vrijdag, augustus 22, 2003

Vakantie


Boekblog gaat zich een week tegoed doen aan truffels, bordeaux en misschien zelfs een sneetje politiek niet-correcte foie gras. Op dit fantastische domein in de Dordogne. De laptop gaat mee om te schrijven, maar nieuwe verhalen posten zal er een aantal dagen niet bij zijn.

Het noodrantsoen vind je bij Namreh. Hij smakte "Keuring" op zijn weblog. En bij Terrebel. Terrence vroeg me in een mail of er ook een verhaal kon op de weblog van een "alleenstaande vader uit Amsterdam". "Oppassen" leek mij zeer toepasselijk.

Ps: terwijl ik nog een lading Franse cd's inpak, heeft Openhaard nog een verhaal gepubliceerd, dat ik schreef na een vorige reis: "Londen".

Doet iemand het licht uit?


Ik kreeg het idee voor "Panne" terwijl ik naar de fantastische beelden van de stroompanne in New York zat te kijken. Marnix was zo aardig om er plek voor vrij te maken op zijn log (die de fantastische ondertitel draagt: "... dat het nog helemaal niet meevalt, als blinde zeehond in een drooggevallen vijver. Als bordenwasser. Als paashaas met pinksteren. Of als eskimo met alleen iglo in het vriesvak.")

dinsdag, augustus 19, 2003

Schoonmaak


Vandaag grote zomerschoonmaak ten huize van hijx500. Kortom: kutdag! Maar dit maakt het zonder meer goed: Reet plaatst "Advertentie" op Retecool. Ik ben vooral fan van zijn Luister-rubriek. Onlangs nog een verhaaltje geschreven met de muziek van Juana Molina op de achtergrond, die -terecht- zwaar geplugd werd op Retecool. Alleen al die hoes werkt inspirerend.

maandag, augustus 18, 2003

Nog nooit vertoond


Hij doet dit eigenlijk nooit: iets plaatsen van een andere weblogger. Het gaat in tegen zijn territorium-instinct. En hij had het concept van Boekblog zelf ook wel willen verzinnen. En, en, en, ... hij heeft het toch geplaatst. "Tranen" prijkt op de weblog Verbal Jam.
Arnoud schrijft ook: "We denken na over een passende tegenprestatie wanneer hij hier ooit bekend mee wordt". Denk gerust verder, maar alvast deze plechtige belofte. Als de verhalen uit Boekblog ooit uitgegeven worden in boekvorm (u weet wel: zoiets met een harde kaft, papier en ezelsoren) dan zijn alle weblog-gastheren en vrouwen alvast uitgenodigd op het lanceringsfeestje.

Remment mag dus ook komen. Want hij zette na twee weken vakantie "Mannenbladen" op Kijkmeaanalsik.com. En met vooral links naar dit soort dames past het daar perfect.

zaterdag, augustus 16, 2003

I've got you under my skin …


Opnieuw recentere teksten vanaf vandaag. "Massage" paste perfect op een weblog die zich Onderhuids noemt.

vrijdag, augustus 15, 2003

Vergeten


Oops!!! Ik was "Kylie" nog vergeten op de weblog TwweeT.

Trouwens De film van Alledag formuleerde gisteren het opzet van Boekblog mooier dan ik het tot nu toe zelf heb gedaan: "literaire gastoptredens op weblogs". Klinkt ook lekker chique!

donderdag, augustus 14, 2003

Nr8 en Nr9


Het 8ste verhaaltje vandaag: "Deken" (op: Sannet.nl). En -dit is echt het laatste vandaag- het 9de: "Af" (op: Bosmeneer).
Terwijk ik gefascineerd zit te kijken op CNN naar duizenden New Yorkers die panikeren door een gigantische stroompanne en massaal de stad proberen te ontvluchten.

Nog meer vintage stuff


En nog een paar oudere teksten (zie ook vorige post): "Batterij" (op: Woordenaar) en "Electric Blue" (op: Queen for the Day).

Trip down memorylane


Ik schrijf al bijna een jaar aan het project Zijx500 (ofwel: de verhalen die op Boekblog verzameld staan). Vandaag meteen een hele hap teksten die ik helemaal in het begin heb geschreven. Zoals "Snake" (op Kruimels), "Zwanger" (op De Film van alle dag), "Sesamzaadje" (op Pieuwvogel), "Bordjes" (op Badlog) en "Vroeg" (op Dertig). De stijl is soms wat anders (en ook wel wat rommeliger) dan de meer recente dingen. Maar ik wilde toch ook even laten zien hoe dit project gegroeid is.

