activiteiten  tuin   kinderen    wandelen & fietsen   winter   home 

Wat is er te doen Bij Boda in de Ardennen? genoeg dus

Zie onze nieuwe website: www.boda-ardennen.be of www.ecohuisje.be

Je hoeft niet weg want het is hier met de omliggende bossen en het mooie dorp Heyd al heerlijk toeven. Toch is er een keur aan activiteiten in de omgeving. De rit naar de bestemming is altijd al de moeite waard. Voor 50 musea, attracties en activiteiten krijgt u van ons een kortingspas. U kunt ons, Netty en Gerard, ook om advies vragen. Voor wintersporten zie de seizoenen pagina.

Heyd De tentoonstelling van Madeleine Remy. 
 
 
Bij binnenkomst van het dorp staat het beeld Dunes.
Laten we ook ons eigen huis niet vergeten met bijzondere kozijnen en muren.

P1040725 640x480

Er is een biologische bakker in het dorp le jour du pain open op maandag, woensdag en vrijdag van 15.30 tot 18 uur. Van te voren bestellen of vroeg langs gaan. Elders zijn de bakkers ook zondags open. Het gezellige café Sanglier, in ons kleine dorp Heyd, is het weekend geopend. Met veel artisinale en bio producten.
Restaurant La Gargouille, om de hoek,heeft een sprookjesachtig ambiance. Verder is er nog een restaurant in Heyd en 2 kilometer verder in Au Romain met Nederlandse eigenaren. Tevens in de dorpen Weris en Villers st Gertude en een keur aan restaurants in Barvaux en Durbuy.

 

Bij Manhay, kunt u heerlijke bio-producten verkrijgen zoals honing, kruidenwijn, soep en siropen. 086 455404. In de zomer is er de artisanale markt in Marcourt op woensdagavond. Er zijn biowinkeltjes in Barvaux, Ferrière, Marche en Aywaille. In Heure en Jenneret zijn er grote tuinen met traditionele groenten. In Morville, 2 km verder, is er een winkeltje met eigen zuivelproducten en producten uit de streek, open in het weekend. Je kunt er ook iets nuttigen.

   

Leuk voor kinderen de geitenboerderij in Ozo op 5 minuten rijden. Hun kaasje proeven! want ze winnen er prijzen mee!

Barvaux, 
5 kilometer van Boda, heeft verschillende supermarkten, restaurantjes, winkeltjes en toeristeninformatie. Fietsen en kajaks kunt u daar of in Bomal bestellen. Woensdagochtend is er markt.
Domaine de Hottemme tussen Heyd en Barvaux is een Landschapspark met bijzondere bomen. In het museum is een mooi opgezet biorama met dieren uit de omgeving. 
 
 
Het labyrint in Barvaux 
met verschillende doolhoven een zomers spektakel met acteurs en belevenissen voor jong en oud. 

 

Een zwembad vindt u bij de oude kasteelhoeve van Bohon achter Barvaux met een sauna. Ideaal voor kinderen, met een diep maar ook een groot ondiep en speels aangelegd bad. Op 10 minuten is er in Ny een openluchtzwembad, er is er een voorbij Bomal met speelmogelijkheden en een bij Dochamps op 20 minuten.

   

Maar natuurlijk is zwemmen in de Ourthe mogelijk, op soms hele mooie plaatsen zoals bij de rots van Corneilles bij Bomal en op het schaduwrijke gazon met speeltuin in Sy.

 

We hebben onze eigen infrarood sauna. Mooi en zeer verzorgd is de sauna van quartier-latin in Marche, een half uur rijden, 25 euro incl. handdoeken en badjas: badslippers en zwemkleding meenemen. In het zwembad van Bohon is er ook een sauna, entree 4 euro.

 

Golf de Durbuy bij Barvaux, 5 minuten rijden van ons vandaan. En anders in Méan Five nations op 15 minuten. Beide gewaardeerde courses.
  
De grot du Coléoptère te Juzaine, het dorpje voor Bomal, 4 km van Heyd. Er zijn voorwerpen gevonden uit de oude steentijd zoals een kever, waaraan de grot haar naam ontleent. De grot is vrij toegankelijk met een groot voorpoortaal en enkele nauwe gangtjes. Leuk voor de kinderen, zaklamp en oude kleding mee. Ga je langs de grot omhoog dan kom je op een uitkijkpunt over het dorp. Je kunt deze rots ook beklimmen. Voor klimmers zie een inventarisatie van de klimrotsen
Vijf minuten wandelen van Boda is de Gros Roche, een grote rots waar je je onder kunt verschuilen en waar je op kunt klimmen. Bij de rivier de Aisne, 30 minuten te voet van Boda, vind je de magische puddingsteen rotsen van Roche a Frêne.

