(Deze tekst vooronderstelt basiskennis van de astrologie)

SURINAME IN ECLIPS-TIJD:


De horoscoop van Suriname (volgens BWH, The Book of World Horoscopes, Aquarian Press, first ed. 1988) : 25 november 1975, 03.30 vm GMT, Paramaribo, Asc 05.50 N, 55W 10 is interessant genoeg met betrekking tot de huidige eclipsen.

 

 

Veel van de dingen die op dit moment aan de orde zijn, (4 augustus 1999) zijn bepaalde uitwerkingen van de MAANECLIPS die we op 28 juli hadden (rond 5 graden Waterman). Zo heeft China een Ascendant van ca 3 of 4 graden Waterman, waar de Maaneclips op viel, en ze hebben een behoorlijke overstromingsramp met de Yangtze daar.
Suriname heeft Saturnus op bijna 3 graden Leeuw staan in het 12e huis. Saturnus is de heerser van het 5e huis en geeft daarmee het bestuur aan. Hr. 5 in 12: het bestuur functioneert niet, in deze hele horoscoop niet --- er is maar 1 mogelijkheid voor een goed werkend bestuur in deze horoscoop, en dat is volgens spirituele principes, of zichzelf opofferend aan een groter geheel.

Leeuw kan gewoon ook voor zichzelf bezig zijn op 12e huis manieren, verdoezelend, de minder bevlogen uitwerking van het 12e huis. De Maaneclips viel praktisch bovenop deze Saturnus, en het is het huidige bestuur (de regering, de president, de leiders, 5e huis) dat de verduistering voelt.

De MAAN staat op 17 graden Leeuw in deze geboortehoroscoop van Suriname (het moment van onafhankelijkheid) - en staat precies conjunct de Nieuwe Maan) (dus de eclips) volgende week, en de Maan (heer 11 in 12) symboliseert het volk. De Maan staat op zich heel mooi in de horoscoop, driehoek Jupiter en driehoek Neptunus in een grote vuurdriehoek (vind ik wel passen voor het Surinaamse volk, die blijheid en opgewektheid die ze normaal gesproken hebben). Maar Maan in 12 kan ook betekenen dat er geen rekening met ze gehouden wordt of dat ze een heel innerlijk leven leiden, waar niet iedereen wat van ziet of wat van begrijpt. (Over Winti bijvoorbeeld of andere geheimzinnige mystieke krachten wordt heel geheimzinnig gedaan, ze hebben het daar gewoon liever niet over - en tegelijkertijd zijn ze in werkelijkheid enorm verbonden met het grotere familiegeheel (Maan in 12, Neptunus in 4, en Jupiter in 8: verbonden met goede en dus soms ook mysterieuze en zelfs occulte krachten).

En nu komt de Zonsverduistering er boven op. Dat worden nog roerige tijden daar. Dat zijn ze dus ook al, vandaar dat ik eens naar de horoscoop ben gaan kijken.

Normaal gesproken is de Maan onzichtbaar bij Nieuwe Maan, maar juist niet met een eclips, & normaal gesproken houden de mensen (de Maan) zich wel op de achtergrond in het 12e huis maar niet met deze eclips. De vurige lading van de vuurdriehoek staat verborgen in huis 8 en 12, maar komt er met volle lading uit als je het mij vraagt.

Je ziet het: het doet er astrologisch niets toe of je de eclips waarneemt of niet (al hoewel het wel een bijzondere ervaring schijnt te zijn).

Na de eclips zal Pluto op Neptunus (11.10 Boogschutter) komen in het vierde huis (eind 1999 tot eind 2000) en de chaos in het land uiteindelijk (potentieel) zuiveren (Pluto staat in 2 en is heer 3: via echte afspraken, pittig, confronterend, maar ook committed en dat is niet eenvoudig want dat is een nieuw, maar volgens deze horoscoop ook, noodzakelijk patroon. Stier (9e huis Zuidknoop) , het rustig aan doen, of maar over je heen laten waaien, wat makkelijker, was het patroon van het verleden, het bekende patroon (alweer: puur horoscopisch gezien).

(c) Joyce Hoen DF Astrol S, 4 augustus 1999

Terug naar de index van deze site
Naar de officiele astro-site v.h. CHTA