English version
eXTReMe Tracker
BILLSOR

ENGELSE COCKER SPANIELS
Billy en Ensor (tekening door Rudy)Deze kleine maar selecte kennel, gesitueerd in het hart van België, is de trots van Nelly Branders en haar echtgenoot Rudy Feyaerts, die keurmeester is voor alle rassen uit de Groepen 6, 7 en 8.


Welkom op onze website!


Klik op één van de drie links hieronder om verder te gaan:Met frames View this site in English Zonder frames


Nieuws

Zie onze

blog

voor uitgebreider nieuws met fotos in groter formaat.

05.03.2019
Gisteren, maandag 4 maart, is Margaux's nestje geboren, het zijn 3 reutjes en 2 teefjes.

Margaux's puppies 04/05/2019

06.02.2019
Wij verwachten Margaux's eerste nestje rond 5 maart. De aanstaande vader is Dino Black Petrs. Meer info op de Puppies pagina.

13.01.2019
Ally (Billsor Right up my Alley: Nigel du Domaine d'Haïsha x Billsor On a Roll) heeft haar showdebuut zeker niet gemist! Ze werd Beste Jeugdhond bij de Engelse Cockers onder keurmeester Louis Dehaes en in de erering werd ze mooi 4e van een gigantisch aantal deelnemers voor Beste Jeugdhond in Show onder Jos De Cuyper. Foto © Kynoweb.

Ally LKV Show 13/01/2019

11.12.2018
Margaux behaalde afgelopen zaterdag op de Brussels Trophy onder keurmeester Jean-François Vanaken het CAC/CACIB en daarmee ook de titel van Belgisch Showkampioen. Zij is onze 10e (9e zelfgefokte) kampioen, een feit waarop wij als 'kleine' hobbyfokker bijzonder trots zijn.

Margaux Brussels Trophy 08/12/2018

25.02.2017
Graag stellen wij het nieuwste lid van ons showteam voor, Margaux (Billsor Oh Darling - Kyna Butch Cassidy x Ch. B. Hunky Dory), die op haar eerste CACIB-tentoonstelling meteen haar visitekaartje afleverde door de Jeugdklas te winnen. Haar maatje Martha won ook haar klas en het Res. CAC onder keurmeesteres Margaret O'Gorman uit Ierland.

Margaux

29.01.2017
De wachttijd van 1 jaar tussen het eerste en het vierde CAC die vereist is voor het bekomen van de Belgische kampioenstitel is eindelijk voorbij en zonder enige tijd te verliezen won Martha in Moeskroen onder keurmeesteres Monique Van Brempt al meteen het CAC - met als bonus het CACIB en BOS - waardoor ze definitief Belgisch Kampioen (Show) is.

13.03.2016
De LKV-Show in Genk, waar de Belgische jachthondenspecialist Ronny Blomme de Cockers keurde, was wat het resultaat betreft een herhaling van de vorige show: Martha won opnieuw het CAC/IB en Beste Teef. Foto: Maurice van der Meeren.

Martha LKV Dog Show 13/03/2016

20.02.2016
De eerste show van het jaar was nogal een teleurstelling, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt op de tweede, de Flanders Dog Show in Gent, waar Martha het CAC/IB won en eindigde als Beste Teef onder keurmeester Chris Bexon (UK). Foto: Maurice van der Meeren.

Martha Flanders Dog Show 20/02/2016

23.08.2015
Lina maakte een jaar of twee geleden haar comeback in de showring en werd met succes uitgebracht in Veteranenklas op Rasspeciales. Maar omdat ze nog in zo'n mooie conditie was, besloten we haar in Kampioensklas in te schrijven op de CACIB Show in Mechelen om te zien of ze dat ene CAC zou kunnen winnen dat ze nodig had om de titel van Belgisch (Show) Kampioen te behalen, een titel die gecreëerd werd nadat haar showcarriere was stopgezet. Ze deed dat in stijl door bovenop ook nog het CACIB en BOS te winnen op de leeftijd van 9,5 jaar.

