Beschrijving


Nieuws Beschrijving Programma Regio's Maecenae English? Contact

 

    

Terug
Betekenis
Kolfspel
Kris Rogiers

 

 

De geschiedenis van de "Flemish Masters".

Van 28 juni tot en met 1 juli 1990 organiseerde de Brabantse Golf, te Melsbroek voor de eerste maal de "Flemish Masters".  Dit evenement kreeg het jaar daarop een vervolg in de Flanders-Nippon golfclub te Hasselt, en werd voor de 3de maal georganiseerd in de Golf & Country Club van Oudenaarde, in september 1992.

 

Nu in 2002, en ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan, heeft de Brabantse Golf besloten om dit evenement te doen herleven, en hiervan voor de club het belangrijkste gebeuren in dit jubileumjaar te maken.

De reden hiervoor is drieledig: De vzw Brabantse Golf werd in 1982 opgericht, en viert dit jaar haar 20ste verjaardag.  2002 is ook de 700ste verjaardag van de Slag der Gulden Sporen, een meer dan symbolische stap in de ontvoogdingsstrijd van de Vlamingen. Deze verjaardag wordt bijzonder herdacht in de actie Vlaanderen-Europa 2002. "Flemish Masters 2002" wordt ook een bijzonder eresaluut aan Kris Rogiers, die vorige zomer, op 22 juni 2001, op 50-jarige leeftijd overleed.

Kris Rogiers hoorde bij de stichters van de Brabantse Golf, hij werd er ook de eerste voorzitter van, en later de kapitein.  De "Flemish Masters" was één van zijn geesteskinderen, net als de actie Vlaanderen-Europa 2002, waarmee hij de viering van de 700ste verjaardag van de Slag der Gulden Sporen voorbereidde.