2003 en relaties

Voor het komende  jaar richten de trends voor elk dierenriemteken zich opnieuw op relaties, om de eenvoudige reden dat ik deze tekst schreef voor een tweede uitgave van het blad Sante met dit onderwerp, als bijlage bij het december nummer 2002. Als je trouwens wilt weten hoe ik over zonneteken-astrologie denk, lees dan de inleiding die geschreven werd bij de beschrijvingen voor 2001.

Wist je overigens dat er een vierjarige cyclus bestaat wat betreft het begin van een bepaald sterrenbeeld (intrede van de Zon in een teken?) Als je twijfelt over je exacte sterrenbeeld kan onder meer de volgende tabel wellicht althans een klein beetje dienst doen: voor het exacte tijdstip op een dag dat de Zon van teken wisselt (en dus het sterrenbeeld verandert) heb je helaas een echte horoscoop nodig.

het teken...begint op.. in een schrikkeljaar 1e jaar na een schrikkeljaar 2e jaar na een schrikkeljaar 3e jaar na een schrikkeljaar
 Ram 20 maart 20 maart 21 maart 21 maart
 Stier 20 april 20 april 20 april 20 april
 Tweelingen 21 mei 21 mei 21 mei 21 mei
 Kreeft 21 juni 21 juni 21 juni 22 juni
 Leeuw 22 juli 23 juli 23 juli 23 juli
 Maagd 23 aug. 23 aug. 23 aug. 23 aug.
 Weegs. 23 sept. 23 sep. 23 sep. 23 sep.
 Schorpioen 23 okt. 23 okt. 23 okt. 24 okt.
 Boogs. 22 nov. 22 nov. 22 nov. 23 nov.
 Steenbok 22 dec. 21 dec, 22 dec. 22 dec.
 Waterman 21 jan. 20 jan. 20 jan. 20 jan.
 Vissen 19 feb 18 feb 19 feb 19 feb

(Commercial: Als je wilt weten welk dierenriemteken "bij je past" naar aanleiding van je geboortehoroscoop, stuur dan je geboortegegevens inclusief exacte geboortetijd door en maak 15 euro over op postgiro 7546160 ten name van CHTA-Workshops, Oudewand 19, 7201 LJ  Zutphen, o.v.v. "relatiehoroscoop" - de levering kan ivm drukte wel een paar weken duren.)

 

 

RAM (21 maart tot 21 april)

JANUARI: Na de wat emotionele en ongrijpbare nieuwjaarsperiode, gaat de planeet van de liefde: Venus, vanaf 6 januari heel gunstig staan voor jou Ram. Opeens is er een doorbraak, enthousiasme, en bovendien blaak je ook nog eens van zelfvertrouwen.

Tijdens een eventuele wintervakantie later in de maand kun je beter maar oppassen met buitenlanders, want je hart kon wel eens helemaal op hol slaan....

FEBRUARI Vanaf 5 februari wordt het serieuzer in de liefde, maar een goed gesprek kan deze maand wonderen verrichten, zodat je zelf wat meer duidelijkheid krijgt - zonder die ander vragen te stellen, kom je namelijk niet achter zijn of haar bedoelingen.. en misverstanden kunnen dan aan de orde van de dag zijn. Probeer een echte vriend of vriendin voor de ander te zijn, en belangstelling voor hem of haar te hebben.

MAART : Deze maand heb je behoefte aan wat meer vrijheid en juist minder binding. Je eigen onafhankelijke aard komt nu heel sterk naar boven, met name tegen de tijd dat je jarig bent, als je een in Maart geboren Ram zou zijn.

APRIL : Vanaf 22 april (en durende tot 17 mei) staat de planeet van de liefde (Venus), ook in het teken Ram, en in deze periode kun je topervaringen verwachten in de liefde, maar niet alleen op dat gebied. Er start een nieuwe cyclus op liefdesgebied, en de kans op bijzondere ontmoetingen is erg groot. Dus als het begin van de maand nog maar een wazig gebeuren is in jouw leven, wat die liefde betreft, wanhoop niet, en let maar eens op tussen 22 april en 17 mei!

