Astrologische biografie van

BARBARA STREISAND

-door Corien Norder (excursiste CHTA)-

Barbara Joan Streisand, 24-04-1942, 05.04 uur EST Brooklyn, N.Y      

Barbra Streisand komt over als een zeer assertieve, energieke vrouw, die altijd veel initiatief vertoont en verbaal ook erg sterk is. (Ram Ascendant, heerser Mars in 3). Met Jupiter in 3 kan ze heel makkelijk praten.

Met haar Zon en Mercurius in Stier is zij productief en standvastig en daarbij gezegend met een goede zangstem. 

Met haar Maan in Leeuw in het 5e huis (Maan is ook Heer 5) heeft ze de behoefte om zichzelf goed te presenteren en is niet bang om aandacht te krijgen. Ze staat graag in de belangstelling en wil graag dat alles om haar draait.

Toch met Pluto conjunct Maan (wel met ruime orb 7°05) is al die aandacht voor haar ook wel eens beangstigend.

Automatisch neemt ze de leiding, waardoor ze soms verwaand of arrogant over komt op anderen.

Mc staat in Steenbok, Saturnus heer 10 staat in 2, ze is erg gedisciplineerd in haar werk en zeer ambitieus, weet wat haar talenten zijn en kan goed verantwoordelijkheid dragen en weet daar op eigen manier structuur in aan het te brengen, ze weet wat ze wil en wat ze kan en niemand kan haar daar vanaf brengen (Saturnus conjunct Uranus in 2). Behalve als ze verliefd wordt, dan zien we een hele andere Barbra (Venus in Vissen in 12 vierkant op Jupiter).  In de liefde kan ze juist de controle die ze zo graag heeft, volledig in de handen van de ander leggen. Ze gedraagt zich dan  dweperig en is in staat zichzelf totaal te verliezen in die ander. Een positieve kant van Venus in Vissen is dat ze veel milder en liever wordt voor haar omgeving.

Daar Saturnus in 2 staat geeft dit ook haar eeuwige getwijfel aan haar talenten. Ze vindt zichzelf nooit goed genoeg in haar werk. (Saturnus heer 10)

Met haar Mars in Tweelingen in 3 kan ze met meerdere dingen tegelijk bezig zijn, is zeer krachtig in haar bewoordingen en dat leidt ook regelmatig tot felle ruzies. Maar met Jupiter er bij in 3 komt ze er ook vaak mee weg.  Jupiter in Tweelingen in 3 heer 9, geeft ook weer dat ze haar eigen visie en ideeën goed kan verwoorden en weet dat daarin haar groei zit.

Neptunus in 6 vierkant MC en Mars geeft aan dat ze haar ideaal en inspiratie zoekt in haar werk d.m.v. hard werken.

Ze behoort tot het element aarde en tot het vaste kruis, ook heeft ze een Stellium in Stier, dus is ze praktisch ingesteld, vasthoudend en heeft een nuchtere kijk op de dingen, behalve dus in de liefde.

Haar Noordelijke Maansknoop staat in het 6e huis, wat voor haar inhoudt dat ze actief aan het werk moet gaan en zich dienstbaar moet proberen op te stellen.

  Haar jeugd:

Barbra Streisand was het 2e kind van Emanuel Streisand en Dinah Rosen.  Haar ouders trouwden in 1930 en hadden een gelukkig huwelijk  (Zon driehoek Maan). Emanuel had veel gestudeerd (Zon halfvierkant Jupiter , heer 9) en was baanbrekend geweest op het gebied van onderzoek naar kinderen met leer- en opvoedingsproblemen. (Zon halfvierkant Jupiter ,heer 9, en vierkant Pluto in 5 in Leeuw) Hij was naast zijn studie ook leraar van probleemkinderen en bezat veel gevoel voor humor.  Hij werd gezien als een zeer geslaagd man (Zon in verbinding met Jupiter/Pluto) 

