woensdag, april 28, 2004

Kwaliteitskranten


Maandag moest ik voor Het Laatste Nieuws (de krant waar ik voor schrijf) de Antwerpse gemeenteraad volgen. Het was ditmaal behoorlijk saai, maar het leverde wel inspiratie op voor een verhaal.
Geestig dat -die andere kwaliteitskrant- De Standaard het resultaat vandaag op hun site plaatst. "Politiek" op hun kersverse weblog.

Ps: Dit verhaal is een double date geworden. Per ongeluk eigenlijk. Ik had Jan Marijnissen een week geleden als eerste gevraagd of hij het wilde plaatsen. Omdat ik niets van hem hoorde, stuurde ik het naar De Standaard die het wel plaatste. Maar nu dus een mailtje van Jan dat hij "Politiek" ook op zijn site heeft gezet. Allemaal erg toepasselijk natuurlijk want nu kan je kiezen waar je het leest.

vrijdag, april 23, 2004

Tong


Een verhaaltje over tongzoenen en snoepgoed schrijven, en dan vijf meisjes van een Utrechts studentencomplex vinden die dat op hun weblog willen zetten. Het is weer een mooie dag.
"Zoenen" op weblog Zoete Meisjes.

Ps: Proficiat (kus, kus, zoen, zoen): het is vandaag werelddag van het boek. En dat is meteen ook de start van ABC 2004. Antwerpen, mijn thuishaven, mag zich een jaar lang de wereldhoofdstad van het boek noemen. Vanmorgen was dat al te merken bij de bakker. Het brood zit vandaag in een zak met een gedicht van Tom Lanoye.

Pps: Ik merk in mijn statistiekjes dat de laatste dagen plots een boel mensen hier terecht komen door op snelheidsrecord en Parijs-Roubaix te zoeken. Blijkt dat het weekblad Humo daar een prijsvraag over heeft lopen. Omdat wij niet van de slechtsten zijn: het antwoord is Peter Post (zie de officiele webpagina van Parijs-Roubaix). En wilt u nu ook even de verhaaltjes lezen? Dank.

zondag, april 18, 2004

Dance


Proza op de Rebelbass weblog van dj Lady Aida? Als het al geen primeur is, blijft het in elk geval erg zeldzaam. Dus met tromgeroffel aan 120bpm: Aida plaatste "Dansen" op haar weblog.

Ps: Wie altijd al benieuwd is geweest naar het gezicht van Boekblog (aka hijx500 aka Dimitri Antonissen) ... er staat ook een foto bij.

donderdag, april 15, 2004

Literair tijdschrift


Ik heb ooit eens in een interview in het online tijdschrift About:Blank gezegd dat Boekblog: "een beetje een opgestoken vinger naar de literaire tijdschriften" is. En wat doe ik vandaag: een verhaal plaatsen bij het literaire tijdschrift Lava Literair. Maar Lava heeft sinds kort een weblog, dus dan mag het weer vind ik. "1001" is trouwens niet helemaal toevallig geschreven net nadat ik Paravion van Hafid Bouazza gelezen had.

dinsdag, april 13, 2004

Parijs - Roubaix


Vlaanderen maakte zichzelf zondag lekker belachelijk tijdens Parijs - Roubaix. Een dwaze supporter stak een Vlaamse vlag tussen de wielen van de Belgische renner Hoste. Boekblog doet met plezier mee aan de wielergekte en stak vandaag het verhaal "Fiets" tussen de wielen van weblog Uitdragerij.

Trouwens: da's een uitstekende nieuwe weblog. Met veel aandacht voor cultuur. Op een erg frisse manier geschreven, en zich ver houdend van al het artyfarty highbrow kunsten-gedoen.

Mr en Mrs Perfect


Nic Balthazar (filmkenner en toneelmaker) en Lieve Blancquaert (fotografe en tv-persoonlijkheid) zeiden in een uitzonderlijk duo-interview dit weekend in de Vlaamse krant De Morgen dat ze zich Mr en Mrs Perfect voelen. Het was een heel mooi interview dat meteen ook inspiratie opleverde.
Het resultaat: "Ware" op weblog :)= Esc (beetje naar beneden scrollen, want unieke links heeft deze log niet).

maandag, april 05, 2004

Israel


Bert is een moedig mens. Niet alleen omdat hij in Isra?l woont en daar de -uitstekende- Dutchblog Israel over bijhoudt. Maar vooral omdat hij het verhaal "Engel" wilde plaatsen.
Nu heeft Bert het zelf een beetje gezocht, want hij vroeg me of ik niet iets kon schrijven dat ge?nspireerd was op het "gerommel in het Midden-Oosten". Toen ik het verhaal af had, en het hem opstuurde, verwachtte ik eigenlijk een hatemail terug. Maar ik kreeg dit: "Ik heb geen idee hoe je het doet, maar je stukjes zijn fascinerend. Ook dit weer, en ik zal het graag plaatsen, zij het met een korte inleiding." Nou: de inleiding werd niet echt kort, maar ik vind het maar goed ook dat hij even duidelijk maakt dat dit voor mij geen "stellingname" is.

In elk geval: het is Bert's verjaardagsfeestje vandaag (zijn weblog bestaat net ??n jaar), en hij heeft vooral engelstalige lezers, dus bij deze:
"Bert: the world who be a better place, if everyone would be as broadminded as you are."

donderdag, april 01, 2004

Win een auto


Wie kan raden met welke auto ik rij, kan iets winnen. Dat belooft Ikenmijnlada.com tenminste. Webmaster Nicolas schreef in de comments onder het vorige verhaal bij Controllerboy: "Waarom steeds willen eindigen met een onverwachte wending? Ik zie daar de zin niet van in. Het zou je verhalen veel meer goed doen mocht je dat er gewoon uitlaten, zodat de lezers zelf verder kunnen fantaseren over de eventuele betekenis van je malle stukjes."
Hij heeft zeker niet helemaal ongelijk. Maar helemaal fantastisch is dat Nicolas het nieuwste verhaal, met open einde op zijn weblog wilde plaatsen: "Einde".

This page is powered by Blogger. Isn't yours?