Lina 23/08/2015

02.08.2015
Het was een 'familie aangelegenheid' op de Clubshow van de Sporting Spaniel Association vandaag. Anna (Billsor On a Mission: Backhills Finish First x Ch Billsor Imagine) won op haar allereerste show Beste Baby v/h Ras. Haar moeder Maggie won BOB. Ze is nu naast Nederlands en Luxemburgs ook Belgisch (Show) Kampioen. Anna's overgrootmoeder langs vader's kant Lina (Ch Billsor Feelinblue) won voor het tweede jaar op rij Beste Veteraan in Show. Keurmeesters was mevr. Viviane Boesmans.

Anna Maggie

26.02.2015
Rond 26 maart verwachten wij de geboorte van de eerste pups van onze jong reu Uffe (Backhills Finish First - foto links). Voor Maggie (foto rechts) wordt dit haar tweede nestje.

Uffe Maggie

05.10.2014
Martha won op de Jongehonden- en Veteranendag van de Belgian English Cocker Club "Best Youngster in Match" (er wordt geen Best in Match gekeurd). Ze mag zich ondertussen ook Belgisch Jeugdkampioen noemen.

Martha

01.06.2014
Na een lange afwezigheid, hoofdzakelijk vanwege gezondheidsproblemen, zijn we eindelijk terug in de ring. Onze nieuwste aanwinst Backhills Finish First (Billsor Kite Runner x Ch Backhills Xpect A New Day) maakte een geslaagde entree en won Beste Puppy In Show. Uffe's fokster Karin Staaf uit Zweden heeft hem een heel ambitieuze naam gegeven, maar wij zullen ons uiterste best doen om hem die naam waardig te laten zijn. Voor Martha was het nog maar haar tweede show, ze behaalde een mooie tweede plaats in de Jeugdklas. Keurmeesteres was Janetta Fairbairn uit Schotland.

Uffe op de Clubmatch van de BECC 2014 Martha op de Clubmatch van de BECC 2014

27.10.2013
Onze jongste spruit Martha (Billsor Martha My Dear) had een geslaagd debuut op de Clubmatch van de Belgische Spaniel Club waar ze Beste Baby v/h Ras werd onder keurmeester Günther Wonisch uit Oostenrijk.
Maggie gaf haar 4 maanden oude dochter het goede voorbeeld en won het CAC, Beste v/h Ras en tenslotte Best In Show!

Martha op de Clubmatch van de BSC 2013 Maggie op de Clubmatch van de BSC 2013

28.07.2013
Op de Kampioenschapsclubmatch van de Sporting Spaniel Association wonnen Dory en haar dochter Mollie beiden hun klas. Net als 2 jaar geleden behaalde Dory ook het CAC en Beste v/h Ras. Keurmeesteres was de Britse rasspecialiste Lin Parker ('Weyhill').

Dory at SSA 2013 Mollie at SSA 2013

29.07.2012
Alweer een succesvolle dag op de Clubmatch van de Sporting Spaniel Association, waar David Shields van de alomgekende Wilholme kennel in Groot-Brittannië de Cockers keurde. Hij plaatse Maggie tweede in de Kampioenschap en gaf haar het Reserve CAC. Konstanze won de Jeugdklas en later ook Best Junior in Show.

Konstanze Best Junior in Show at SSA Ch Show

20.05.2012
De Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Spaniel Club werd dit jaar gekeurd door Margaret Struthers (teven) en Tom Graham (reuen). De aanwezigheid van onze meiden is weer niet onopgemerkt gebleven: Konstanze werd derde in de Puppyklas, Dory won de Kampioensklas en Maggie, die de Open Klas won, mocht poseren op het schavot als winnares van het Reserve CAC.

Dory wint de Kanpioensklas op de Clubmatch van de NSC Dory wint het Res. CAC op de Clubmatch van de NSC

29.04.2012
Uitstekende resultaten op de Clubmatch van de Belgian English Cocker Club: Maggie 2U in Open klas en Dory 1U in Kampioensklas, maar onze ster van de dag was Konstanze die Best Puppy in Show won en van keurmeesteres Mrs J. Gilmour ook een prachtig keurverslag kreeg.

