Agenda Brugge
Expo - Kunst
terug naar homepagina Agenda Brugge


Kunstgalerijen in Brugge
: https://bezoekers.brugge.be/kunstgalerijen

Historium BruggeKlik op bovenstaande affiche

In 1435 beleefde Brugge een gouden tijd van uitzonderlijke weelde en pracht die je vanaf het najaar 2012 zelf zult kunnen meemaken. Niet alleen waarheidsgetrouw maar ook in 5S - een nieuw concept dat de vijf zintuigen prikkelt.
In een meeslepend liefdesverhaal komen de Middeleeuwen terug tot leven en jij kan er middenin staan.
Laat je overweldigen door een filmisch panorama van de drukke haven. Neus rond in de studio van Van Eyck. Laat je verrassen door de heerlijke geuren en ondeugende lachjes in het badhuis... Film, decor en speciale effecten versmelten tot een magische ervaring. En niet onbelangrijk, je beleeft het verhaal in je eigen taal.
Het Historium bevindt zich op de Markt, in een parel van een gebouw in het hart van de stad.
In het Historium komt ook een biercafé met shop en een adembenemend uitzicht op de Markt.
Zo zul je na de unieke reis door de tijd de vele indrukken kunnen laten bezinken en je laten verleiden door een bijzondere herinnering...
Info : tel. 050 27 03 11 of info@historium.be
Website (klik op de link)

Wedstrijd “Input-Output” zoekt kunstenaars
Dit najaar organiseert het Cultuurcentrum Brugge voor de zevende maal de wedstrijd voor jonge beeldende kunstenaars “Input-Output”. ledereen die geboren is na 31 december 1982 en vóór 1 januari 2000 kan gratis deelnemen. Doel is om jonge, beloftevolle artiesten de kans te bieden om met hun creaties naar buiten te treden en zichzelf naar de kunstwereld te profileren. Wie wil deelnemen, kan dit tot uiterlijk maandag 31 juli. Een deskundige jury zal zich buigen over de ingezonden werken en een selectie maken. De tentoonstelling met de uitverkoren werken zal lopen van zondag 22 oktober tot en met zondag 19 november 2017 in De Bond, Buiten Smedenvest 1, Brugge.
Info : tel. 050 44 82 71 of joeri.vanquaethem@brugge.be

t.em. 30 september 2017
Magdalenakerk, Stalijzerstraat (Astridpark), Brugge
Zomerproject "Getekend"

Klik op bovenstaande affiche

"Brugge in 100 objecten"


aaa aKlik op bovenstaande afbeelding

Op 11 maart 2016 startte het project "Brugge in 100 objecten" in "Het Brugsch Handelsblad"
& op https://bruggein100objecten.wordpress.com/
In 2018 heropent het Gruuthusemuseum na een heel grondige restauratie de deuren.
Het museum zal je meevoeren door de geschiedenis van Brugge.
Om je nieuwsgierigheid te prikkelen, startte op 11 maart de reeks "Brugge in 100 objecten".
Wekelijks - op vrijdag - stellen we op de blog en in "Het Brugsch Handelsblad" een object voor dat een verrassend, vrolijk, triest, onverwacht… stukje geschiedenis van Brugge belicht.
Die objecten komen niet enkel uit de museale collecties maar ook uit kerken, kloosters, archieven… op Brugs grondgebied.
Welkom op een reis langs enkele klassiekers en veel verborgen parels!
Website : https://bruggein100objecten.wordpress.com/ (klik op de link)

>>> 15 augustus 2017
H.-Magdalenakerk, Stalijzerstraat (Astridpark), Brugge
Expo : "Als de BIJzaak hoofdzaak wordt" - dagelijks te bezoeken van 14 u. tot 17 u.Houden bijen ons een spiegel voor? Is er nog toekomst voor de imkerij? Is er nog voldoende natuur om solitaire bijen in stand te houden? Waarom gaan de bijen dood? Wat kunnen we doen voor bijen?
Via deze en tal van andere vragen wordt je meegenomen door de tentoonstelling. Met tal van leuke gezelschapspelletjes kan je bezoek niet meer stuk.
De tentoonstelling is gebaseerd op het kinderboek "100 kindervragen-Bijen" door Bart Vandepoele en Bruno Remaut.

