Brussels-Pajot.

 

Van Harte Welkom,beste vrienden, op de website van “The Friendship Force of Brussels-Pajot”

Hier vinden jullie belangrijke informatie over deze regionale en internationale organisatie. 

Voor de leden van 350 clubs overal ter wereld hopen we dat deze site haar steentje zal bijdragen om dit deeltje van de wereld beter te leren kennen en dat ze zal helpen tot een betere en meer directe communicatie bij het plannen van nakende uitwisselingen.

De FF of Brussels-Pajot werd opgericht in maart 1994 onder impuls van Mr. Martin Cobbaert met de steun van Mevrouw Nicole Van Kerckhove en Mevrouw Rita Van Holen.
Deze drie hadden enige Friendship Force ervaring daar ze behoorden tot het bestuur van The Friendship Force of South Flanders. De afstand tot deze locatie deed hen besluiten met een nieuwe club te starten in het Pajottenland, een streek gelegen ten zuid westen van Brussel, in het Vlaamse landsgedeelte.

De meeste clubleden zijn gehuisvest in gemeenten en steden zoals Ninove, Galmaarden, Gooik, Aalst, Dendermonde, Leeuw, Brussel.  De activiteiten van de club gaan hoofdzakelijk door in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

In 2002 betaalden 42 families hun lidgeld. De meeste waren van dichtbij betrokken bij de organisaties. Door de inbreng van jeugd in het bestuur wil de club ook voor jongeren een attractiepool worden.

Van de 5 clubs in België die deel uitmaken van de Friendship Force familie is de Brussels-Pajot club de jongste. De andere Belgische clubs zijn Flanders, South-Flanders, Limburg en Maas-Kempen, allen met zetel in Vlaanderen.

 De club organiseert drie soorten activiteiten:

Vooreerst hebben we de uitwisselingen met clubs uit andere landen. Deze laten onze leden toe om mensen van een ander ras, met verschillende cultuur en communicerend in een andere taal te leren kennen, maar ze helpen ook de banden tussen de leden onderling te versterken.

Ook sociale bijeenkomsten worden door de club georganiseerd zoals een Nieuwjaar receptie in januari, een Paasdiner in april, een fietszoektocht in juli, waarbij ook kandidaat leden worden uitgenodigd om de organisatie te leren kennen en eventueel bij de club aan te sluiten. 

Gans het jaar door worden activiteiten gepland om gelden in te zamelen. Zo worden er bloemen verkocht ter gelegenheid van Moederdag of offreren wij de vaders wijnen. Traditioneel hebben we ook onze kaas en wijnavond in september. Deze ingezamelde gelden worden enkel gebruikt om de inkomende exchanges te bekostigen. 

Indien jullie geloven dat vriendschap tussen volkeren van vreemde landen met verschillende culturen een klein beetje kan helpen om een betere wereld te realiseren, zijn jullie van harte welkom in onze Friendship Force club. Jullie moeten alleen avontuurlijk zijn, flexibel in alle situaties en vooral de wens hebben om vrienden te maken. 

Mogelijk kunnen jullie hierdoor helpen om de wereldvrede te promoten.

Ben je geďnteresseerd om lid te worden van onze club, contacteer me dan via: