Agenda Brugge
Theater

Theatervoorstellingen tijdens de komende maanden op diverse locaties
Sint-Janshospitaal, De Groenplaats, Het Entrepot, Stadsschouwburg, Concertgebouw, CC Daverlo, "De Tank", Steinerschool Brugge, enz. : klik hier

Agenda Cultuurcentrum Brugge eerstvolgende maanden : klik hier

Agenda Kunstencentrum Kaap/De Werf / Vrijstaat O. eerstvolgende maanden : klik hier

18, 24 & 25 november 2017 - 20 u.
26 november 2017
- 15 u.
CC De Dijk, Blankenbergse Steenweg 221, Sint-Pieters (Brugge)
“Boter bij de vis”

Toneelvoorstelling door “Werkgroep 66”Klik op bovenstaande affiche

Het gaat niet goed met Eric Maes. Twee jaar geleden werd hij ontslagen en hij heeft het nog steeds niet aan zijn vrouw verteld. Om de dalende inkomsten te compenseren, heeft hij een ingenieus plan bedacht. Nadat één van zijn vorige huurders naar Canada emigreerde, bleef de staat naar zijn adres uitkeringen sturen. Eric bedacht een hele reeks fictieve huurders en krijgt zo via allerlei instanties geld toegestuurd. Als plots een inspecteur van het departement sociale zaken voor de deur staat, slaat de paniek toe. Zeer tegen zijn zin moet huurder Jan Van Gent Eric uit de penarie helpen. Vanaf dat moment volgen de dolste verwikkelingen, gekke misverstanden, verkleedpartijen en persoonsverwisselingen elkaar in razend tempo op. Het wordt gegarandeerd een onvergetelijke avond!
Auteur : Michael Cooney
Regie : Willy De Grande
Coaching : Rita Bossaer
Spel : Tom Devolder, Peggy Van Reck, Michel Van Windekens, Jacques De Buck, Christiane Annicaert, Ann Vander Bauwede, Jan De Schoolmeester, Lena Vantorre, Laura Pirlet, Peter Laureyns.
Toegang : € 10 Leo heeft een dochter en een zoon maar zijn vrouw is er echter vandoor. Op een dag komt er een brief uit Australië. De familie behoort tot de erfgenamen van een oude tante. Maar er is een voorwaarde....

Info/reservatie : Joanna Beernaert, tel. 050 35 85 50 of joannabeernaert@telenet.be

zondag 19 november 2017
Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, Brugge - 14 u. & 16 u.
Achter de schermen van de Stadsschouwburg : kunstendag voor kinderen
We focussen ons tijdens deze rondleiding niet alleen op de geschiedenis van de Stadsschouwburg, maar ook op de werking van Cultuurcentrum Brugge vandaag. Wie weet wijzen we zelfs een verdwaalde artiest de weg naar het podium …
Deze rondleidingen richten zich in het bijzonder op families met kinderen.

Website + online tickets : klik hier

dinsdag 21 november 2017
Stadsschouwburg (foyer), Vlamingstraat 29, Brugge - 20 u.
De Roovers : "Arabische Nacht"
"A mano" is poëtisch en intrigerend figurentheater van de allerbeste soort. Twee spelers maken een klein mannetje uit klei en zetten het te koop in de etalage van een antiekwinkel. De passanten hebben echter alleen oog voor de andere figuren en objecten in de etalage, maar niet voor het mannetje. Hij doet er alles aan om kopers te behagen. Tevergeefs …
Meer info : klik hier

woensdag 22 november 2017
MaZ, Magdalenastraat 27, Sint-Andries (Brugge) - 20 u.
BERLIN - Zvizdal
Tsjernobyl, 1986. Pétro en Nadia, een echtpaar geboren en getogen in Zvizdal, weigeren te verhuizen na de grote kernramp. Allebei de tachtig ver voorbij, willen ze in hun oude dorp en in hun huis blijven. Ze houden stand in hun spookdorp in de besmette zone. Zonder stromend water, elektriciteit of telefoon.
"Zvizdal" is een verhaal over eenzaamheid, overleven en armoede, maar ook en vooral over de onverwoestbare liefde tussen twee mensen.
Meer info : klik hier

donderdag 23 november 2017
Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, Brugge - 20 u.
Albert Hammond : Songbook World Tour
Met zowat 360 miljoen verkochte platen behoort Albert Hammond tot de grootste songwriters ooit. Heel terecht mocht hij in 2008 zijn naam bijschrijven in de Songwriters Hall of Fame. It never rains in Southern California, maar vandaag heel uitzonderlijk ook niet in Brugge.
Het zal deze avond vooral zaak zijn om niet spontaan en collectief mee te neuriën op klassieke evergreens, zoals I’m a train, The free electric band, I don’t wanna die in an air disaster of The peacemaker, tenzij je daarom gevraagd wordt natuurlijk …
Meer info : klik hier