Moeder Dinah kwam uit een muzikaal gezin, waar ook religie en spiritualiteit hoog in het vaandel stond.  (Maan halfvierkant Neptunus en Venus wellicht ook, die in Vissen staat).  Op 12 mei 1935 werd hun 1e kind geboren,  genaamd Sheldon. Barbara werd bijna 7 jaar later geboren op 24 april 1942. Toen ze ongeveer 16 maanden oud was, stierf haar vader op 4 augustus 1943 aan een epileptische toeval als gevolg van hoofdletsel dat hij in 1930 had opgelopen met een verkeersongeluk. (Saturnus loopt op dat moment transitair bijna tegen het IC aan, hetgeen het einde van een cyclus betekent, bron: zie deze pagina). Na het overlijden van haar man, trok Dinah met haar 2 kinderen in bij haar ouders. Barbra vond het een trieste periode in haar leven (Saturnus rond het IC, en een nieuwe woonomgeving). In het huis was geen liefde en waren de regels voor te streng voor de levendige Barbra. (Pluto t maakt langzamerhand ook een conjunctie met de Maan

Moeder Dinah was een trotse vrouw (Maan in Leeuw) die moeilijk haar gevoelens voor de kinderen kon tonen. Dit heeft Barbra een eenzaam gevoel gegeven. (niet voldoende aandacht voor haar eigen Maan in Leeuwbehoefte) Haar hele leven heeft ze verlangd naar een vaderfiguur. Barbra was een pittige dame die wist wat ze wilde (Ram Ascendant), ze had een bijzonder sterke wil (Pluto vierkant Zon) waar haar moeder bijna geen baas over kon blijven. Vanaf haar 5e jaar wist ze al dat ze actrice wilder worden (Maan in Leeuw en op haar 5e jaar: Jupiter t opp. Saturnus/Uranus in 8).

Barbra was een ongeduldige, maar briljante leerling, die altijd het waarom van de dingen wilde weten, zodanig dat ze mensen om haar heen stapeldol maakte met haar vragen. Haar IQ was 124. (Jupiter in Tweelingen in 3, onbegrensd, maar halfvierkant Pluto: indringend naar anderen toe). Doordat ze veel gepest werd op school (Mars in 3)  met haar uiterlijk (Mars heer 1) stelde ze zich hooghartig en defensief op. Dit kwam op anderen over dat ze erg verwaand en arrogant zou zijn. Eigenlijk was het niet meer dan een manier om  sterker over te komen dan ze was.  In werkelijkheid was ze zo onzeker en kwetsbaar dat deze houding van haar de enige mogelijkheid was om zich staande te kunnen houden. (Saturnus als heer 10, die angstig kan zijn in het publiek) in het 2e huis, wat ze zich dus aantrok en vast dacht dat er iets mis met haar was (2e huis).

Dit gedrag zal ze haar hele leven blijven vertonen en dat werd bij lang niet alle mensen in dank afgenomen. Daardoor hebben veel mensen zich van haar afgekeerd.

Haar moeder hertrouwde in 1950 met Louis Kind (Maan progr door het 8e huis). Het contact met haar stiefvader is altijd slecht geweest. (Zon vierkant Pluto op een andere manier).  Uit dat huwelijk werd op 9 januari 191 haar s tiefzusje Rosalyn geboren, die het oogappeltje van haar vader was en daardoor voelde Barbra zich nog meer alleen staan (Maan in Leeuw, die niet de aandacht kreeg).

  De doorbraak:

Haar ambities om actrice te worden werden steeds sterker. Ze deed de ene auditie na de andere, maar op dat moment was niemand overtuigd van haar kwaliteiten. Ook werd ze iedere keer weer geconfronteerd met haar uiterlijk, volgens velen zou het, al had ze talent, nooit wat worden vanwege haar uiterlijk. Toch hield ze voet bij stuk en zette door.

In 1956 gingen haar moeder en Louis Kind scheiden, waardoor de spanningen thuis minder werden. (o.a. Zuidknoop transit conjunct Uranus, doorbraak van patronen in het verleden - scheiding).

