zondag, september 28, 2003

Geil


Luna (van Maanisch) werkt voor een geil magazine dat ik hier in Belgie nog nooit op de plank heb zien staan. Het verhaaltje gaat dus ook over seks: "Opwinden".

woensdag, september 24, 2003

Discussie


"Het leukste initiatief op webloggebied van de laatste tijd is wat mij betreft Boekblog". Go Komma Punt Log, go Komma Punt Log!!! En op zo'n weblog over taal hoort ook een verhaal over taal en de intimiteit daarvan: "Slapen".

Maar het meest heb ik me vandaag geamuseerd met de discussie die bij Sargasso is ontstaan nav een post met een verhaal uit Boekblog. Jacobine van Dreknek was boos omdat het verhaal onder de rubriek Cultuur werd gepost.
Ik wil jullie de comment niet onthouden:
"Kennelijk valt bij u een stukje proza, dat niets meer belooft te zijn dan een inleiding op een 'lekker-lang-lezen-verhaal' uit de Margriet of Libelle, onder de categorie 'cultuur'.
Huisvrouwencultuur? Kasteelromancultuur? Niccifrenchcultuur?"

Op Sargasso is nu al 71 comments lang een helse discussie bezig over Boekblog, over literatuur en over cultuur met of zonder grote C.

Kortom: DIT is waarom ik weblogs TIEN keer leuker vind dan literaire tijdschriften (of de Margriet) om in te publiceren.

dinsdag, september 23, 2003

Gainsbourg


Waar vakanties in Frankrijk niet toe kunnen leiden. Ik had de auto volgeladen met Franse cd's. Onder andere deze met Gainsbourg liedjes "version femmes". De plaat was de aanleiding voor het verhaal "Liften". Carlos van Sargasso was zo lief om het te publiceren.

zondag, september 21, 2003

Radio Boekblog


Boekblog houdt van muziek, en blijkbaar geldt dat omgekeerd ook. Dus weer een verhaaltje op een muzieklog. Dit keer "Joggen" op de weblog van het dance radioprogramma Bigbeats. En hoewel het hier in Antwerpen niet echt uit de ether te plukken valt, ben ik meteen gerustgesteld als ik in hun playlist Aphex Twin, Dillinja en Orbital zie staan.

Ps: Lekker rustige vakantie in Zuid-Frankrijk gehad. Was vooral enorm onder de indruk van deze kapel van Le Corbusier. Een gebouw dat ook van binnen zo mooi is, dat ik er eigenlijk nooit meer buiten had willen gaan.

zondag, september 07, 2003

Weer vakantie


Flauw he, voor jullie die achterblijven in de regen ..., maar ik ben terug naar Frankrijk. Dit keer voor 10 dagen met een grote tent en drie vrienden naar Florac.
Voorlopig moet je het even stellen met "Winkel" op Sikkema.

Stoned


The Dreadlogger (laat hem nog even uitrusten want hij is nog helemaal ***slushed*** van de weblogmeeting) heeft iets met tattoos. Dit verhaal past dan ook perfect: "Tattoeage".

Ps: Hij is nog wel even een link naar Boekblog vergeten, maar daar wordt na de roes aan gewerkt. (Dread is wakker geworden, dus het is opgelost)

vrijdag, september 05, 2003

Zwolle


Ik ben nog nooit in Zwolle geweest, maar Smoel is blijkbaar het Zwolse studentenblad. (als domme Belg moet ik zelfs toegeven dat ik Zwolle niet eens op een kaart zou kunnen aanduiden) (maar soit: nodig me dus maar eens uit).
Gelukkig hoef ik Zwolle niet te kunnen vinden, om naar het verhaal te linken dat Smoel heeft geplaatst: "Brief".

Ps: De editie van het tijdschrift Schrijven -met daarin onder andere een interview over Boekblog en een van de verhalen- is nu naar de drukker, en verschijnt begin oktober. Ik ben erg benieuwd.

Complimentjes


Joeri van Uren.Dagen.Nachten is een lieve mens. In een e-mail noemt hij Eurydice (een verhaal dat ik jaren geleden schreef) "een van mijn favoriete verhalen op
het web
".
Mijn dag weeral goed. Zeker omdat hij ook "Echo" op zijn weblog heeft gezet.

donderdag, september 04, 2003

Kontneuken


Bicat schreef een tijdje geleden in de comments onder een van mijn verhalen: "500 woorden; dat is een kontneukverhaal starten en moeten stoppen op het moment dat ze aan de barman vraagt of de muziek iets Duitstaliger kan".
Nu kunnen wij wel tegen kritiek als die zo geestig geformuleerd is. Dus staat er nu zo'n ultrakort kontneukverhaal op de weblog van Bicat: "WTC".

woensdag, september 03, 2003

Klop er op


Art BBQ is een weblog die zich vooral met beeldende kunst bezig houdt. Voor Boekblog maakten ze graag een uitzondering. "Slaan" is een van de verhalen die ik de voorbije week op vakantie onder mijn appelboom in de Dordogne schreef.

dinsdag, september 02, 2003

Seks of Sex


Op Art is Artis woedt al een hevige discussie naar aanleiding van mijn verhaal "Kamerjas". Is het sex of seks? Volgens mijn groen boekje (elfde oplage, juni 1998) is het wel degelijk met een "k". En mijn vriendin (die het boekje volledig van buiten heeft geleerd) beaamt dat.
Zie ook wat ik daar eerder over schreef in "Scrabble".
Maar soit: taalpuristen mogen me altijd proberen te overtuigen (dan schrap ik nog ergens een letterteken of komma).

maandag, september 01, 2003

Autostrade zombie


Na 12 uur Franse (en een beetje Belgische autostrades) voelt het alsof er een stuur en vier wielen aan me zijn vergroeid. Maar dus toch nog snel even als een zombie achter de laptop.
Vooral omdat Sander tijdens mijn weekje vakantie nog een verhaal op Dagelinks zette (een nieuwsblog die ik normaal dagelijks consumeer): "Pellen".

This page is powered by Blogger. Isn't yours?