MUSEUM
© Alle rechten voorbehouden aan Museum HBFV - 2019
Home Steun het museum Organiseer uw bezoek Collecties Projecten en erfgoed Armand Lapierre Memorial (ENG) War Heritage Detection Program Contacteer ons
1940 - 1945
Huis van het Belgisch-Franse Verzet
Het Huis van het Belgisch-Franse Verzet levert een unieke kijk op het verzetsleven in  West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, meer bepaald België en Noord-Frankrijk. De ongelijke strijd van de gewone burger via sabotage, vervalsingen en aanslagen tegen  de Duitse bezetter en de horror van het nazisme, verdienen nog steeds de volle  aandacht van de aankomende generaties.   De collectie behoort tot de meest gedetailleerde van West-Europa en bestaat enkel uit gedetailleerde items, documenten, foto’s en voertuigen, die de ziel van hun eigenaars en hun verdoken acties en leven onder de Duitse bezetter  weer tot leven brengen.
Bezoek het museum gratis met je Museumpas ! De pas is ook verkrijgbaar aan onze inkombalie.
Zomeractie voor groepen vanaf 10 personen !
Nieuws uit onze expositie
Een uniek reliek rond de vroeg- oorlogse sluikpers staat voortaan op permanente expositie in de sectie “Sluikpers in 1941 “. De jonge 15-jarige Simonet maakte met een simpele stempel- en stencilset kleine flyertjes, die verdeeld werden door z’n vrienden. Een onschuldige actie, die voor velen tot zware represailles zou leiden, inclusief deportatie als politiek gevangene... Kom dit verhaal volledig bekijken !  
25
De zomervakantie ! Met de vrienden, familie of vereniging op uitstap ? Een goed plan ! Vanaf 10 personen per groep en op afspraak, kan je gedurende juli en augustus  aan een goedkoper tarief het museum bezoeken, rondleiding inbegrepen ! Volwassenen : 7 euro p.p - kinderen tot en met 12 jaar : gratis Vergeet ook je museumpas niet, hiermee is je bezoek gratis. Heb je nog geen museumpas ? Die kan je bij ons aan de balie verkrijgen, wat je toegang verschaft tot meer dan 150 musea in België !