Activiteten op Boda in de Ardennen
 
home

Unieke activiteiten ter verrijking van je verblijf. Graag van te voren reserveren.

Percussie op Afrikaanse djembee
Loop- of stapmeditatie
Dans

Atlantis ontdekkings tocht
wandelen in het donker
Ontspanningsmassage

Infraroodsauna

wie is de masseur en begeleider?

Ontspannende lichaams massage
Een heerlijke en voedende massage voor lichaam en geest. Rustgevend, verkwikkend en helend. Met warme en verzorgende aandacht in een serene sfeer en zelfgemaakte massageolie. Gedachtes komen tot rust. Sterke of nauwelijks gevoelde spanningen kunnen oplossen. Het baat bij stress en vermoeidheid maar om te worden gemasseerd zijn klachten niet nodig. Het is een cadeau voor jezelf of voor iemand anders. Kosten € 55 duur 90 minuten.

Percussie op Afrikaanse Djembee
Ontdek de krachtige Afrikaanse ritmes in een spetterend samenspel. Een bijzondere ervaring van klank en zang en verbazingwekkend hoe snel je zult kunnen spelen. Ben je het spel al meester dan is het een kans om nog meer gevoel erin te brengen. Er worden liederen bij gezongen uit alle windrichtingen. Naast het plezier is het zeer geschikt om ritmegevoel en samenspel te ontwikkelen. Ook voor teambilding. Kosten 10 euro pp incl. djembee, tijdsduur 1 uur. Pas op: indrukwekkend!

Loop- of stapmeditatie
Meditatie in de natuur waarbij je moeiteloos veel resultaat behaalt. Een oefening van langzame, geconcentreerd beweging waarbij gedachten tot rust komen. Er ontstaat lichamelijk evenwicht met een ontspannen ademhaling. Je ervaart de stilte, die je in wezen bent en de intense levenskracht. De meditatie bestaat uit drie oefeningen met adem, klank en beweging en inspirerende uitleg. Kosten 10 euro pp tijdsduur 1 uur 30.


Dans
Een dynamisch totaal gebeuren waarbij de
vitale levensenergie door je heen stroomt en je volledig aanwezig bent. Met live percussie en stembevrijding. Intensief en ontspannend. Iedereen kan het. Het lichaam wordt op een prettige manier ingespannen op o.a. Afrikaanse, Arabische en live muziek. Er zijn spontane, balancerende bewegingen waarbij gedachtes oplossen. Kosten: 10 pp, tijdsduur 1 uur 15 min. 


Naar het hart van de megalieten; Atlantis gevonden
Vertellingen over de stenen der ouden terwijl je wandelt over de mooiste paadjes. Mysteries, waarvan je misschien niet wist dat ze bestonden, worden opgelost. De Ardennen hebben veel rijkdommen. Bijzonder zijn de grote puddingstenen van Belgisch grootste
stenen heiligdom bij Heyd en Weris. We kunnen ons aansluiten op de Neolithische computer met illustere namen als Pierre Haïna, Duivelsbed, Drakenrug, Koningsberg, Schatkamer en Auraberg. Een weergalm van menhirs- en hunebedbouwers waar Kelten en Noormannen ook hun sites hadden. Ontdek het geheim van het transport van de gigantische stenen, uitgehouwen op de zelfde wijze als de Egyptische obelisken. Bovendien ontdekte Gerard het eiland van Atlantis in de achtertuin van Boda! Kosten: 10 euro pp, tijdsduur 2.15 uur.

Wandelen in het donker
Geschikt en spannend voor iedereen. Begeef je je wel eens in de bijzondere wereld van het donker? Waar je niet eens weet waar je bent? We vertrekken nog voor het donker wordt via spannende bospaden. Misschien wordt het even later zo donker dat je het verschil van open en gesloten ogen niet merkt maar het kan ook zijn dat alles baad in het verblindende gouden licht van de maan. Een zaklantaren kun je meenemen maar alleen voor nood. In een donker bos hoor je de dieren door de bladeren ritselen, hoor je de roep van een uil en vliegen er vleermuizen rond je oren. Miljarden sterren aan het firmament met de grote beer en de poolster. Het is een intens avontuur waarbij we goed op elkaar moeten letten. Je gaat hele andere zintuigen gebruiken. Dit kan elk jaargetijde, zeker ook met sneeuw. Een unieke ervaring. Benodigdheden: zaklamp, goede schoenen. Kosten 10 euro pp. tijdsduur ongeveer 2 uur.

infrarood sauna
Heerlijke warmte die diep in het lichaam doordringt. Het is milder dan een
Finse sauna want de temperatuur is niet hoger dan 55 graden. Bij 40 - 45° is het al aangenaam warm en kun je gaan zweten. Je doucht warm van te voren en warm erna. Het is een twee persoonscabine. De sessie duurt een half uur en kost 5 euro voor 1 of twee personen. Warm aanbevolen. 
Het huisje beschikt over een eigen sauna.

Begeleiding van Gerard Blacquière
Met 25 jaar ervaring als masseur. Gerard werd ingewijd door percussionisten uit Guinee, West Afrika en ontwikkelde een eigen, swingende stijl. De dans die hij ontwikkelde heet oerdans waarin Gerard ook een opleiding heeft gegeven. Hij begeleide groepen over de hele wereld naar bijzondere plaatsen en vond Atlantis in zijn achtertuin. Kosten per persoon 10 euro behalve de massages.

startpagina