VL - EU


Nieuws Beschrijving Programma Regio's Maecenae English? Contact

 

    

Terug

 

Flemish Masters Tornooi

Vlaanderen versus de Verenigde Regio's van Europa

20-21-22 september 2002

Onze Vlaamse ploegen moeten het opnemen tegen evenveel buitenlandse delegaties. Ze komen uit alle windstreken van Europa: van Schotland tot Kreta, van de Azoren tot Rusland en vertegenwoordigen elk een regio.

Gedurende deze 3 dagen is de wedstrijd voorbehouden voor golfspelers of -speelsters met een maximale officiële exacte handicap van 28,4.

Elke ploeg bestaat uit 2 spelers:

de regioploegen dragen de naam van hun regio.
de Vlaamse ploegen krijgen de naam van een Vlaamse meester "Rubens, Bruegel, Van Eyck, Mercator, enz." of deze van een maecenas (het bedrijf).
Elke regioploeg staat onder leiding van een al dan niet spelende kapitein die de sportieve en representatieve contacten verzorgt (zie verder).
Elke Vlaamse ploeg staat onder leiding van één of twee ambassadeurs die naast de sportieve functie ook een gastheer- of gastvrouwrol vervullen ten aanzien van de regio met wie ze tegelijk spelen (zie verder).
De formule is een four-ball-best-ball formule met 2/3 van de handicap.
Een regiodelegatie schrijft zich in voor minstens één dag. De datum waarop gespeeld wordt, wordt vastgelegd in overleg met de organisatie.

Op vrijdag 20 september wordt de wedstrijd gespeeld als bedrijvendag, waarbij de deelnemende maecenae en andere bedrijven hun gasten uitnodigen.

Zaterdag 21 en zondag 22 september staan open voor de leden van de Brabantse Golf en hun buitenlandse gasten.

De tornooien omvatten 2 klassementen:

Individueel klassement van alle regio's (met een dagelijkse prijsuitreiking)
Vlaanderen tegen alle Europese regio's (over 3 dagen) Elke regio kan één of meer ploegen opstellen. Elke dag is er een prijsuitreiking.

Er bestaat een dagklassement. B.v. 1ste Schotland 43 SFP, 2de Portugal 41 SFP, 3de (één van de vele) Vlaamse ploeg(en) 39 SFP. Maar er wordt ook een tussenstand gegeven: Vlaanderen… punten - Regio's van Europa… punten. De laatste dag gaat de Wisseltrofee, een gouden pallet met 100 diamanten, hetzij naar Vlaanderen hetzij naar de Verenigde Regio's.

Groep-Kapiteins

Alle Vlaamse ploegen samen staan onder leiding van één kapitein, Alle regioploegen hebben als gemeenschappelijke kapitein, De kapiteins introduceren hun ploegen en overhandigen de prijzen aan de winnaars. Eén van hen, de kapitein van de winnende ploeg, neemt op de laatste dag de wisseltrofee in ontvangst tot de volgende editie.