BECC: Konstanze Beste Puppy in Show

26.06.2011
En we gaan gewoon door: op de Kampioenschapsclubmatch van de Belgische 'Sporting Spaniel Association' waar de Cockers werden gekeurd door Jane Mitchell ('Glowhill') wonnen onze twee meisjes alweer allebei hun klas. Dory werd later aangeduid als Best v/h Ras en eindigde tenslotte onder keurmeesteres Elena Ruskovaara als Reserve Best-in-Show.

Maggie 26/06/2011 Dory RBIS 26/06/2011

05.06.2011
Alweer een succesvolle dag op de 2-jaarlijkse Clubmatch van de Luxemburgse 'English Cocker Spaniel Club' waar Margaret Struthers ('Daydawn' Cockers, Schotland) een record inschrijving van 78 Cockers te keuren had. Maggie en Dory wonnen beiden hun klas en waren in de eindkeuring ook alletwee bij de 4 uitgeselecteerden voor Beste Teef. Dory haalde het en versloeg nadien ook de reu voor Best In Show. Hiermee treedt ze in de voetsporen van Lina, die deze show 4 jaar geleden won. (Foto © H. van Wessem)

Dory BIS in Luxemburg 05/06/2011

07.01.2011
Het nieuwe jaar is voor ons niet bepaald op een positieve manier ingezet: de gezondheidstoestant van Sheila, bij wie vorige zomer een ernstige leveraandoening werd vastgesteld, was plots zodanig verslechterd dat er ons geen andere keuze overbleef dan haar te laten inslapen om haar verder lijden te besparen, en dit nog geen jaar nadat we afscheid moesten nemen van haar moeder Topsy. (Foto © H. van Wessem)

Kamp. Billsor Zhelovesu 20/06/2000 - 07.01.2011

14.11.2010
De Clubmatch van de Belgische Spaniel Club werd dit jaar gekeurd door Frank Kane (GB). Dory en Maggie wonnen beiden hun klas, Maggie werd bij de eindkeuring nog gekroond tot Beste Junior in Show. (Foto Dory © Bert Docx)

Dory 1U op de Clubshow van de BSC 14/11/2010 Maggie Beste Junior in Show op de Clubshow van de ECSCN 03/10/2010

03.10.2010
Onze twee jonge meiden blijven het goed doen. Op de eerste Kampioenschapsclubmatch van de Engelse Cocker Spaniel Club Nederland wonnen ze alweer beiden een sterke klas onder de Engelse rasspecialist Michael Parkinson. Net als op de clubmatch van de SSA behaalde Dory in de eindkeuring het Reserve CAC. Zij staat nu nog slechts één CAC verwijderd van haar definitieve Nederlandse Kampioenstitel.

Maggie op de Clubshow van de ECSCN 03/10/2010 Dory Res.CAC op de Clubshow van de ECSCN 03/10/2010

27.06.2010
Op de Kampioenschapsclubmatch van de Sporting Spaniel Association heeft ons showteam weer een schitterend resultaat behaald onder de Engelse rasspecialiste Lesley Spencer: Maggie (links - © Philippe Fortemps) en Dory (rechts) wonnen beiden hun klas en Dory wist uiteindelijk beslag te leggen op het Reserve Kampioenschap. Maggie's broer Cooper werd derde in zijn klas.

Maggie op de Speciale van de SSA 27/06/2010 Dory Res.CAC op de Speciale van de SSA 27/06/2010

09.04.2010
Vandaag was een mooie lentedag, maar toch was het één van de donkerste dagen in ons leven. Topsy had al een tijdje ernstige gezondheidsproblemen welke vandaag een dieptepunt hadden bereikt. Daarom hebben we samen met onze dierenarts besloten haar te laten inslapen om haar verder lijden te besparen. Deze foto werd genomen op de show in Brussel waar ze, amper 9 maanden oud, Beste v/h Ras werd en 3e BIG. De toon was meteen gezet voor een onnavolgbare showcarrière.

Topsy BOB & BIG3 op de Brussels Dog Show'96

21.03.2010
De Clubshow van de Belgian English Cocker Club was alweer een succes voor onze bescheiden kennel: Maggie werd Beste Puppy in Show en Dory won het Reserve CAC. Maggie's broer Cooper won zijn klas en Lina was tweede in Kampioensklas. Keurmeester was Derek Shapland (UK).

