Timo Detlev Ivo ivo Ivan Nadia Gerard Gerard
v.l.n.r

Ivo Ivan

klik op de persoon om zijn profiel te bekijken

Timo (25/03/1980)


Als kleine jongen ging hij regelmatig mee naar optredens van Ivo en Gerard. Op veertien jarige leeftijd begint hij met enkele vrienden een hardcore/punkrock groep. Deze groep stopt na anderhalf jaar. De intresse voor muziek blijft groeien en hij krijgt wat lessen slagtechniek van Ivo. Tijdens zijn middelbare studies aan het Koninklijk Atheneum Keerbergen, neemt hij deel aan de Klassieke Avond en de Variëté avond.

Op 19 jarige leeftijd wordt hij gevraagd om in te vallen bij de groep Blue 2 Lips, waarvan de toenmalige drummer twee dagen voor het optreden verstek had gegeven. Timo heeft dit optreden meegespeeld zonder te repeteren en zonder de nummers te kennen. Dit optreden was zo goed meegevallen dat hij werd aangenomen als vaste drummer.

Twee jaar later verlaat Timo deze groep. Op hetzelfde ogenblik stopt ook de groep Shadowdance, waarbij Nicolas G. en Dorien H. spelen.

Deze twee zijn geen onbekenden voor Timo, ze hebben samen op het Koninklijk Atheneum Keerbergen gezeten en hebben daar ook samen opgetreden op de Klassieke Avond en Variëté.

In 2002 richt dit trio de groep Pole-Star op. Een groep die een mix brengt van rock, grunge en alternatieve muziek met vrouwelijke vocalen.

De groep heeft door de jaren heen verschillende optredens gedaan en 3 demo-cd’s opgenomen. Ze wonnen ook al demopoll, Fight for stagefight en de Bleekrock rally in Tienen.

Na bijna zes jaar verlaat hij Pole-Star door muzikale meningsverschillen binnen de groep.

Tussendoor valt Timo ook enkele keren in bij Big Bill, Blue Stockings e.a.

De laatste twee jaar heeft hij enkele lessen gevolgd bij Bruno Meeus en Olivier Wery om zijn techniek te verbeteren.

Timo speelt momenteel bij de covergroep Comintonite en de metalgroep Karma Kill.


Ivan (16/07/1968)


Op 16 juli 1968 zag Ivan het levenslicht in OLV Waver.

Je kan zeggen dat het drummen er bij Ivan is in “gestampt”, als kleine jongen kroop hij in de basdrum van papa Gerard terwijl die aan het repeteren was met zijn band Octopus.

Op 12 jarige leeftijd kreeg Ivan zijn eerste eigen drumstel van nonkel Ivo en op 14 jarige leeftijd viel hij éénmalig in bij de groep van Ivo, “The Red River Band”, dit was zo goed meegevallen dat hij werd gevraagd om mee te spelen bij een circus. Dit alles was dan ook meteen het startschot voor zijn eerste Metal bandje “Vermin”.

Tot zijn 25 ste speelde hij bij verscheidene Metalbands zoals o.a. Paria, Detroit, Xironix, Quicksand,…Tot hij op een dag in 1993 gevraagd werd door Paul“Shorty” Van Camp (stichter van Belgisch eerste Metalband Killer), voor de coverband Blues Express.

Ivan is nooit de man met één band geweest en speelde ondertussen nog bij andere bands zoals Decibel, Syrup, Low Dough Quo met Steve Turcksin (Big Bill) & Luc De Graaf (BJ Scott), Bill & The Wild Mazimpakaz met Big Bill en Véronique Mazimpaka ( 'La fille d'Ernest' en 'X-Africa'.).

In 1997 vroeg het maandblad Mindview voor een reunie van Killer, en zo geschiede het, Killer met Ivan beter bekend al de Vanne aan de drums, helaas door het succes van de Grunge op dat moment was deze reunie geen lang leven beschoren.

Samen met Killer viel ook Blues Express uit elkaar, maar het duurde niet lang of Shorty & Ivan bundelde terug de krachten en startte meteen twee projecten op, de Hard Rock Coverband Black Jack en de Jimi Hendrix Tribute band Gypsy.

Ook het freelance werk liep verder en zo kwam het dat Ivan inviel bij Willy Willy’s (Scabs) Moody Voodoo band, Tumblin’ Dice, Big Bill,…

In 2002 viert het beruchte platenlabel Mausoleum zijn 20 ste verjaardag, Alfie Falkenbach, eigenaar van Mausoleum, hield een groot gebeuren in de Biebob club.

Op dit gebeuren mocht natuurlijk de groep die zijn label bekend maakte niet ontbreken. Ivan & Shorty gingen dadelijk op zoek naar een nieuwe bassist en omdat ze het niet bij een éénmalig optreden willen laten, gingen ze maar meteen opzoek naar een toetsenist om Killer nieuw leven in te blazen.

Killer werd opnieuw gesmaakt door het publiek en zo kreeg de band meteen een platencontract van Mausoleum.

