MUSEUM
© Alle rechten voorbehouden aan Museum HBFV - 2019
Home Steun het museum Organiseer uw bezoek Collecties Projecten en erfgoed Armand Lapierre Memorial (ENG) War Heritage Detection Program Contacteer ons
1940 - 1945
Huis van het Belgisch-Franse Verzet
Het Huis van het Belgisch-Franse Verzet levert een unieke kijk op het verzetsleven in  West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, meer bepaald België en Noord-Frankrijk. De ongelijke strijd van de gewone burger via sabotage, vervalsingen en aanslagen tegen  de Duitse bezetter en de horror van het nazisme, verdienen nog steeds de volle  aandacht van de aankomende generaties.   De collectie behoort tot de meest gedetailleerde van West-Europa en bestaat enkel uit gedetailleerde items, documenten, foto’s en voertuigen, die de ziel van hun eigenaars en hun verdoken acties en leven onder de Duitse bezetter  weer tot leven brengen.
Conservator van het vaandel van De Eeuwige Wacht - la Garde Eternelle
Vanaf 3 januari 2019 komt u tijdens uw bezoek aan het museum terecht in een nieuwe indeling en extra tentoonstellingsruimte. Verschillende artefacten die vroeger geen plaats vonden, zijn nu permanent te bekijken in de verschillende thema’s van de sluikpers en de evasielijnen. Ook door de nieuwe opstelling in de zaal van de voertuigen, kan u deze nu venuit alle hoeken bekijken !
Nieuwe expositieruimte   voor 2019 !
In de kijker