengevat in enkele lijnen, laat misschien toe om een beter inzicht te krijgen in de creatie in 2005 van zijn nieuwe formatie DACOSSE, een ruimte waar de ontmoeting tussen jazz en flamenco geen grenzen heeft.

www.sergedacosse.com
photo: Dacosse
© 2008 JAZZOLIVE
partners: GC De Maalbeek, Vlaamse Gemeenschapscommissie
and Dienst Nederlandse Cultuur Gemeente Etterbeek