In 2003 bracht Killer hun 5 de album uit “Broken Silence” en in 2005 het 6 de album “Immortal”. Ze speelde al op de mainstage van Graspop Metal Meeting, waren support act voor Motörhead, Dio en Queensryche en fungeerde een aantal keren als begeleidingsband voor de Duitse Queen of Metal Doro Pesche (Warlock).

Momenteel werken ze aan nummers voor een nieuw album en in het najaar komt er een Live album uit.

Ondertussen speelt Ivan ook nog elk weekend met Black Jack en zijn neven project Between Worlds.

 

Detlev ( 21/08/1993)

“De appel valt niet ver van de boom” is hier wel van toepassing, van het moment Detlev kon lopen was hij al aan het drummen, net zoals zijn vader Ivan en zijn grootvader Gerard. Als derde generatie drummer heeft hij het Opdebeeck ritme helemaal in zich, nu op amper 13 jarige leeftijd speelt hij samen met zijn zus Iraïs die basgitaar speelt, vlotjes nummers van AC/DC, Judas Priest, Manowar,…

In 2005 schitterde hij al eens op podium samen met de overige Brown Sugar Drummers, gaf al enkele drumdemonstraties op school en is natuurlijk ook te horen op de single CD van de Brown Sugar Drummers.

Ivo (02/05/1957)


In 1980 ontmoet hij Fons Jacobs destijds actief bij de band Hold up. Deze band wordt later ontbonden. Ze starten samen een nieuwe band op The Mods. Hiermee nemen ze een single op in de Mayfair studio's in Londen.

The Mods doen ongeveer 150 optredens per jaar.

In 1983 besluiten Ivo en Fons om om de country rock tour op te gaan. De groep Red River Band wordt opgestart. Deze band vertegenwoordigd Belgie twee maal op de Euro country music masters.

Ze zijn de favoriete band bij het amerikaanse leger in Chape bij Bergen. Ze spelen op alle country festivals in europa. Na het overlijden van gitarist Kris Joostens wordt deze band ontbonden.

In de daarop volgende periode speelt hij free lance bij o.a. Big Bill, Phil Clayton, Bill Roseman en Tumblin' Dice.

In 1990 wordt Ivo gevraagd door de Amerikaan Jimmy Lawton om zich bij zijn Americain country show te vervoegen. Deze show toert door heel europa.

Ze spelen o.a. het voorprogramma voor John Denver.

Tijdens het toeren ontmoet hij LarryHagman(J.R), Bill Wyman, Tonny Joe White, David Soul en Albert Lee.

In 1995 wordt de Stewart Barnes Band opgericht, een blues formatie met verschillende invloeden. Ze worden een veel gevraagde band op festivals en spelen vele kroegentochten.

Ze begeleiden de Amerikaan Jerry Donahue tijdens gitaar demonstraties in Belgie.

Ivo speelt nog steeds bij Jimmy Lawton en de Stewart Barnes Band.

Gerard (16/09/1949)


Op zijn 16 de begon Gerard met drummen en amper 2 jaar later, in 1969, speelde hij al bij de band “Purple Bus” samen met PP Michiels. Na de split van Purple Bus werd Gerard gevraagd door de gebroeders René enRobert Vlaeyen (René Vlaeyen is inmiddels bekend geworden als TV-producer en heeft programma's als de Kotmadam en Gaston en Leo op zijn geweten) om bij hun band The Bats te spelen.   Nadat ze met The Bats begin jaren ’70 een aantal hits scoorden zoals “Silly Sally”, was het tijd om een andere weg in te slaan en zo ontstond Octopus. Met Steve Davies als zanger, Phil Francis bas, Robert Vlaeyen gitaar en Gerard aan de drums, miste Octopus nog een toetsenist met liefst dan nog een hoge stem. Het was dan ook Gerard die PP Michiels voorstelde aan de leden van Octopus en zo werd de band in 1974 vervolledigd.
Octopus scoorde verscheidene hits zoals o.a. “I’m so in love with you”, “Special Angel”, “South of the border”, “All alone”,…

In 1980 viel Octopus uit elkaar, al snel werd Gerard gevraag om bij de bekende Nederlandse band “The Classics” te drummen. Deze band is vooral bekend van nummer als Yellow sun of Ecuador & My Lady Of Spain.   Na jaren van succes met The Classics, kwam Gerard terug naar België, waar hij nog verscheidene jaren drummer was van Big Bill ("Eene me hesp ...")  

Vandaag op zijn 57 ste is Gerard nog steeds actief, met zijn band The Romantics tourt hij heel de Benelux rond als begeleidingsband van o.a. Dave Berry & J.Vincent Edwards.

Door jaren lang verschillende stijlen van muziek te spelen kan je Gerard omschrijven als Power Pop – Rock drummer die nog lang niet is uitgespeeld en dat is er dan ook aan te horen op de Brown Sugar Drummers single!

 


Nadia