Welkom op treintarieven.be

Op treintarieven.be proberen we een overzicht te geven van alle treintarieven vanuit BelgiŽ naar verschillende bestemmingen in Europa.

 

Overzicht van al de maatschappijen

 

21 procent meer reizigers voor Eurostar

Eurostar, de hogesnelheidstrein die BelgiŽ en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, heeft in het eerste kwartaal van 2008 2,17 miljoen reizigers vervoerd. Dat zijn er 21 procent meer dan de 1,79 miljoen in het eerste kwartaal van 2007.

De omzet uit de ticketverkoop steeg in dezelfde periode met 25,2 procent tot 178,4 miljoen pond (223,1 miljoen euro). Dat meldt Eurostar maandag. Eurostar schrijft de reizigersgroei toe aan een reeks factoren zoals de snellere reistijden, de betere stiptheid (93,6 procent) en het positieve kalendereffect (bijv. vroege Pasen.

Volgens Eurostar kiezen ook steeds meer reizigers bewust voor de trein als milieuvriendelijk vervoermiddel. De hst-operator verwijst naar recent onderzoek van het Britse studiebureau YouGov. Daaruit blijkt onder meer dat zeven op de tien Belgen bezorgd zijn om de milieu-impact van het gebruikte transportmiddel bij reizen tussen 350 en 650 kilometer.


 

Brussel-Londen in minder dan 2 uur treinen

Vanaf 14 november 2007 vervangt St Pancras het station Waterloo International als eindstation van de Eurostar-treinen naar Groot-BrittanniŽ.

Exact dertien jaar lang was Waterloo International het eindstation in Groot-BrittanniŽ voor de hogesnelheidstrein. St Pancras, een volledig gerenoveerd victoriaans station, zal betere verbindingen bieden in en buiten Londen. Het nieuwe station moet helpen om het aantal jaarlijkse passagiers tegen 2010 te verhogen tot meer dan 10 miljoen, tegenover zowat 8 miljoen nu. De opening van St Pancras gaat gepaard met de volledige ingebruikneming van High Speed 1, de eerste Britse hogesnelheidslijn. Die verbindt Londen via de Kanaaltunnel met het Europese vasteland. Dankzij de lijn, waarop de treinstellen een snelheid halen van 300 kilometer per uur, worden de reistijden naar Londen ingekort. De snelste reistijd tussen Brussel en Londen komt op 1.51 uur.