Maggie op de Clubshow van de BECC op 21/03/2010 Dory RCAC op de Clubshow van de BECC op 21/03/2010

11.10.2009
Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Lina op de Clubmatch van de Belgische Spaniel Club het CAC gewonnen, en voor het tweede opeenvolgende jaar is ze helemaal aan de top geëindigd: 'Best In Show'! Dory van haar kant werd door keurmeester Rui Gonçalves uit Portugal gekroond tot 'Beste Junior'! (Foto's © Maurice v/d Meeren)

Lina BIS op Clubmatch Belgische Spaniel Club 11/10/2009 Dory BJrIS op Clubmatch Belgische Spaniel Club 11/10/2009

01.05.2009
Toen Lina 2 jaar geleden vanuit de Jeugdklas Beste van het Ras werd op de Europasieger Show in Dortmund dachten wij dat dat een unieke prestatie was. Dit jaar maakte haar 9 maanden oude nichtje Dory haar debuut op dezelfde show onder raspecialist Duncan Craig (GB) en waarom zou zij met minder tevreden zijn? Geen sprake van!

Dory 03/05/2009 Dory 03/05/2009

19.10.2008
Lina heeft de Clubmatch van de Belgische Spaniel Club gewonnen onder keurmeester Dusko Piljevic uit Servië!.

Lina BIS at BSC's Ch Show

10.09.2008
Daila Rocchi uit Croatië won afgelopen weekend met Saartje's zus Tinsel het CAC, BOB en Reserve Best-in-Group. Tinsel is nu Croatisch Kampioen. Proficiat Tinsel en Daila!.

HR Ch Billsor Cloudnine

28.06.2008
Voor de tweede maal dit jaar hebben we afscheid moeten nemen van één van onze honden. Ondanks haar hoge leeftijd was Minty (Billsor Royal Mint) nog in relatief goede fysieke gezondheid, maar nauwelijks enkele dagen na haar 15e verjaardag ging het plots snel bergaf en hebben we haar, om haar onnodig lijden te besparen, laten inslapen

Minty

18.05.2008
Op de Clubmatch van de Nederlandse Spanielclub eindigde Lina net zoals vorig jaar als Reserve Beste Teef, ditmaal onder de Engelse rasspecialiste Sue Telford ("Courmaster"). Gladys was in de Jeugdklas bij de laatste zes, maar werd uiteindelijk niet geplaatst.

Lina NSC 18/05/2008

21.03.2008
Vorige maandag, op 17 maart, hebben wij totaal onverwacht afscheid moeten nemen van Blue (Alisma Highlander) die als gevolg van een acute rughernia verlamd was geraakt vanaf de lende. Blue was op 6 december van vorig jaar 11 geworden.

Blue 21/10/2001

21.10.2007
De Clubmatch van de Belgische Spaniel Club werd dit jaar gekeurd door Mike Gadsby uit Engeland. Hij plaatste Saartje tweede in de Kampioensklas. Lina werd eerste in de Jongehondenklas en versloeg de winnares van de Kampioensklas voor het CAC. Dit is is een uittreksel uit Lina's keurverslag: "Top quality bitch, beautiful presentation, excellent head and expression, perfect rear assembly, superb topline, ... , outstanding on the move."

Lina BSC 21/10/2007

29.07.2007
Op de twee-jaarlijkse Europese Spaniel Show die dit jaar in Oostenrijk doorging en waar 300 Spaniels ingeschreven waren uit 19 verschillende landen hebben onze meisjes de Billsor-kleuren weer knap verdedigd. Onder keurmeesteres Pamela Halkett van Schotland wonnen ze allebei hun klas. Saartje werd nadien uitgeroepen tot "Beste Cocker Teef", Lina tot "Beste Junior In Show"(alle Spaniels samen). Met dank aan David Todd ("Chataway") voor het vakkundig showen van Saartje in de eindkeuring.

Best Junior In Show Saartje BOS


Rudy en Nelly Feyaerts
Ballaarstraat 36
B-3270 Scherpenheuvel
België
Tel.: +32 (0)495 572 678

e-mail
Niets van deze website mag worden gereproduceerd zonder toestemming.Webmaster:
Rudy Feyaertsfree counters