Net ook een interview gedaan met het tijdschrift Schrijven over Boekblog. Het zal binnenkort verschijnen in een artikel over literatuur en weblogs. Nu had ik zo lang voor de spiegel geoefend op een interview, doen ze het via e-mail. Maar soit: toch leuk.

woensdag, augustus 13, 2003

Popliedjes


Even een dagje rust, maar vandaag is er wel iets te lezen. Theo heeft net "Fnac" op zijn weblog Nu.Cult gezet. Theo is hoofdredacteur van Kindamuzik waarover ik eerder al heel enthousiast deed. En werkt ook als freelance popjournalist voor oa Het Haarlems Dagblad. Het verhaal moest dus wel weer over muziek gaan.
Ik zie de verhalen op Boekblog ook meer als popliedjes dan als verhalen of gedichten. Dus zeer leuk om op al die muziekblogs terecht te komen.

Nog even dit: ik krijg de voorbije dagen minstens vijf mails per dag van mensen die een verhaal op hun weblog willen. Schitterend, maar ik heb het zo druk met andere dingen -ik ben helaas geen fulltime prozaschrijver, laat staan webmaster- dat ik voorlopig niet de tijd heb om iedereen te antwoorden. Ik probeer zo snel mogelijk de post bij te benen!

maandag, augustus 11, 2003

Eerst


Dave van Chezlubacov was enkele weken geleden de eerste die liet weten dat hij een verhaal op zijn site wilde plaatsen. De site moest eerst nog in een nieuw kleedje gestoken worden, maar nu is het zover. "Bas" staat er op. Een verhaal over muziek, en dat is toepasselijk omdat Dave onder andere voor de fantastische muzieksite Kindamuzik schrijft.

vrijdag, augustus 08, 2003

Slaapzak


Weblog Drijfzand -gespecialiseerd in berichtjes over kontjessites en ander moois- heeft ook een verhaal geplaats: "Slaapzak".

donderdag, augustus 07, 2003

Navolging


Voor alle duidelijkheid: alle verhalen op Boekblog zijn van mijn hand. Zowel Menno als Mask hadden dat niet helemaal goed begrepen. Ze publiceerden allebei een eigen verhaal (soms zelfs bijna parodie) van zijx500 op hun weblog. Maar ik ben zo vereerd om al navolging te krijgen, dat ik het niet kon laten om een link te plaatsen.

Kopje ijsthee?


Weblog Mijnkopthee is nog maar net terug uit vakantie. En toch tijd gevonden om het verhaal "wandelstok" op de site te plaatsen. Mijn dag wordt er nog een beetje zonniger van.

"Ik vind het volkomen kut"


Hadden we natuurlijk al eerder moeten doen. Vanaf nu vind je -zoals dat hoort op een weblog- een commentaarboxje onder elke post. Kan je eindelijk zeggen hoe kut je al die verhalen wel vindt.

woensdag, augustus 06, 2003

Zonnen


Camgirl en weblogster Kris(tel) heeft net een erg toepasselijk verhaal op haar weblog Kris.MagAlles gezet: "Sproeten". De schitterende tekening op haar site is trouwens van de al even schitterende tekenaar Shane Glines.

dinsdag, augustus 05, 2003

Pffft


Eigenlijk is het te warm om verhalen te lezen op je Mac of PC. Maar toch: "Dweil" staat nu op de weblog Dubbel & Dwars. Een "tweemeisjesblog" trouwens.

zondag, augustus 03, 2003

Bloot


De Blonde Blogger heeft behoorlijk wat bloot op zijn weblog staan. Kan niet missen of het verhaal op zijn weblog moest de titel "Borsten" krijgen.

zaterdag, augustus 02, 2003

F***


Fuckhedz is een van de mooist vormgegeven Belgische weblogs. Nu NOG mooier met het verhaal "Sigaretten". Oh ja: en hij zegt ook nog een aantal lieve dingen over Boekblog.

vrijdag, augustus 01, 2003

Goede smaak


Weblogger Dominiek heeft goede smaak. Luistert naar dEUS, is fan van het bakkes van Nicolas Cage, en van het lichaam van Angelina Jolie.
Hij heeft zelfs ZO'N goede smaak dat hij het kortverhaal "Tag" heeft geplaatst.

Ook naar de Tour gekeken?


"Tour" kan je lezen op de 'meisjesblog' (sorry: Aukje mailde me om te laten weten dat het eerder een 'jongevrouwenblog' is) van Aukje . Voor de geïnteresseerde lezer: het verhaal is trouwens gebaseerd op waargebeurde feiten. Het ging om dit tourmeisje.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?