Campanula isophylla “Alba” - Ster van Bethlehem

Ster van Bethlehem is een algemeen bekende kamerplant, een plant waaraan u onder vrijwel alle omstandigheden genoegen kunt beleven. Ze kan namelijk voor een venster op het oosten in bloei gekweekt worden. ze doet dit zelfs ook nog op het noorden. Tegen felle zon zult u haar als ze eenmaal in volle boei staat moeten beschermen. Het is erg verleidelijk een rijk bloeiende plant te kopen, maar veel beter kunt u een plant nemen met slechts enkele open bloemen en veel bloemknopjes, omdat u daar veel langer van kunt genieten.
Juli-augustus is een geschikte tijd om een bloeiende plant te kopen, doch als de plant steeds moet voortgaan met het vormen van nieuwe bloemknoppen, zal er van uw kant iets tegenover moeten staan. Wekelijks een weinig bemesten. Tijdens de bloei alle dorre bladresten regelmatig wegknippen, anders gaan ze tot zaadvorming over en dat put hen teveel uit. Na de bloei kunt u de lange ranken flink terugsnoeien. Liefst tot op de potrand en dan overhouden in een vorstvrije, doch vooral niet te warme kamer. De plant heeft in die koele omgeving niet veel water nodig en ook bemesten mag dan niet.
Vroeg in het voorjaar kunt u verpotten in de bekende bloemistengrond. Voortkweken door middel van stekken kan vroeg in het voorjaar gebeuren. Jonge scheutjes zullen in een glazen potje met water voldoende wortels vormen. De ster van Bethlehem kan ook als hangplant gekweekt worden. Er is tevens een cultivar met blauwe bloemen, namelijk Campanula isophylla “Mayi”.

Niet giftig: Deze plant is niet giftig. Er zijn geen gekende vergiftigings gevallen. Het omgaan met deze planten veroorzaakt geen symptomen. = 0