MUSEUM Home Steun het museum Organiseer uw bezoek Collecties Projecten en erfgoed Armand Lapierre Memorial (ENG) War Heritage Detection Program Contacteer ons
1940 - 1945
Huis van het Belgisch-Franse Verzet
Het Huis van het Belgisch-Franse Verzet levert een unieke kijk op het verzetsleven in  West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, meer bepaald België en Noord-Frankrijk. De ongelijke strijd van de gewone burger via sabotage, vervalsingen en aanslagen tegen  de Duitse bezetter en de horror van het nazisme, verdienen nog steeds de volle  aandacht van de aankomende generaties.   De collectie behoort tot de meest gedetailleerde van West-Europa en bestaat enkel uit gedetailleerde items, documenten, foto’s en voertuigen, die de ziel van hun eigenaars en hun verdoken acties en leven onder de Duitse bezetter  weer tot leven brengen.
Bezoek het museum gratis met je Museumpas ! De pas is ook verkrijgbaar aan onze inkombalie.
Item van de maand
Elke maand zetten we thematisch een stuk uit de collectie in het daglicht. Radio luisteren lag tijdens de bezetting sterk aan banden en de Duitse Funkabwehr deed het nodige om het luisteren naar bijvoorbeeld Radio Londen onmogelijk te maken. Op dezelfde kortegolf frequentie werd een toon uitgezonden, die het radiosignaal verstoorde. Maar een toestel dat al vanuit de jaren ‘20 van vorige eeuw dateerde, bood een oplossing. De Telefunken DRP E037 “glijder” of “ticker” , die origineel diende om draaggolven weg te filteren bij het ontvangen van morse, leverde goede resultaten om de transmissies vanuit Londen weer verstaanbaar te maken.
Het beeldmateriaal van deze site behoort niet tot het publieke domein. Voor elk gebruik van afbeeldingen dient men zich vooraf tot de conservator te wenden.
OPENINGSUREN Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag en maandag  gesloten Groepen boven de 10 personen, gelieve steeds een afspraak te maken :       0475/409.664 of info@hbfv.be 
11u - 15u 11u - 15u 11u - 15u 11u - 15u   9u - 13u