vrijdag 24 november 2017
Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, Brugge - 20 u.
KARIM BAGGILI : Apollo You Sixteen
Karim Baggili voorstellen hoeft nauwelijks nog. Deze muzikale Brusselaar met roots in Jordanië en Joegoslavië doorkruist al meer dan 20 jaar de wereld op zoek naar inspiratie voor zijn muziek. Keer op keer weet hij het publiek te betoveren met zijn gitaar en ud of Arabische luit.
Meer info : klik hier

dinsdag 28 november 2017
Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, Brugge - 20 u.
Arsenaal/Lazarus : Camus
Wat te doen met de slechte mop die leven heet?
Dat was zo ongeveer de basisvraag in het opvallend samenhangende oeuvre van Albert Camus, grondlegger van het absurdisme, liefhebber van vrouwen en koloniaal tegen wil en dank. Het leven als ultieme daad van verzet tegen de zinloosheid.
Camus is een voorstelling die hulde brengt aan de absurde held die Camus zelf geworden is toen hij op zesenveertigjarige leeftijd overleed in een auto-ongeval terwijl hij eigenlijk van plan was om de trein te nemen.
Website + online tickets : klik hier

zondag 29 november 2017
Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, Brugge - 20 u.
De Frivole Famboos & Brussels Jazz Orchestra : "Dubbel geboekt"
Het moet de ergste nachtmerrie zijn van elke organisator. Door een vergissing staan op dezelfde avond twee verschillende acts geprogrammeerd in dezelfde zaal. Beide gezelschappen staan voor de deur en alle tickets zijn al weken de deur uit. Het zal je maar overkomen.
Het is vijf over twaalf, er is geen weg terug en snelle beslissingen dringen zich op. Dan maar samen het podium op, vanuit de optiek ‘botst het niet dan knalt het maar’.
Je bent vanavond dan ook getuige van de 'clash' tussen de minutieus geregelde timing en improvisatiedrift van Brussels Jazz Orchestra en het al even ingenieus gegoochel met noten en akkoorden van De Frivole Framboos.
Website + online tickets : klik hier

zaterdag 2 & zondag 3 december 2017
Steinerschool Brugge, Astridlaan 8, Assebroek (Brugge)
zaterdag : 20 u. / zondag : 15 u.
De erfenis van tante KaatKlik op bovenstaande affiche


Leo heeft een dochter en een zoon maar zijn vrouw is er echter vandoor. Op een dag komt er een brief uit Australië. De familie behoort tot de erfgenamen van een oude tante. Maar er is een voorwaarde...

Reservatie : info@samenopdeplanken.be

donderdag 21 december 2017
Kaap | De Werf, Werfstraat 108, Brugge - 20.30 u.
ON ICE
Klik op bovenstaande affiche

"On Ice" vertelt waarom een jonge theatermaker besluit een ijspiste te kopen. Waarom deze ijspiste op een of andere manier de ‘oplossing’ biedt voor een gebroken hart.
Op een echte ijspiste brengt Grotenhuis een wervelende monoloog over iemand die probeert te snappen hoe de dingen in elkaar zitten. Over vallen en opstaan en toch blijven doorgaan, blijven schaatsen. On ice, een wervelwind op schaatsen.

donderdag 25 januari 2018
CC Daverlo, Dries 2, Assebroek (Brugge) - 20 u.
"Puin van Eden"Klik op bovenstaande affiche

 


LINKS

Cultuurcentrum Brugge

Kunstencentrum De Werf

Amateurtoneel

Werkgroep 66 Sint-Pieters

Kunst Adelt Steenbrugge

Toneelgezelschap Reynaert Sint-Kruis

Koninklijke Toneelvereniging De Valk Sint-Andries

D.A.T. De Scène Dudzele

De Coulisse Sint-Michiels

Toneelkring Het Nieuw Violiertje Assebroek

Toneelverening Lamme Goedzak Assebroek

Toneelgroep 't Open Deurtje Brugge


Toneelkring Excelsior Brugge

Koninkijke Kamer van Retorika "De Gezellen van de Heilige Michiel" Sint-Michiels

Theater 't Madeleintje Brugge

Theater Melanie Brugge

terug naar homepagina Agenda Brugge