t.em. 26 augustus 2017
Adornesdomein, Peperstraat 3, Brugge
maandag t.e.m. zaterdag - 10-17 u.
"Here is Now" : Aleksandar Avramovic stelt tentoon
Aleksandar Avramovic is een figuratief schilder en tekenaar. Daar waar hij in het begin duidelijk de fotorealistische stroming volgde, evolueerde zijn werk, hoewel nog steeds figuratief, naar een meer persoonlijke en levendige kunst.
Info : info@adornes.org
Website : http://www.adornes.org

1 juni > 10 oktober 2017
Xpo Center Brugge, Mariastraat 38, Brugge
Leonardo Da Vinci, The Genius in Bruges

Klik op bovenstaande afbeelding

Een Belgisch-Luxemburgs team van specialisten uit diverse disciplines zet de recentste historische en wetenschappelijke inzichten omtrent Da Vinci in de kijker. Het resultaat wordt ongemeen boeiend en uniek: een honderdtal maquettes wordt, in een grandioos en dynamisch decor, gerealiseerd zoals Da Vinci ze had beschreven. Nooit eerder werden zoveel maquettes van de renaissance-meester samengebracht : Xpo Center Bruges krijgt ‘s werelds allergrootste collectie machines op bezoek. Brugge bijt de spits af; nadien reist de expo de wereld rond.
Website : klik hier


juli & augustus 2017
Sint-Niklaaskerk, Smallestraat, Koolkerke
Open : donderdag & zondag - 14-17 u,
Koolkerkse zomertentoonstelling
• Schilderijen van Roland P. Haeck.
• Archeoloog Jan Trachet over de verdwenen Zwinhavenstad Monnikerede,
Gratis toegang.

woensdag 16 augustus tot en met vrijdag 15 september 2017
“Mijn Brugge”, Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein, naast het Huis van de Bruggeling)
Tentoonstelling over de Zeehaven van Zeebrugge in “Mijn Brugge”
Wist je dat de Zeehaven van Brugge goed is voor 20.000 jobs? En dat er momenteel 1.048 vacatures zijn? De jobs liggen dus aan je voeten! Vanaf woensdag 16 augustus tot en met vrijdag 15 september kom je in 'Mijn Brugge" meer te weten over de haven, de jobs en de grootste werkgevers.
“Mijn Brugge”, Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein, naast het Huis van de Bruggeling), Brugge, is open van maandag tot en met donderdag van 10 tot 17.30 u. en op vrijdag en zaterdag van 10 tot 12.30 u.
Gesloten op zondag.

>>> 3 september 2017
Groeningemuseum, Dijver 12, Brugge
Brugse kunst uit de tweede helft van de 18de eeuw
In 2017 viert de Brugse academie haar 300-jarig bestaan. Naar aanleiding van dit jubileum heeft het Groeningemuseum in drie opeenvolgende kabinetten een collectiepresentatie uitgewerkt rond de belangrijkste Brugse kunstenaars uit de tweede helft van de 18de eeuw.
In die periode kende de Brugse academie een grote bloei. Dit was hoofdzakelijk de verdienste van de opeenvolgende directeurs Matthias de Visch, Jan Anton Garemijn en Paul de Cock. Verschillende van hun oud-leerlingen braken internationaal door. Zo werden Jean-François Legillon en Joseph-Benoît Suvée in de jaren 1780 zelfs opgenomen als lid van de 'Académie royale' in Parijs.
Van Joseph-Benoît Suvée en Jean-Bernard Duvivier worden ook enkele aanwinsten getoond.
Meer info : klik hier
Organisatie : Stedelijke Musea Brugge