 


Ingesloten in een kronkel van de Ourthe ligt Durbuy. In 1331 tot stad verheven, met een middeleeuws en toeristisch karakter. Door het jaar heen veel activiteiten zoals de kerstmarkt, een beeldhouw symposium, en de winterse schaatsbaan. Een keur aan restaurants en de buxustentoonstelling Topiaires.10 km van Boda. Vlakbij Durbuy de Hara Krisna in kasteel Petit somme Rondleidingen, Indiase boetiek en vegetarisch restaurant.In augustus is het spektakel "Flammes" in Bomal, 5 km van Heyd, waar ook op 11 november een grootse jaarmarkt, St. Martin, is. Er zijn nogal wat artisanale bedrijfjes zoals kaasmakers en imkers, die hun producten op de plaatselijke markten verkopen. Zoals de grote zondagochtend markt in Bomal, la Petite Batte. 10 minuten rijden.Ook heel in trek is Chocolatier Defroidmont in Briscol bij Erezee. Er is een museum, je ziet hoe het gemaakt wordt en natuurlijk kun je proeven. In Durbuy is er een bierbrouwer en jammaker. Met de lente beginnen de brocantes in de dorpjes.


        
Heyd en het dorp Weris op 5 kilometer, zie wandelen, is bekend als megalithische hoofdstad van Belgie. De Romaanse kerk is uit de 11 eeuw. Er zijn twee musea:  Musée des Mégalithes  Heel leuk voor jong en oud is zelf brood bakken in een echt ouderwets bakhuisje van Weris. Maar dat kan ook in de buitenoven van onze hoeve.

Contact!  

Paardrijden
In Soy op 15 minuten centre-equestre
Een paar kilometer verder stal Hoursinne Nederlanstalige begeleiding en rijden in de natuur.
vlakbij: Stoeterij Haras shiatsu voor paarden.

http://www.chateau-logne.be/images/stories/bg.chasse.jpg

Imposant zijn de ruines van Kasteel Logne vlakbij Bomal. Ze zijn te bezichtigen en er zijn ook roofvogel shows. Hier kun je ook kano's huren en er is een grote speeltuin. Het museum in Vieuxville met gouden Merovingische schatten en de video met wat er in de kasteelput is gevonden is zeker de moeite waard.

 
De middeleeuwse zone

Er is een slot in La Roche en Rochefort. Wil je meer geschiedenis dan is er het Gallo-romeins museum.

Le Château en hiver

Kasteel Modave Een compleet kasteel te bezichtigen, 25 minuten van Boda.De hoogste waterval is die bij Coo. Met eraan verbonden het pretpark Plopsaland. Een mooi
aangelegd niet te groot park waar het wel druk kan zijn. Half uur rijden.
Bij Dochamp ligt Educatief bos- en speel park Chlorophylle 20 minuten van Boda.
Houtopia in Houffalize, een leuk stadje 30 minuten van Boda, is een kindergebeuren buiten en binnen. Met speeltuin, een multimedia spektakel, leuk en pedagogisch.
TTA
Trein en tram liefhebbers kunnen reizen met het oude lijntje van Erezee naar Dochamp door het Aisnedal,10 minuten van Heyd.


Arboretum Rendeux Ruim 2000 verschillende planten waaronder de mooiste rododendrons op eilandjes in de Ourthe, 25 minuten van Boda
Klooster Chevetogn Een oecumenische gemeenschap met een Byzantijnse en Latijnse kerk. Bekend om de mooie Grieks-orthodoxe gezangen op zondagochtend. Ongeveer 40
        
minuten van Boda. Vlak bij het klooster het domaine de Chevetogne met parken, speciale tuinen, prachtige speeltuinen, ook voor grote kinderen, restaurants, buitenzwembad. Een hele dag plezier voor groot en klein.

In remouchamps en andere plaatsen zijn mooie grotten met bootjes en iets verder Mondesauvage een groot dieren en speelpark met o.a.roofvogel- en zeeleeuwenshows. 25 minuten van Boda.
De mooiste grotten vind je bij hotton 20 minuten.