Jasminum officinale - Kamerjasmijn

Er zijn vele Jasminum-soorten. Met de winterbloeiende Jasminum nudiflorum is alleen succes te bereiken in de tuin. De felgele bloemen doen het prima. Er zijn ook enkele soorten die als kamerplant of als kasplanten gekweekt worden. Jasminum sambac is een van de bekendste en is afkomstig uit Indonesie. Jasminum officinale is een soort klimplant met fijne, groene blaadjes en kan ook als kamerplant voldoen. De witte bloempjes zijn bijzonder fraai.
Van enkele soorten worden dus kamerplanten aangeboden. U kunt het daarmee in een lichte en niet al te zonnige kamer best eens proberen. De plant kan heel rijk bloeien en er zijn soorten die een heerlijke geur verspreiden.
Als de lange scheuten na de bloei te hinderlijk gaan worden, kunt u ze terugsnoeien. Flink inkorten kan geen kwaad. Eventueel zou u na het snoeien ook kunnen verpotten. Gebruik er de bekende bloemistengrond voor en vergeet niet onder in de pot een scherf te doen. Het afvoergaatje mag in geen geval verstopt raken. In de wintermaanden raakt de groei er wel een beetje uit en zal de plant wel wat blad verliezen. Vroeg in het voorjaar echter komt de nieuwe groei en zijn er weer spoedig volop witte bloempjes te verwachten.
Voortkweken door middel van stekken is heel goed mogelijk. Dit kan het best in het vroege voorjaar. De plant kan tamelijk veel zon verdragen, maar op het heetst van de dag dient u haar een weinig te beschermen. De potgrond steeds goed vochtig houden en ook veel sproeien is nodig. ook bemesting mag u niet vergeten, eenmaal in de twee weken is in het voorjaar en in de zomer voldoende.

Niet giftig: Deze plant is niet giftig. Er zijn geen gekende vergiftigings gevallen. Het omgaan met deze planten veroorzaakt geen symptomen. = 0