7 juli t.e.m. 24 september 2017
Beeldenroute vanaf de kerk tot aan de de Hoeve Ter Doest

Beelden in het Witte Dorp

Klik op bovenstaande afbeelding

>>> 13 augustus 2017
Museum voor Volkskunde, Balstraat 43, Brugge
IJslammetjes, strikken, matrozenpakken en andere communiegebruiken
In mei vieren duizenden jongeren en kinderen in Vlaanderen hun communie of lentefeest. Katholieke kinderen van zes of zeven jaar doen dan hun eerste communie. De twaalfjarigen bevestigen hun keuze voor het katholieke geloof in een plechtige communie. Voor wie niet gelooft, is er het lentefeest dat kan variëren van een symbolisch overgangsmoment tot een zomerse barbecue.
De tentoonstelling laat zien hoe deze vieringen doorheen de tijd zijn geëvolueerd. Ken je nog het gebruik van het communiekroontje en de communiestrik? Of het aansnijden van een ijslam? Of heb je nog een foto van jezelf of je ouders in minibruidskledij of matrozenpak? Kom meer te weten over de betekenis en oorsprong van al deze tradities en gebruiken.
Meer info : klik hier
Organisatie : Stedelijke Musea Brugge

t.e.m. 3 september 2017
Groeningemuseum, Dijver 12, Brugge

Willy De Sauter : Collectiepresentatie & recent werk
Het Groeningemuseum bezit een ensemble van zes werken van kunstenaar Willy De Sauter. Ze zijn gemaakt tussen 1977 en 1994. Aanvankelijk wordt zijn werk tot de minimalistische, fundamentele en conceptuele kunst gerekend, door de verbetenheid waarmee hij lijnen laat ontwikkelen of eenvoudige vormen uitpuurt. Maar de gevoeligheid voor materie is bij De Sauter minstens even essentieel. In zijn oeuvre is de drager op zich belangrijk, maar evenzeer de plaats van die drager ten opzichte van de wand en de ruimte. Het oppervlak van het werk toont de materie in zijn opperste verschijning, van diverse soorten metalen en kunststoffen tot verf en plamuur in zijn basissamenstelling: krijt, pigment en dierenlijm. Daarmee reikt hij de hand naar de oude kunst.
De kunstenaar ontwierp zelf deze opstelling die de eigen collectiestukken verenigt met recent werk.
Organisatie : Stedelijke Musea Brugge.
Meer info : klik hier

>>> 1 oktober 2017
Sint-Janshospitaal, Mariastraat 38, Brugge
Collectiepresentatie : Een heilige in het hospitaal
H.-Elisabeth van Thüringen bij het verzorgen van zieken (ca. 1610)

Geen steriele witte gangen en automatische liften, maar rijen bedden in één grote ruimte: zo zag een hospitaal er uit meer dan vierhonderd jaar geleden. Dit is duidelijk te zien op een recente aanwinst van het Sint-Janshospitaal in Brugge, die voor het eerst aan het publiek wordt voorgesteld : ‘De H. Elisabeth van Thüringen bij het verzorgen van zieken’ (ca. 1610) door Frans Francken II. Het schilderij toont de H. Elisabeth als patroonheilige van de ziekenzorg. De bescheiden presentatie rond het schilderij vertelt een boeiend verhaal over de verbeelding van Elisabeth als caritas-heilige en de praktijk van zielzorg en verpleging in een van Europa’s oudst bewaard gebleven ziekenhuizen.
De Heilige Elisabeth (Elisabeth van Thüringen of Elisabeth van Hongarije) werd in 1207 geboren als dochter van koning Andreas II van Hongarije. In 1221 trouwde ze met de Thüringse landgraaf Ludwig IV.
Het paar vestigde zich in Eisenach, op het imposante kasteel de Wartburg. Elisabeth leefde in navolging van de Heilige Fransiscus van Assisi een sober en ascetisch leven en verleende hulp aan armen en lepralijders. Na de dood van haar man in 1227 werd ze verdreven en leefde ze in vrijwillige armoede in Marburg aan de Lahn, als lid van de Derde Orde van Sint-Franciscus. Ze overleed in 1231, amper 24 jaar oud. Reeds vier jaar na haar dood werd ze heilig verklaard.
Meer info : klik hier

