Gens Boucneau
    home     |        stamboomgegevens     |    woord en beeld     |     links     |     gastenboek
 

home >


Hieronder vind je heel wat stambomen van de familie Boucneau in België, Frankrijk en de rest van de wereld. Je vindt hier ook onze volledige database met zowat alle Boucneau's die we tot nu toe terugvonden.

De stamboom van de Vlaamse Boucneau's begint in Nimy bij Mons. Daar vonden we uiteindelijk Benoît Boucneau, geboren omstreeks 1575. Verder loopt het spoor dood. Stephanus, kleinzoon van Benoît, komt terecht in Avekapelle en is de stamvader van alle Vlaamse Boucneau's.

Een genealogie is een tekstoverzicht van alle personen die in mannelijke lijn afstammen van de mannelijke (hoofd)persoon. Van elke man worden de zonen en dochters vermeld, maar het nageslacht van de dochters wordt niet verder vermeld.

Een parenteel is een tekstoverzicht van alle afstammelingen van de mannelijke (hoofd)persoon, zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn.De Boucneau's uit Rance waren erg belangrijk. Afstammelingen van die Boucneau's vind je in heel Frankrijk en in het oude graafschap Henegouwen.

Onlangs konden we met de steun van Jim Trewin ook de stamboom van de Engelse (en Amerikaanse) Boucneau's reconstrueren.
Afstammelingen van Adolphe leven nu nog in Engeland en de Verenigde Staten (en zelfs in Nieuw-Zeeland!). (Thanks Jim and Bob!)

Je kan ook op zoek gaan in de volledige database van de Stamboom Boucneau met gegevens uit de archieven en informatie uit andere stambomen en documenten.
Ook een aantal varianten namen we op in onze database: Boucniau, Bougneau, Boucqueneau... Dikwijls werden namen verschillend genoteerd, maar gaat het wel degelijk over dezelfde familie.


^ top