Concert


Nieuws Beschrijving Programma Regio's Maecenae English? Contact

 

    

Terug

 

 

Ludiek Klassiek Concert 

Zaterdag 29 juni 2002

Midden in het Joris Van Assche-tornooi krijgen we een schitterend FM-concert. Dit wordt zonder twijfel het "niet-sportief" hoogtepunt van het seizoen. Na het pianorecital van 18 januari, is dit de tweede culturele avond van dit onvergetelijke jaar. 

Als prestigieuze locatie werd het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel gekozen. De concertzaal van het conservatorium staat bekend als één van de besten van het land op het gebied van akoestiek. 

Op deze avond wordt eerst de multimediale presentatie van de Flemish Masters aan het publiek voorgesteld. Deze presentatie zal later op de FM Cd-rom opgenomen worden. De projectie op groot scherm van onze studie naar de oorsprong van het golf en van de schilderijen van onze Vlaamse Meesterschilders, zal een grandioos moment zijn in de geschiedenis van de Brabantse Golf.

Na deze presentatie volgt een optreden van de bekende groep 'De Frivole Framboos'. De Frivole Framboos is iets aparts, met niets of niemand te vergelijken. Peter Hens en Bart Van Caenegem brengen immers een show die bol staat van muziek en humor, waarin soms zelfs een ontroerende traan vloeit. 'De Frivole Framboos' boekte reeds groot succes met achtereenvolgens "Allegro con Fituro" en "Con Moto" en deze beide theaterproducties droegen hun naambekendheid snel tot buiten de Vlaamse landsgrenzen. Het had onder meer tot gevolg dat hun nieuw spektakel 'Clarissima' niet enkel theaters in Vlaanderen en Nederland bezoekt, maar ook erg veel Franse toeschouwers in vervoering brengt. De muziek is een mengeling van klassiek, folk, kleinkunst, pop en musical. Kortom dit wordt iets uniek.

Na het concert wordt een receptie aangeboden in de prachtige inkomhal van het muziekconservatorium.