vrijdag 20, zaterdag 21 & zondag 22 oktober 2017
Diverse locaties

Buren bij Kunstenaars

Klik op bovenstaande affiche

20 oktober 2017 > 25 februari 2018
Sint-Janshospitaal, Mariastraat 38, Brugge
"Smoke, Ashes, Fable" : William Kentridge in Bruges
Sinds zijn internationale debuut op de DOCUMENTA X in 1997, verwierf de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge wereldwijde faam. Hij is voornamelijk bekend om zijn tien animatiefilms, getiteld Drawings for Projection (1989-2011).
Tot de verbazingwekkende gediversifieerde werken van Kentridge behoren meesterlijke tekeningen, prenten, wandtapijten, beeldhouwwerken, lezingen en operaproducties.
Deze tentoonstelling toont uitzonderlijke kunstwerken, speciaal gerealiseerd door Kentridge voor het Sint-Janshospitaal in Brugge, een 800 jaar geleden gestichte zorginstelling en nog één van de oudste bewaarde van Europa.
Opgebouwd rond de thema's van trauma en genezing is de blikvanger op deze tentoonstelling de video-installatie van Kentridge : "More Sweetly Play the Dance" (2015), een hedendaagse interpretatie van de "Dodendans" uit de middeleeuwen.
Door de ontstane dialoog tussen de tentoongestelde kunstwerken en de opmerkelijke ziekenhuisomgeving, wordt kunst een krachtig werkinstrument om de verschillende lagen van de geschiedenis met elkaar te verenigen.
Organisatie : Stedelijke Musea Brugge.
Meer info : klik hier

22 oktober > 19 november 2017
De Bond, Buiten Smedenvest 1, Brugge
"Input OutPut"

Meer info : klik op bovenstaande affiche

5 mei > 16 september 2018
Parcours doorheen de Brugse binnenstad
Triënnale Brugge 2018 : "Liquid City"

Meer info : klik op bovenstaande affiche

De wereld is in transitie. Gevestigde gedachten en leefvormen staan onder druk.
De tweede editie van de Triënnale onderzoekt de toekomst van een stad als Brugge. Daarbij staat de rol van de inwoners in een vloeibare samenleving centraal. Een constante flux, voortgestuwd door variatie, pluralisme en ambivalentie kan leiden tot onzekerheid en zelfs angst. Tegenover die reflex staat Triënnale Brugge 2018 als veilige baken, een vloeiende stad, open en betrokken, motor van maatschappelijke, culturele en politieke verandering. Brugge als plek waar diversiteit leidt naar ontmoeting. De broedplaats voor vernieuwing in een stedelijke context.
Net zoals de middeleeuwse Bruggeling en poorter actief participeerde aan het vormgeven van zijn stad en bestuur, is de huidige burger aangesproken om dromen, wensen en ervaringen over het samenleven in Brugge te delen. De tijdelijke, gedeelde en gastvrije ruimtes van Triënnale Brugge 2018 stimuleren interactie en helpen een nieuw stedelijk fundament te leggen.
De vloeibare stad, letterlijk omringd door water dat ooit voor Brugges wereldfaam zorgde, wordt een metaforische Liquid City. Fluïditeit, transitie, instroom, uitwisseling, een continue artistieke beweging die soms stormachtige en soms zacht kabbelend door de stad trekt. Panta Rhei. Alles en iedereen komt in beweging.

