boomblauwoog


De Boomblauwoog!
The butterfly you must see...

boomblauwoog
boomblauwoog Nieuws boomblauwoog Muziek boomblauwoog Film boomblauwoogPosters boomblauwoogGoogle

De boomblauwoog heeft het de krant gehaald. Wil je het artikel lezen in het nieuwsblad? Klik dan hier.

Als opdracht voor het vak Interactieve Marketing kregen wij het kernwoord "boomblauwoog" voorgeschoteld. Leuk toch, die boomblauwoog!

Wil je me helpen? Hang dan eventjes rond op deze pagina. Ga op ontdekkingstocht en kom meer te weten over deze mooie blauwe vlinder!

Bedankt aan iedereen die deze pagina bezocht heeft!


Nieuws


Wil je op de hoogte blijven van de actualiteit in de streek? Volg dan deze RSS feed van het nieuwsblad!

boomblauwoog Oost-Vlaanderen boomblauwoog Vlaams-Brabant boomblauwoog Antwerpen


OOST-VLAANDEREN


VLAAMS-BRABANT


ANTWERPEN


Sprookje

De boomblauwoog is een vlinder uit het regenwoud van Costa Rica. De boomblauwoog zit meestal in bomen. De vlinder is voor vele inwoners een symbool voor liefde, ook wel “love” genoemd.

Dit is gebaseerd op een inheems sprookje. Dat gaat als volgt:

De boomblauwoog  was ooit een hele mooie prinses die als een vlinder doorheen het leven dartelde. Ze was vlug verliefd en vlinderde van bloem tot bloem, of beter van vriend naar vriend. Niemand kon haar vasthouden, ze was vrij als een vlinder. Maar op een dag grepen er twee dingen in op haar leven. Het eerste was een goede zaak voor haar. De prinses werd echt heel erg verliefd op een mooie prins. Deze keer voelde ze aan dat het de ware was. En hun liefde was wederzijds. Maar in een donker bos woonde een slechte tovenaar. Deze had gehoord van de levenswandel van de prinses en dat ze van man naar man vlinderde. Hij wou ook wel eens een paar dagen haar geliefde zijn.  En dat was een minder goede zaak voor de prinses.  Want ze was voor altijd dol op haar prins die ze ook voor altijd bij haar wilde houden. Ze weigerde een relatie met de tovenaar aan te gaan. Dat nam de tovenaar niet. Hij voelde zich afgewezen en vond dat een verschrikkelijke belediging. Zijn wraak was verschrikkelijk. Hij toverde haar om in een rups. En de prins die haar te hulp schoot om haar te beschermen, daar maakte hij een dorre struik van. Maar een goede fee had medelijden met de beide zonnekinderen. Alhoewel ze de betovering niet helemaal ongedaan kon maken, veranderde ze de dorre prinselijke struik in een machtige boom. En de rups? Die wordt elk jaar opnieuw een prachtige vlinder. Een vlinder die niet meer van bloem naar bloem vliegt maar voor eeuwig dicht bij haar prins, dus de boom, blijft. Het sprookje van de boomblauwoog kreeg daarmee nog een sentimenteel happy end.

Stem of voeg toe aan
Muziek

Wist je dat er meerdere liedjes bestaan over de "butterfly"?

Celtic Women - The Butterfly

Mariah Carey - Butterfly

Take That - Butterfly
Westlife - Butterfly kisses
Smashing pumpkins - bullets with butterfly wings
Crazy Town - ButtErFLy

en nog veel meer ...

Stem of voeg toe aan
Film


The Butterfly Effect

butterfly effect Verenigde Staten
Science-Fiction / Thriller
113 minuten

Geregisseerd door Eric Bress en J. Mackye Gruber
met Ashton Kutcher, Amy Smart en Kevin Schmidt

De twintigjarige student Evan Treborn (Ashton Kutcher) beschikt over een unieke maar levensgevaarlijke gave. Hij is in staat terug te keren naar zijn verleden. Voor Evan, die geplaagd wordt door schuldgevoelens, lijkt het de ideale manier om de levens van zijn vrienden - en vooral dat van z'n ex-liefje Kayleigh - weer op de rails te krijgen. Maar Evan houdt geen rekening met het zogenaamde 'butterfly-effect', de ijzeren wet die bepaalt dat de allerkleinste wijziging in het verleden een enorme weerslag heeft op de toekomst. Al snel verliest hij de controle over zijn gave. De gevolgen zijn niet te overzien...

The Butterfly Effect 2

butterfly effect 2 Verenigde Staten
Drama / Science-Fiction
92 minuten

geregisseerd door John R. Leonetti
met Eric Lively, Erica Durance en JR Bourne

Nick is een jongen die erachter komt door de tijd te kunnen reizen. Echter, wanneer hij dingen in het verleden verandert, komt hij erachter dat dit onverwachte resultaten oplevert in het heden.

Stem of voeg toe aan
Posters

Klik op de foto om de poster te bekijken.

boomblauwoog boomblauwoog boomblauwoog
boomblauwoog boomblauwoog boomblauwoog
Stem of voeg toe aan
Google
Google

www
users.skynet.be/boomblauwoog
Zin in een spelletje?
RAAD MIJN NUMMER
(1 - 100)
 
Foto van de dag
boomblauwoog
 
Bezoek zeker ook mijn
vriendjes!
Lies
Loes
Shanon
 
 
 
 
 
 
© Marlies De Ridder