Na een tijd lukte het haar om in een aantal eenvoudige toneelstukken te spelen. In 1959 deed ze vervroegd eindexamen en slaagde met een cijfergemiddelde van 9. (Saturnus transit over cusp  9) Begin 1960 hoorde iemand haar zingen en hij stimuleerde haar hierin door te gaan. Ze werd overgehaald in een homobar te gaan optreden. Ze manifesteert zich st eeds meer in de buitenwereld (Saturnus t in 9) In eerste instantie vond ze het zingen trouwens maar niks. Het stond voor haar niet zo hoog aangeschreven als acteren. "Zangeressen waren sloeries", zei ze, maar door geldgebrek (Saturnus in Stier, geld en zingen, in 2) besloot ze het toch maar te doen. In die periode besluit ze ook de middelste "a" uit haar naam te halen.  Ze was een extravagante dame die zich op een geheel eigen wijze kleedde en ze luisterde nooit naar adviezen van een ander. Ze droeg jurken die gemaakt waren van gordijnstoffen. 

  Succes:  

Op 5 april 1961 had ze haar TV- debuut en zong in een show een aantal nummers. ( Maan-p in het 1e huis, ook een progressieve Maan conjunct Zon en Mercurius, Saturnus t op cusp 11). Ondertussen bleef ze hard als actrice aan de weg timmeren en kreeg ze op 22 maart 1962 haar theaterdebuut met de broadway musical "I can get it for you wholesale". (Venus progressief conj Ascendant) Ze werd verliefd en kreeg een relatie met de hoofdrolspeler, Elliott Gould. Op 1 oktober 1962 tekende ze een contract met platenmaatschappij Columbia, met als voorwaarde dat ze volledige creatieve vrijheid had om uit te brengen wat ze wilde. Dit was iets waar ze op stond, en wat ook bijzonder was dat ze dat voor elkaar kreeg. (Mercurius in St ier, heer 3, kan dus goed onderhandelen over geld (en de progr Maan loopt door 2) Op 13 september 1963 trouwde ze met Elliott Gould (Venus-p driehoek Maan).  1963 was trouwens een topjaar en het geld stroomde binnen met een progr. Nieuwe Maanfase in het 2e huis. Dan, op 26 maart 1964 is de premiere van de Broadway Musical Funny Girl, waarin ze de hoofdrol speelde. Dit gaf haar zoveel roem, dat ze ervan schrok en haar onzekerheid stak weer de kop op, waardoor het leek alsof ze vervuld was van zichzelf en arrogant was, maar ze was alleen maar onzeker. (Saturnus t conjunct cusp 12) 

Ze eiste perfectie van zichzelf en van anderen, dus bemoeide ze zich overal mee, waardoor menigeen gefrustreerd raakte. Ze was bang om te falen en had absoluut geen zelfvertrouwen. Ook sloeg de verveling snel toe als ze tijd lang hetzelfde stuk speelde, ze wilde dan graag weer iets nieuws. (Ram Ascendant, Mars heer 3 en Maan in Leeuw heer 5). In september 1964 bereikte haar album "People" de eerste plaats. Alles wat Barbra in die tijd aanraakte veranderde in goud en dat terwijl de carriere van haar man niet wilde vlotten,  wat jaloezie ten gevolg had. Elliot had nog 1 idee om weer in de belangstelling van zijn vrouw te komen en dat was haar zwanger te maken. In eerste instantie schrok ze enorm van dat idede, het idee een tijd uit de running te zijn overviel haar, maar na een tijdje kon ze er toch van genieten. (Progr. Maan door 4). Na een zeer zware bevalling in het ziekenhuis,  (Saturnus t in 12) beviel ze op 29 dececmber 1966 van een zoon Jason. 