Permanente expo
Site Oud-Sint-Jan, Mariastraat 38, Brugge - dagelijks : 10-18 u
Werken van Picasso

Website : klik op bovenstaande affiche

De vorige permanente expo over Picasso werd volledig vernieuwd.
Het gaat om een grafische collectie met ruim 300 werken (en wat kostbaar keramiek) van de meester, evenveel als het Picassomuseum in Münster dat een absolute specialist is in het grafische oeuvre van Picasso.
De expo kan het best worden bezocht in combinatie met de expo Miró, die andere grote modernistische Spaanse meester. Van hem kan men 100 grafische werken bekijken en ook zijn atelier dat waarheidsgetrouw werd nagebouwd. 

Musea op kindermaat

Diverse locaties in Brugge
Hou jij zelf heel erg veel van kunst en zou je graag je kinderen warm maken voor al dat moois?
Of misschien wil je zelf graag meer weten over de musea maar wil je dat samen ontdekken met je gezin?
Musea Brugge heeft allerlei leuks ontwikkeld om het ouders én kinderen naar hun zin te maken!
In alle locaties van Musea Brugge is een ruim aanbod van zoektochten, ateliers en verkleedpartijtjes.
Bovendien zijn er vierdaagse en eendaagse ateliers tijdens de vakanties waar je kinderen deze unieke collecties leren kennen.
Aarzel niet, kom langs en laat je verrassen door dit rijke erfgoed!
Programma (klik op de link)

doorlopend
Breidelstraat 3 (tussen Markt en Burg), Brugge
"The Bruges Beer Museum'" - "The Beer Experience, discovering and tasting"Op 19 september 2014 openden de jonge Brugse ondernemers Thibault Bekaert en Emmanuel Maertens hun biermuseum op de bovenverdieping van het postkantoor op de Markt. Ze tekenden een huurovereenkomst voor twintig jaar.
De bovenverdieping van het postkantoor op de Markt werd in 2013 verkocht. De koper telde daar 1 miljoen euro voor neer en vond zeer snel huurders voor deze toplocatie, namelijk de 30-jarige zelfstandige letterbeeldhouwer Thibault Bekaert en de 38-jarige horeca-uitbater Emmanuel Maertens. Deze laatste runt zijn zaak "Nocturne" in de Wollestraat. Beiden hebben ze heel wat ervaring in de horeca. Zo was Thibault een tijdlang kok in het gekende restaurant "De Gouden Harynck" en was hij kelner in de restaurants "Sint-Joris" en "Central" op de Markt. Emmanuel groeide door van commis op de Markt tot zelfstandig horeca-uitbater na enkele tussenstops in het buitenland.
Het idee voor een biermuseum heeft Thibault Bekaert opgedaan tijdens een bezoek aan Praag waar hij in het biermuseum alles te weten kwam over de geschiedenis van de pils.
Van het eerste bierrecept in Mesopotamië tot foodpairing : in twaalf hoofdstukken leert het museum je alles wat er te weten valt over bier. Over de rijke geschiedenis, de evolutie in productieprocessen, maar ook over de verhouding tussen bier en gezondheid, de vrouw en gastronomie. En ook Brugge en zijn rijke geschiedenis, maar ook zijn huidige brouwerijen, krijgen een eigen hoofdstuk toebedeeld.
Brugge was een bierstad met heel wat brouwerijen, er was de brouwersgilde en de brouwtraditie wordt hier nog steeds voortgezet.
De initiatiefnemers menen dan ook dat het nieuwe museum heel wat Belgen, maar ook buitenlandse toeristen zal aanspreken.
De bezoekers zullen meer te weten komen over het brouwen van bier, de ingrediënten die nodig zijn voor bier en de Brugse biergeschiedenis. Voor hun bezoek krijgen ze een i-pad mee met informatie in verscheidene talen. Richt de camera naar eender welk voorwerp en de tablet haalt een tekst-, geluid-, of een beeldfragment tevoorschijn, telkens in een van de tien talen naar keuze.
Nadien kunnen ze nog een heerlijk biertje degusteren. Dat kan in de degustatieruimte.
Voor kinderen is een aparte wandeling uitgewerkt, met tekeningen van Peter Verhelst en Stedo.
Het wordt alvast geen biercafé.
Het nieuwe museum werd gedoopt als "The Bruges Beer Museum'"met als slogan "The Beer Experience, discovering and tasting".
Dagelijks open : 10-17 u.
Tickets : € 11 (Bruggelingen : € 9)
Inclusief consumptie (keuze uit drie bieren)
Info : tel. 0479 35 95 67 - info@brugesbeermuseum.com of thibault@brugesbeermuseum.com
Website : http://brugesbeermuseum.com (klik op de link)

