BOLCKMANS.NET
laatst aangepast op 15/april/2007
Natuurgebieden
Oosterschelde
Links
DEELMENU

PARK - ECHELPOEL

Algemeen: Park met mooie aangelegde grasperken en een kunstmatige vijver. Achteraan is het park veel wilder en is het meer een beemd aan de Laak. In totaal schat ik het park op 6 ha.

Vijver: De vijver doet, zoals in de meeste park, iets te kunstmatig aan en er zitten nogal veel eenden. Hierdoor is het water groen door overbemesting. In de vijver zitten grote karpers en ook enkele waterschildpadden. De poel achter de vijver heeft een mooie moeraszone met inheemse oeverplanten.

Park: In het park met zijn vijver, grasvelden, perken en borders kan je in alle rust wandelen over verharde paden. Bij veel bomen en struiken krijg je uitleg via educatieve naambordjes.

Vleermuizenkelder: Onder grote heuvel achter de vijver ligt een vleermuizenkelder. In de toegangsdeur zit een spleetvormige opening waardoor de vleermuizen in het schemerdonker naar buiten komen. Overdag merk je natuurlijk niets van hun aanwezigheid.

Beemden: Meer naar achter toe komen we dichter bij de Laak. De natte drassige grond vormt met zijn verwilderde begroeiing en slootjes een mooie weliswaar aangeplante beemd. De straatnamen ten zuiden van het Echelpoel park (Salamanderstraat, Stekelbaarsstraat, Libelleplein en Kikkerstraat) zeggen voldoende over de waarde van het gebied achter het park.

Dierenboerderij: Voor de kinderen is een bezoekje aan de dierenboerderij altijd leuk. Er zitten onder andere kippen, schapen en geiten.

Mijn favoriet: De beemden aan de laak, achter het park. De sterk geurende bloesem van de struiken in het park trekt veel vlinders en insecten aan. De moeraszone met inheemse oeverplanten.

Ligging: Gebied Egelspoel achter het gemeentehuis. De ingang van het mooie park ligt rechts naast het gemeentehuis. Het beemdengebied is ook bereikbaar via de Salamanderstraat.

Download hier de plaatsmarkering voor Google Earth.


! Lees mijn pagina's over gebruiksvoorwaarden, copyright en historiek !

persoonlijke website van Johan Bolckmans