In 1967 begon ze aan de filmversie van Funny Girl, waarvoor ze in 1969 een Oscar won. (Saturnus-t conjunct Zon/Mercurius). Eindelijk de erkenning voor waar ze zo hard voor werkte. Ondertussen is haar huwelijk met Elliott gestrand. Ook floppen daarna 2 albums, omdat ze het genre wat wil veranderen, maar dat werd haar nog niet in dank afgenomen door haar fans. Later ging dat beter.  De volgende films die ze maakte waren ook al geen groot succes en in juni 1971 heeft ze dan, geheel passend,  haar 1e Saturnus return. Daarna krijgt ze een romance Ryan O'Neal, die net zo lang duurded als de opname van de film "What's Up, Doc?". Eindelijk kwam in 1973 de filmklassieker "The Way We Were", waarna ook het gelijknamige album op 1 komt. Ze krijgt dan (in 1973, de progr Maan loopt dan door 7) een relatie met de excentriekeling en kapper Jon Peters. Ze was vreselijk verliefd op deze dominante man (Zon vierkant Pluto) en liet voor het eerst in haar leven beslissingen aan een ander over. Het was een zeer seksueel getinte relatie en Barbra's gedrag veranderde enorm (door het weggeven van haar Zon / Pluto aan een ander). Alles wat Jon zei was in haar ogen waar.  Jon kreeg het voor elkaar om voor haar een plaat te produceren, die maar matig succes boekte. Daarna maakte ze in 1975 zonder enthousiasme Funny Lade, de opvolger van Funny Girl (Mc-p vierkant Zon en oppositie Pluto: ondanks dat ze geen grote betrokkenheid en de zo bekende gedrevenheid toonde,  werd de film een groot succes).  

In 1976 werd de film A star is born gemaakt. Deze film staat helemaal in het teken van ruzies met iedereen die aan de film meewerkte. (Mars in Tweelingen in 3) Ze stelde zich hard op en was zeer dominant. (Zon vierkant Pluto weer zelf uitlevend:-)  Maar Jon wilde veel zeggenschap in de film hebben en daar was niemand blij mee. Tijdens de opnames kreeg de film al een slechte pers, wat dodelijk kan zijn voor een film. De bitch in Barbra ontwaakte daardoor weer, want ze voelde dat deze film haar verdere carriere kon maken of breken. Gelukkig werd de film prima ontvangen en in februari 1977 ontving de film 5 Golden Globes.  

Begin 1977 was Barbra erg moe, het hoge werktempo had veel te veel van haar gevergd. (Saturnus-t conjunct Maan) en ook Progressieve Maan door het 8e huis. Ze trok zich een jaar terug en wilde een normaal huiselijk leven leiden. Maar begin 1978 begon het weer te kriebelen met een nieuwe Jupiter/cyclus (Jupiter t conj Jupiter-Mars en Maan-p nu door huis 9) Ze maakt de film Main Event met haar ex-minnaar Ryan O'Neil.  Jon werd steeds jaloerser en de film viel slecht. Eind 1979 gingen Barbra en Jon uit elkaar nadat de ruzies steeds heviger werden en Barbra steeds banger werd voor zijn driftbuien. (Neptunus-t vierkant Venus, een Laatste vierkant dus loslaten van de relatie).

Ze maakt een muziek album Guilty met de Bee Gees in september 1980, dit werd haar succesvolste album die ze ooit heeft gemaakt. 

De omslag:  

Dan vindt er een belangrijke verandering in haar carrière plaats, i.p.v. altijd in opdracht van anderen te werken neemt ze nu zelf het heft in handen door haar eigen film Yentl te gaan produceren en regiseren. (Uranus-oppositie in 1981) en ook Maan-p door het 10 huis. Heimelijk was ze daar al lang mee bezig. Het was al een tijd een droom voor haar om dit te doen, maar om daar dan de financiele middelen voor te krijgen was erg moeilijk, er waren weinig vrouwelijke regisseurs in die tijd in Hollywood. Geldschieters hadden er geen vertrouwen in, maar hoe meer tegenstand ze kreeg, hoe volhardender ze werd. Ze voelde dat ze die film moest maken (Mc en Maan-p oppositie Maan) Ze voelde een verbondenheid met haar overleden vader, omdat de film ging over een personage dat alleen verder moet leven na het overlijden van haar vader. Via een medium krijgt ze contact met haar vader, waardoor ze voelde dat die film iets was wat ze moest doen.  (Neptunus-t- vierkant Neptunus). Doordat ze nu zelf de touwtjes in handen had, veranderde haar gedrag. Ze was rustig, geduldig en vriendelijk. De macht maakte haar bescheiden. Ze bleef een uitzonderlijke discipline er op na houden en had een verbazingwekkend oog voor detail. Op 16 november 1983 ging hij in premiere. De film werd een groot succes. Ze droeg hem op aan haar vader en voelde zich trots en voldaan. De film kreeg 5 nominaties en de Golden Globe voor de beste regisseur! (Jupiter-p conj Mars)