doorlopend
Kunstgalerie Beylemans, Sint-Jakobsstraat 46, Brugge
Open : donderdag t.e.m. maandag, 14-18 u. (gesloten op dinsdag en woensdag)
Contact : tel. 050 67 88 55
Website Galerie Beylemans (klik op de link)

doorlopend
44 Gallery Contemporary Photography, Genthof 44, Brugge
Contemporary Photography
44 Gallery is een jonge kunstgalerij voor hedendaagse fotografie, in uitbreiding voor beeldende kunst waarbij de kunstenaar gebruik maakt van het medium fotografie.
Er wordt werk getoond en aangeboden van Europese fotografen, met speciale aandacht voor Belgische fotokunstenaars, het aankomend talent evengoed als de meer gevestigde waarde.
Per jaar worden er 10 fotografen voorgesteld in solo- of duotentoonstellingen.
Open : za, zo van 14 u. tot 18 u. (ma, di, woe, do, vrij gesloten)
Contact : tel. 0489 55 26 63
Website

doorlopend
Concertgebouw, 't Zand 34, Brugge
Permanente kunstcollectie van het Concertgebouw Brugge
Het Concertgebouw verleent onderdak aan een interessante verzameling actuele kunst, die gestaag aangroeit.
Voor deze collectie wordt er nauw samengewerkt met architect Paul Robbrecht, die samen met de kunstenaars kiest voor kunstwerken die in de moderne architectuur zelf geïntegreerd kunnen worden .
Meer info

doorlopend

Atelier Bekaert, Sint-Clarastraat 40, Brugge
Letters in steen
Open atelier bij Maud & Thibault Bekaert, letterbeeldhouwers
Open : vrijdag, 10-12u /14-18 u. & zaterdag : 10-13 u.
Reserveren: tel. 0475 26 95 58 of info@lettersinsteen.be
Website

doorlopend
Site Oud Sint-Jan, Mariastraat 38 (parking Zonnekemeers), Brugge
Van Picasso tot Miró
Sinds 1 mei 2011 presenteert Site Oud Sint Jan in Brugge een permanente tentoonstelling opgedragen aan de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso, en enkele beroemde tijdsgenoten zoals Henri Matisse, Marc Chagall, Georges Braque en Joan Miró. Gedurende meerdere jaren worden 2 verdiepingen van het historische hospitaal gereserveerd voor de kunst en cultuur uit de 20ste eeuw.
Op het gelijkvloers zullen er meer dan 120 originele kunstwerken te bewonderen zijn. Ongeveer 120 zeldzame en originele gravures, lithografiën, keramieken, stellen de artistieke evolutie van Pablo Picasso voor. Dankzij leningen bij Belgische en buitenlandse musea, zal deze expo regelmatig worden aangevuld met schilderijen en tekeningen van de beroemdste kunstenaars uit de 20ste eeuw. Bovendien kan u op deze tentoonstelling originele tekeningen bewonderen uit de entourage van Pablo Picasso zoals onder meer zijn echtgenote Dora Maar.
De tentoonstelling wordt eveneens aangevuld met manuscripten, fotografische en audiovisuele documenten over Picasso en zijn beroemde tijdsgenoten : Matisse, Chagall, Braque en Miro
In de permanente expo, zullen de composities van Pablo Picasso aangevuld worden met originele werken, tekeningen, gravures, lithografiën en keramieken van Henri Matisse, Marc Chagall, Georges Braque en Joan Miro.
Op de verdieping, kan de bezoeker een afwisselende presentatie ontdekken van ongeveer 40 belangrijke werken van andere moderne kunstenaars zoals James Ensor, Auguste Rodin, Paul Delvaux, René Magritte, Andy Warhol, Alexandre Calder, Pierre Alechinsky, Karel Appel et Valerio Adami.
Open : 10-17 u. (niet op dinsdag)
Info : tel. 050 47 61 00 of contact@oudsintjan.be
Website

