De Voeding van de groene leguaan
De leguaan is een herbivoor , wat wil zeggen dat hij een planten eter is.
Het beste is dat je ze zo gevarieerd mogenlijk voederd.

Ze eten gebladerde groenten en vers fruit en bloemen.
Let wel op dat je het voedesel op maakt snijd of hakt naargelang je Leguaan is ( zen bekgrote )

Wat ze ook wel lusten zijn groene bladeren van de bomen van o.a de wilg.

Voer jonge dieren ( ongerveer tot 2 jaar ) en drachtige vrouwtjes 15 % dierlijk voedsel
insecten zoals sprinkhanen , krekels .

Geef je leguaan eiwit in de vorm van groenten zoals erwten, groene bonen, alfalfa en heel af en toe een geroerd ei.
Het is de verkeerde soort van eiwit en kan metabolische veranderingen veroorzaken in je leguaan zijn organen die uiteindelijk levensbedreigend kunnen zijn.

Belangrijk is je leguaan een zo afwisselend mogelijk dieet aan te bieden. Voer hem niet te grote hoeveelheden van broccoli, mais, spruitjes, kool, bananen, druiven, wortels of tomaten omdat zij hogere hoeveelheden van bepaalde stoffen en componenten bevatten die de gezonde groei processen van je leguaan belemmeren kunnen.

Probeer bevroren groenten (uiteraard wel ontdooid daarna) zo veel mogelijk te vermijden. Ingevroren groenten verliezen veel van hun vitamines tijden het invriezen. Denk eraan al het voedsel grondig te wassen en voer nooit iets wat vroeger met insecticide is besproeid. Bied je leguaan altijd alleen zoetwater te drinken aan.

Het is handig om plastic bordjes / schaaltjes bij het voeren te gebruiken. Wanneer je leguaan alles op heeft kan je het bordje gelijk weggooien, het scheelt je afwassen en riskeert geen (of veel kleinere) kans op besmetting van salmonella.