dinsdag, oktober 28, 2003

NRC


Spunk is een leuk Nederlands jongerenzine (verbonden met het NRC Handelsblad) met
weblog. Voor wie na het lezen van "Ziejemenoggraag" bezorgd raakt: er staat ook een boeiend artikel over jeugdpuistjes.

donderdag, oktober 23, 2003

Vlaamsch


Ik geef toe: ik heb de Belgen Blogs de laatste tijd verwaarloosd. 60% van de bezoekers hier zijn Nederlanders. En dat kan toch niet als je zelf een Vlaming bent. Maar toegegeven: de Belgen lopen behoorlijk achter als het op internet en bloggen aankomt. Een leuke uitzondering is The Fridge. De perfecte plek voor een erg Belgisch verhaal: "Maten".

vrijdag, oktober 17, 2003

Jubileum


Boekblog viert vandaag haar jubileum. Het 50ste verhaal. Tijd voor iets speciaal dus. Wim de Bie maakt het feestje compleet, door "Wolken" -nr 50 dus- op zijn Bieslog te plaatsen. Met felicitaties. Nu moet ik alleen nog voor een stukje taart zorgen.


woensdag, oktober 15, 2003

Geen interviews, wel een verhaal


Na de interviews, terug naar de orde van de dag. "Cursus" op de weblog van Punkey.

maandag, oktober 13, 2003

Boekblog op de radio


De mediastorm blijft nog even waaien. Na de Volkskrant en De Morgen, besteedt Studio Brussel morgen aandacht aan Boekblog. Ik zit live in de studio tussen 12 en 13 uur tijdens het programma Republica.
Voor wie wil horen hoe lelijk mijn Antwerpse "a" klinkt.

Update (14/10):
Uitzending zit er op. Radio is een vreemd medium. Zo'n interview lijkt in een flits voorbij, maar als je het achteraf op tape terug hoort, blijkt het toch wel even geduurd te hebben. Het stukje dat Studio Brussel over Boekblog maakte, vind je hier.

vrijdag, oktober 10, 2003

Blijf maar thuis


Na alle media-aandacht (ook de Vlaamse krant De Morgen besteedde maandag aandacht aan Boekblog) tijd voor meer tekst. GJ van Camarados is net vandaag op reis vertrokken. Het verhaal heet dan ook toepasselijk: "Vakantie". Hopelijk mogen ook enkele van zijn vriendinnen waarvan hij op zijn weblog zoveel foto's plaatst, ook mee.

zaterdag, oktober 04, 2003

Nu ook IN de krant


Even snel -want ik moet helaas werken dit weekend- maar het stuk over Boekblog staat nu ook in de papieren versie van de Volkskrant. Om bladerwerk te besparen: op pagina 5 van de mediakatern.

vrijdag, oktober 03, 2003

Volkskrant


Enkele dagen geleden kreeg ik een mailtje van Volkskrant journalist Bas Broekhuizen. Of er ook een verhaaltje kon op de weblog van de krant? Wel eeeuuuhhmmm ... ja. En om het helemaal mooi te maken, plaatst de Volkskrant "Carmen" net onder een artikel over Nobel prijs winnaar literatuur Coetzee.

Ik heb me nog nooit ergens zo op mijn plaats gevoeld. Hehehe.

Bovendien plaats De Volkskrant Boekblog in een traditie van schrijvers die het zichzelf graag moeilijk maken, en zijn er lovende woorden.

Wat zegt u?


Nog eens een wat ouder verhaal: "Doof". Zeker niet een van mijn beste, maar volgens Carin -die het kan weten, want lang doof is geweest- knap omdat "de scheidslijn tussen doof en goedhorend zo knap verwisseld/vervaagd/whatever wordt".

woensdag, oktober 01, 2003

Interview


Vandaag in online magazine About:Blank een interview met mij over Boekblog. Erg interessant voor wie wil weten wat mijn favoriete nummer is onder de douche.
Merel nam het interview af, en plaatste meteen ook een verhaal op haar weblog: "Gite".

Ook het nummer van het tijdschrift Schrijven met een artikel over (o.a.) Boekblog zou nu in de winkel moeten liggen. Hoewel ik het zelf nog niet gezien heb.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?