Doorlopend
Memling in Sint-Jan/Hospitaalmuseum, Mariastraat 38, Brugge
Permanente tentoonstelling ex-voto’s
Een belangrijke collectie ex-voto's is permanent te zien in de bidkapel bij de apotheek van Memling in Sint-Jan.
Ex-voto's zijn voorwerpjes die gelovigen plaatsten bij een altaar of een heiligenbeeld, als dank voor een verkregen gunst.
De geofferde voorwerpjes bestaan in alle mogelijke materialen - zoals was, zilver of hout - en vormen, bijvoorbeeld benen voor genezen benen, harten voor verholpen liefdesperikelen, baby's voor vrouwen die na veel moeite zwanger werden, enz...
De oorspronkelijk 16de-eeuwse kapel is uitermate geschikt als tentoonstellingsruimte voor de ca. 250 objecten.
De rustige, intieme sfeer, die eigen is aan ex-voto- en kleine devotieruimten, zorgt voor een herwaardering van de sacrale waarde van het pand.
Dagelijks van 9.30 u. tot 17 u. (maandag gesloten)
Toegang : € 8 (indiv.) - € 6 (red.) - € 1 (jongeren 6- 25 jaar) - gratis t/m 5 jaar en voor inwoners van Brugge (incl. permanente collectie)

doorlopend
Dominique Dufait, Damse Vaart-Zuid 77/79, Sint-Kruis (Brugge)
Van kunstambacht tot designer handtassen
Dominique Dufait slaagt erin om op ambachtelijke wijze (zonder electriciteit) hedendaagse, pure handtassen te maken. Alle stukken worden volledig met de hand genaaid en bewerkt. Enkel de essentie telt. Op regelmatige tijdstippen wordt de etalage heraangekleed met ander werk.
De moeite waard om eens te stoppen tijdens een (fiets) tochtje naar Damme.
Contact : tel. 050 35 10 77 of info@b-used.be
Gratis toegang.
Meer info

doorlopend
Stationsstraat 18, Lissewege
Artepol - Art Station Lissewege
Tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunstenaars.
Permanente tentoonstelling van Olga Monastyreva plus mogelijkheid om haar atelier te bezichtigen.
Contact : tel 0475 23 69 24 of info@artepol.be
Website

doorlopend
44 Gallery Contemporary Photography, Genthof 44, Brugge
Hedendaagse fotografie
44 Gallery is een jonge kunstgalerij voor hedendaagse fotografie, in uitbreiding voor beeldende kunst waarbij de kunstenaar gebruik maakt van het medium fotografie.
Er wordt werk getoond en aangeboden van Europese fotografen, met speciale aandacht voor Belgische fotokunstenaars, aankomend talent evengoed als meer gevestigde waarden.
Per jaar worden er 7 kunstenaars in solotentoonstellingen voorgesteld.
Open : za, zo van 14 u. tot 18 u. (ma, di, woe, do, vrij gesloten)
Contact : tel. 0489 55 26 63
Website

