Boda 

Routebeschrijving home auto  trein  wandelend  kaart 

Zie onze nieuwe website: www.boda-ardennen.be of www.ecohuisje.be

Boda is per trein en auto makkelijk te bereiken. Vanuit midden Nederland ongeveer drie uur rijtijd. Uit midden Vlaanderen 1,5 uur.

Met de auto via Luik, de borden E25 Luxemburg volgen.
40 km na Luik afslag 48Bis Harre.
Kom je vanuit zuidelijke richting, neem afslag 48 Werbomont, op de rotonde van Werbomont rechts.
Afslag Harre.
Door Harre heen.
Via bosweg naar Deux Rys
Na Deux Rys volg bord Heyd
In dorp Heyd bij plein links omhoog
langs maison de village
Op T-splitsing links (bord Boda)
Dit is Rowe de Remoleu
Na 50 m rechts.
Weggetje omhoog uitrijden naar RideŻ 18.

Nummer 18 staat niet op elke GPS.

Bij (vermoeden van) sneeuw of als alternatieve route:
Afslag Aywaille. In Aywaille richting Durbuy. 
Na 16 kilometer kom je in Bomal. Daar richting Manhay. 
Na 4 km bord Heyd (rechts) volgen. In dorp omhoog rijden, 
bij T links(Rowe de Remoleu) en weer rechts.

Kom je van elders ga naar Barvaux en volg bij het station het bordje Heyd.


De trein naar Luik Guillemins en overstappen op de lijn Jemelle voor een prachtige rit. In Bomal uitstappen.
Wil je gehaald worden bel ons: 086 499928, 13 euro per rit.
Vertrek vanuit Maastricht met aansluiting naar Bomal:
voor info  www.ns.nl  en  www.b-rail.be

Waarom niet meteen vanaf station Bomal of Barvaux wandelend de vakantie beginnen. Er zijn twee mooie routes naar Boda. 
Wandelroute van het station Bomal naar Boda in Heyd
Een prachtige wandeltocht van 1.30 a 2 uur. Vanuit station links het dorp in, op de grote kruising (bij apotheek) rechtdoor en na 50 meter bij de bakker rechts. Deze weg gaat langs de sporthal, langs velden door het bos. Blijf de weg volgen. Door of langs de slagboom en onder de elektriciteitsmasten rechts aanhouden. Dit is natuurreservaat Mont Pin. Na ruim twintig minuten kom je op een verharde weg. Hier links en blijf de weg volgen langs het natuurmuseum van Hottemme, een groot wit gebouw waar je koffie en water kunt krijgen. Ook een bezoek is de moeite waard. (Opgelet je kunt een korte weg nemen, zie hieronder)
Op de kruising met een wat grotere verharde weg (De weg Barvaux-Heyd) rechtdoor. Na een kleine kilometer op een kruising van (gr) paden naar links. Naar Morville, waar je de weg oversteekt. Na een waterdrukpunt een half verhard pad links. Dat leidt via de velden naar Heyd. Op de verharde weg rechtdoor en na 100 meter rechts "RideŻ" langs wit kapelletje, aan de tweede afslag rechts ligt Boda.

De kortere weg: direct voorbij het museum ga je links een paadje in dat 3 meter verhard is en dan als paadje door struikgewas gaat; langs enkele huizen; verharde weg Barvaux-Heyd oversteken en binnendoor paadje vervolgen. geasfalteerd weggetje van Tour kruisen; het pad wordt breder; verder vervolgen door velden; je ziet Heyd tegen de heuvel liggen met daarboven de bergen een mast. De weg Heyd-Weris over en eerste pad links; op het asfalt in Heyd rechts en op de kruising links; na 100 meter rechts "RideŻ" langs wit kapelletje, aan de tweede afslag rechts ligt Boda.

Wandelroute van station Barvaux naar Boda in Heyd
De tocht is een half uur korter dan vanaf Bomal. 1 a 1.30 uur. Het eerste gedeelte is wel langs een weg (Barvaux-Heyd) waar je op het verkeer moet letten. Vanaf station Barvaux naar links het spoor over en direct links, 500m parallel aan het spoor. Bij een scherpe bocht met de weg mee naar rechts (niet de afslag omhoog). Volg de weg tot na een kilometer de weide links ophoudt Na enkele rotsen neem je het tweede pad rechts net voor een parkeerplaats. Na 50 meter voor het hek naar links (gr = rood-witte streep). Loop het pad rechtdoor naar Morville, waar je de weg oversteekt, omhoog loopt tot een half verhard pad links, dat leidt via de velden naar Heyd. Na op de verharde weg te zijn gekomen na 100 meter rechts "RideŻ" langs wit kapelletje, aan de tweede afslag rechts ligt Boda.


startpagina