Jon Peeters kwam weer in beeld, maar hun relatie werd uitsluitend vriendschappelijk en dat is ook altijd zo gebleven. Er volgt een korte liefdesrelatie met Richard Gere, maar in het voorjaar 1984 heeft ze een langere relatie met Richard Baskin. Intussen (okt. 1984) flopt haar album Emotions, omdat die te hip was voor haar fans. Ze was zoekende welk pad ze in moest slaan (Pluto t vierkant Pluto).  Een jaar daarna (nov. 1985) maakt ze een musicalbum dat wel een succes werd. De musical hoorde bij haar.  Ze komt dan weer in contact met haar vroegere manager, die haar stimuleert weer te zingen voor publiek,  wat ze al lang niet meer had gedaan, omdat dit haar zoveel stress en angst bezorgde (Saturnus heer 10 en 11).

Op 6 september 1986 geeft ze een benefiet concert in haar achtertuin. De opbrengst zal gaan naar de Steisand Foundation, een organisatie die zich bezig houdt met anti-kernwapenactiviteiten, milieubehoud en mensenrechten. Ze wordt steeds politiek bewuster, met als aanleiding de ramp in Tsjernobyl in april 1986. Daarna, in 1987, maakte ze de film Nuts, die ging over de ontluisterende waarden in een gezin. Barbra was door het thema geraakt en er werd zoveel losgemaakt in haar, dat  ze tijdens een interview instortte (Pluto t opp Mercurius). De film flopte, mede door de recessie en ook door de zwaarte van het stuk. In deze moeilijke tijden wilden mensen geen zwaar drama zien. 

In januari 1988 tot eind 1988 doet ze iedereen versteld staan, door een relatie met Don Johnson te hebben. (de Saturnus/Uranus conjunctie op haar Mars/Neptunus). Ze maakt nog een film, Prince of Tides, in 1991, waarin ze ook zelf speelt en waarbij Jason, haar zoon, ook in de film haar zoon speelt. De pers is vol kritiek en smult van het nieuws dat haar zoon homoseksueel blijkt te zijn. Maar Barbra heeft daar geen enkel probleem mee. Ze is juist erg trots op hem. (Heer 5 in Leeuw

  De verandering:  

 1992, Barbra is nu 50 jaar. (2e Progressieve Nieuwe Maan). Ze komt tot bloei als sociaal en politiek activiste. Ze sprak zich uit tegen discriminatie van ras en geslacht en over de verwaarlozing van zoveel sociale problemen. Ze steunde in nov. 1992 de campagne van Clinton. Ook zet ze zich in voor het AIDS- project. (Maan-p door het 3e huis) In haar werk wil ze nu op een geheel andere, voor haar vernieuwende manier naar buiten treden.  Het roept weerstand op bij het publiek dat ze een goede kennis van Bill Clinton is. In het voorjaar van 1992 heeft ze geld nodig, als gevolg van een aantal slechte investeringen. Ze besluit, ietwat tegen haar zin, om een aantal concerten te geven. Haar eerste concert was op 31 december 1993 en was een mega-succes,  kaarten kostten wel 400 dollar. (Merc-p conj Jupiter) Daarna volgde London (april 1994), Amerika (mei 1994). Dit tempo was te belastend voor haar en haar stem raakt overbelast. Op 24 juli 1994 gaf ze haar laatste concert, waarbij ook haar moeder van 88 jaar in de zaal zat. Barbra eindigde de show met de vraag aan haar moeder: "Ben je nu  trots op me?" (Maan in Leeuw)

Op 3 febr. 1995 hield ze een speech voor het behoud van het kunst budget waarop de regering wilde bezuinigen en sprak zich uit voor de emancipatie van de vrouw en de rol van de artiest, die van grote betekenis kan zijn dingen zichtbaar te maken voor de burger. (Pluto-t oppositie met Saturnus/Uranus).  In juni van datzelfde jaar ontving Barbra Streisand eene eredoctoraat in de letteren van de Brandeis University. Ze zei: "Mijn vader zou trots op me geweest zijn!"

  Bron: Biografie van Barbra Streisand, van James Spada.

Terug naar www.astrologie.ws