doorlopend
Stadshallen, Belfort, Markt, Brugge
Museum-Gallery Xpo Salvador Dali
Binnen één der meest prestigieuze gebouwen van de stad Brugge, het Belfort, kunt u een fantastische collectie grafische werken, beelden, prachtige aquarellen en tekeningen van de hand van de roemruchte kunstenaar Salvador Dali bewonderen. De werken worden gepresenteerd in een sensationeel en dramatisch decor, in de echte Dali-kleuren: goud, parelmoer en shocking pink! Onvergetelijk...
Dagelijks : 10-18 u.
Contact : tel. 050 33 83 44 of dali@interart.be
Website

doorlopend
Galerie De Witte Beer, Witte Beerstraat 7, Sint-Andries (Brugge)
Diverse kunstenaars
Info : tel. 0496 25 52 52 of info@dewittebeer.be
Website

doorlopend
Svein Koningen Studio Gallery, Korte Vuldersstraat 17, Brugge
Abstracte schilderijen van Svein Koningen
Svein Koningen is een internationale kunstenaar.
Hij werd geboren in Noorwegen, bracht zijn jeugd- en schooljaren door in Amsterdam, leeft in Curacao en het Verenigd Koninkrijk.
In 2005 verhuisde hij met zijn studio van het prachtige kustoord "Noosa Heads" in Australië naar Brugge.
Zijn schilderijen steken vol energie, van de verbazende "Wilderness Series" tot de al even boeiende "Poppy Series", geïnspireerd door zijn bezoeken aan "Flanders Fields" en de Somme-streek.
Een bezoek aan deze galerij is een must voor iedere liefhebber van hedendaagse kunst!
Open : 11-18 u. (gesloten op dinsdag)
Info : tel. 0486 46 94 86of sveinkoningen@gmail.com
Website

doorlopend
Galerie Indigo, Kerkstraat 15, Damme
Etnische kunst
Gratis toegang.
Open : zater-en zondag van 11 tot 18 u. / weekdagen van 11 tot 13 u. en van 14 tot 18 u.
gesloten op dinsdag, woensdag, donderdagvoormiddag, 25 december en 1 & 2 januari
Website : www.indigoartgallery.be (klik op de link)

Till-Holger Borchert (hoofdconservator Groeningemuseum Brugge)
maakte origineel kijkboek over Vlaamse meesterwerken

"Meesterwerk : van Van Eyck tot Rubens in detail" belicht op een originele manier veertig meesterwerken
uit de Vlaamse schilderkunst .
Het is niet het zoveelste boek over Van Eyck , Bosch en Rubens maar een kijkboek dat focust op de details.
Een uitgave van Lannoo.
Meer info : www.lannoo.be/meesterwerk (klik op de link)

Sound Factory in Bruggemuseum-Lantaarntoren
Concertgebouw (Lantaarntoren), 't Zand 34, Brugge

Klik op de afbeelding

De Sound Factory is een interactief broeinest voor geluidskunst en creativiteit.
Een auditieve ontdekkingstocht gespreid over het dakterras en het vijfde niveau van de Lantaarntoren van Concertgebouw Brugge.
Experimenteren, ervaren of componeren, alles is - letterlijk - binnen handbereik.
Van bronzen beiaardklokken tot digitale klanklabo’s, van beats en samples tot ijle klankfrequenties.
De Sound Factory biedt een mix van installaties waarmee jij je ding kan doen.
Geen herkauwde popdeuntjes maar wel eigen creaties die intrigeren en irriteren.
• Dagelijks : 9.30-17 u. (gesloten op maandag)
• Toegang : € 6 (indiv.) / € 5 (red.) / € 1 (jongeren 6-25 jaar) / - 6 jaar & inwoners van Brugge : gratis.
Info : tel. 070 22 33 02 (maandag t.e.m. vrijdag, van 16.00 tot 18.30 u.) of educatie@concertgebouw.be
Website