Wandel en fiets paradijs Ardennen home
Zie onze nieuwe website: www.boda-ardennen.be of www.ecohuisje.be

Boda ligt aan de helling van een berg van 380 meter met prachtig uitzicht. Een paradijs voor wandelaars in een gevarieerd en soms ruig landschap. Achter het huis staan wandelroutes aangegeven. Bij zijn ons wandel- en vtt-kaarten verkrijgbaar met 21 uitgezette routes. Het groene hart van Europa maar soms is het geel, rood en bruin gekleurd. Soms maagdelijk wit. Na een frisse wandeling kan de houthaard aan.


Om te fietsen laat je beter je oma- of stadfiets thuis. Dit is echt het terrein voor sportfietsers, wielrenners en vtt'ers. Hier zijn de mooist routes tussen Bastenaken en Luik. 
routeyou.com wandelen in heyd
Naast de bergen en dalen zijn er wandelingen die wat vlakker zijn, zoals naar het dorp Weris.  Enkele suggesties:
Fanzel 4 kilometer. Mogelijk door het bos en over een rustige verharde weg of via Bois Gérard. Er zijn prachtige vergezichten op o.a. Mormont. Fanzel is liefelijk gelegen aan de rivier de Aisne. Vanuit Fanzel is een uitstap mogelijk naar Mormont 1,5 km of Erezee.
Erezee Vanuit Fanzel kunt u via veldwegen verder naar het hoger gelegen Erezee ( 4 km), een iets grotere plaats met een aantal winkeltjes en café-restaurants. Weris 4 kilometer. Een pad door het bos of langs weides met panoramisch uitzicht. De route gaat langs menhirs en dolmens zoals de Pierre Haina en het Duivelsbed. Er hoeft weinig geklommen te worden. In Weris zijn verschillende horeca mogelijkheden waarvan een bij het archeologische museum en een buurtwinkel. Het is één van die mooie Waalse dorpen met een lange geschiedenis.
Heyd een rondje om de kerk. Voor de regio is Heyd een groot dorp met 600 inwoners. Er zijn enkele boerderijen actief en er staan een verscheidenheid aan mooi huizen. Ook oude en recente leembouw huizen. Het dorp ligt op een helling omgeven door bos en weiden. Er zijn een zwembad, een bistro en een sprookjesachtig restaurant "la Gargouille". Het is een geliefd dorp om te wonen. Boda ligt helemaal bovenaan het dorp. In het dorp zelf zijn er prachtige, vaak wel verscholen, landweggetjes en holle wegen.
De Drakenrug ligt achter Boda de de heuvel beschrijvingAisne 2 kilometer. Beneden aan de rivier de Aisne ligt het gelijknamige dorp. Een korte wandeling om het nuttige met het aangename te verbinden: hier is de bakker met een theesalon. 
Viller St. Gertrude 5 à 7 kilometer. Aan de andere kant van de Aisne vallei ligt een dorp met een kasteeltje waar een restaurant is en een bar. Er is een toeristen-informatie en een buurtwinkeltje. Teruglopen zou via Roche à Frène kunnen, een prachtige (rots) wachter van de vallei, en via Bois Gérard. Misschien wat drinken bij Au Romain in Ninane.
Lignely 3 à 4 kilometer. Via bos en weiden naar Bois Gérard en Lignely, een dorpje aan een doodlopende weg. Terug weer via Bois Gérard via een rustige asfalt weg met uitzicht op het Aisnedal en Fanzel.
 soms kom je zo maar een wit paard tegen


23 MTB circuits in de gemeentes Durbuy, Hotton, Rendeux, Erezée en Manhaystartpagina