Belgium Navy Cadets

 

Startpagina

Eerste keer?

Afdeling 001 - Antwerpen

RedHawk

Rangen & Graden

Links en rechts...

Contacteer ons...

 

100Km Dodentocht van Bornem


Afzien is plezant, maar aankomen is toch nog beter 

Dit jaar stonden we met z’n vieren aan de start van de 100KM Dodentocht van Bornem. Enkel de Commandant had al ooit deelgenomen. Dat was vorig jaar en hij liep hem toen direct helemaal uit. Aan ons om beter te doen; van de eerste keer helemaal uit èn in een snellere tijd. Zelf houd ik nogal van uitdagingen en begon eraan alsof het een speedmars was. De Commandant, die wat meer ervaren was, trapte daar niet in. KMT Andries en 1KD Brack daarentegen wel, maar na een 20 km moest Andries me toch laten gaan.

Dus ik met 1KD Brack verder de nacht in. Ik had een heel strak schema opgesteld, dat achteraf onhaalbaar bleek voor mensen die niet graag te voet gaan. Toch waren we bij het krieken van de dag bij ‘De Palm’. Dit is de brouwerij-stopplaats die zich iets over halfweg het parcours bevindt. Hier bleven we even rusten en aten we wat. Ik moet zeggen; het was enorm moeilijk om terug op te staan, maar mijn wandelcompagnon wist mij toch aan te sporen verder te gaan.

Maar niet veel verder kreeg die zelf problemen met de heup, waardoor hij in de volgende stop, na 60 km, moest opgeven. Ik raapte mijn moed bijeen en vertrok voor één van de moeilijkste stukken van de tocht. Elk stuk werd zwaarder en die blaren werden exponentieel groter.

Maar het einde kwam in zicht; hoe traag ik ook ging, elke meter was er eentje minder.

Door de steun van onze back-up kwam ik dan toch eindelijk in Bornem aan. Één keer en nooit meer; maar er zijn er veel die dat zeiden schijnt het. In elk geval: nieuwe besttijd BNC: 23h20!

2LT Clerinx R.

terug