vrijdag, mei 28, 2004

Zwoel


Het is voor de eerste keer echt lekker warm buiten. Op de krantenredactie waar ik werk, loopt iedereen net iets vaker naar het terras (we hebben uitzicht op de Schelde). Voor een sigaretje, of een snel shotje zonnestraal.
En binnenkort voel je het zelfs in de bushokjes weer zwoel worden.

Daarover: "Bus" op de weblog van dichteres Tine Moniek.

Ik vond Tine trouwens via de Kapersnest website van dichter/schrijver Peter Holvoet Hanssen. De man heeft net een eerste roman uit, en die is een absolute aanrader. Vooral fascinerend omdat zijn werk uit zijn drie vorige dichtbundels verder echoot in zijn roman. De teksten van Tine zijn overigens ook erg goed.

maandag, mei 24, 2004

Stadsdichter


In Antwerpen hebben we nu bijna een jaar een stadsdichter: Tom Lanoye. Die ghostwrite een liefdesgedicht van de Boerentoren aan de Kathedraal.
Maar de derde toren van de stad -het politiehoofdkwartier Oudaan- werd over het hoofd gezien. En de Oudaan -een nicht in uniform- is daar behoorlijk pissed over. De toren twijfelt tussen verzen van gangstarappers of toch maar een discodeun van de Village People. Maar antwoorden zal ie.
Erik Dams publiceert vandaag mijn stadsgedicht (voor een keer dus geen zij, maar wel 500 tekens): "Oudaan". (opgelet geen directe link, dus scrollen)

dinsdag, mei 18, 2004

Plantage


Toen ik nog op kot zat (op kamers heet dat in Nederland geloof ik) had ik een zondagnamiddagritueel. Elke zondag om 17 uur dronk ik samen met mijn moeder een aperitief (meestal een witte porto) in "De Plantage". Dat zat zo. Ik was in het weekend thuis, zat het grootste deel van de tijd in mijn kamer te studeren, maar op zondag keken we met zijn tweetjes naar het culturele programma van Hanneke Groenteman op Nederland 3. Een paar borrelnootjes erbij, en gezellig keuvelen, terwijl Hanneke dat ook met haar gasten deed.

Sinds kort heeft ze een weblog (Hanneke Groenteman, niet mijn moeder), en is ze zo lief om een verhaal te plaatsen: "Afrodisiaca". Ook al vindt ze verhalen van 500 lettertekens eigenlijk te kort. "Het zweeft ergens en ik krijg het niet gevangen", zegt ze in haar mail.

Ps: De Atom-feed werkte nog niet op alle readers. Nu zou de bug gefixt moeten zijn. Met dank aan Tom om me er op te wijzen.
Pps: Oh shit. Door die encoding te veranderen maakt blogger van een aantal leestekens allerlei vreemde tekens. Die ga ik dus allemaal terug moeten aanpassen. Da's dus niet meer voor vanavond.
Goed nieuws: er is nu ook een RSS Feed van Boekblog.

dinsdag, mei 11, 2004

Lynndie England


Iemand moest haar toch een liefdesbrief schrijven ... "Liefste," op weblog Hullabaloo.

vrijdag, mei 07, 2004

Clickx


Computertijdschrift Clickx heeft in haar jongste nummer aandacht voor Boekblog. Ik heb plechtig moeten beloven om het artikel niet in te scannen, maar citeren mag uiteraard wel. "Wie het groter ziet, noemt het (webloggen) een nieuw literair genre waar lezers moeten reageren op de schrijfsels van de auteur ... Dimitri Antonissen ziet een weblog letterlijk als een literair uitgever. Hij doet literaire gastoptredens op andere logs, met telkens een absurd of gevoelig verhaaltje van exact 500 lettertekens. Een uitgever vinden is voor 'gewone' papieren po�ten vaak een onmogelijke opdracht, en literaire tijdschriften worden niet gelezen. Hij wel, dankzij het publiek van andere blogs. ...".
Maar een klein fragmentje uit een veel langer "Hoe word je een weblogger"-artikel. Absoluut de moeite om te kopen.

Ps: Voortaan kan je nieuwe posts op Boekblog ook bijhouden via zo'n handig Atom ding. Klik hier of op het icoontje onderaan de rechtse kolom.

donderdag, mei 06, 2004

Tarantino


Terwijl iedereen ondertussen al volume 2 gezien heeft, huurde ik pas vorig weekend Kill Bill op DVD. En alleen al voor de "wiggle your big toe" scene en de fantastische openingssong "Bang bang (My Baby Shot Me Down)" is KB de moeite waard. ... Maar ja: dat wisten jullie dus al lang.

Met de soundtrack nog loeihard op de koptelefoon schreef ik "Kill". Nu te lezen op weblog Aardschok.

dinsdag, mei 04, 2004

Faction


Gebaseerd op waar gebeurde feiten: "Klaar" op Domilog.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?