MEI : Mei begint dus echt geweldig wat relaties betreft, en zelfs als je alleen zou zijn, dan nog voel je je kiplekker. Sterker: het kon wel eens zo zijn dat de ander je vraagt wat serieuzer te worden om wat meer stabiliteit en standvastigheid in de relatie te waarborgen. Maar of het voor jou helemaal zo ver is, is de vraag...

JUNI : Deze maand is het genieten geblazen, overdadig zelfs. Nog steeds voel je je niet geroepen om al te veel verplichtingen in relaties op je te nemen, laat je dus ook door de ander maar niet onder druk zetten wat dat betreft. Denk wel eens goed na over wat je nou echt wilt, wat jouw waarden en normen zijn en kies daar voor. Er kunnen wel heel diepgaande gesprekken voor nodig zijn om dat alles helder te krijgen.

JULI : Als je tussen 8 en 14 april geboren bent wordt dit een heel succesvolle maand, maar waarschijnlijk, vooral wat vakanties betreft. Andere Rammen leren deze maand wat met de stroom mee te gaan, ontspanning en relaxen is het sleutelwoord. Relationeel lopen de emoties anders wat op, en zonder dat je het wilt vat de ander misschien alles persoonlijk op (maar jij misschien ook wel).

AUGUSTUS : In de eerste drie weken van augustus kabbelt het leven vrolijk verder (met de nadruk op vrolijk), maar de laatste week is de kans op onderlinge kritiek en gevit nogal groot. Kwaadheid die lang verstopt was kan er ineens uitkomen, bij jou of bij je partner en dat kan er dan knap irrationeel aan toe gaan.

SEPTEMBER : Het is hard werken geblazen deze maand, en tot (vredes-) overleg in relaties is het eind van de maand pas geschikt. Concentreer je daarom deze maand maar gewoon op je werk, en eventueel op goed samenwerken met de ander (met de nadruk op werk). Misschien helpt het wel als je je wat dienstbaarder en behulpzamer opstelt....

OKTOBER : Wat relaties betreft is het een beetje een rommelige maand op dit moment, gevoelens gaan met je aan de haal, en de kans is groot dat je allerlei irrationele beslissingen neemt. Misschien moet je het nemen van beslissingen met betrekking tot je partner, of zelfs met betrekking tot kinderen maar even uitstellen.

NOVEMBER : Dit kan een uitstekende maand worden op liefdesgebied, alhoewel er veel veranderlijke situaties zijn, je bent op dit moment nergens zeker van. Niet dat je dat zo nodig vindt, want je houdt er wel van om het leven spannend te houden, en dat is het hoe dan ook wel op dit moment! Het woord saai staat niet in het woordenboek van de sterren deze maand...

DECEMBER : Je sluit het jaar prima af, maar met relaties heeft het niet veel te maken. Je bent zaken op orde aan het stellen en plannen voor het volgende jaar aan het maken, en dat geldt dan met name je werksituatie. Het zij zo. Voor alles is een tijd in het leven..

Naar boven


 

STIER (21 april - 21 mei)

JANUARI Je begint het jaar behoorlijk ingekeerd, met een gevoel alsof je echt vakantie hebt van het dagelijkse leven. Maar als je die vakantie hebt samen met je partner, merk je ook dat er van alles aan het licht komt wat je nu opeens bespreekt, en anders nooit. Dat kan een heleboel intimiteit opleveren. Tot ongeveer de laatste tien dagen van deze maand, als het gewone leven weer zijn gang neemt.

FEBRUARI Laat je niet commanderen door de ander... , naarmate deze maand voortschrijdt heb je meer en meer behoefte even goed bij jezelf terug te komen en je eigen standpunten te vinden. Als dat betekent dat je een paar dagen alleen wilt zijn, is dat prima, deze maand is er heel geschikt voor.

MAART De kans is groot dat je je nu veel meer in controle van jezelf bent. Wat je vriendschappen betreft, kon het wel eens zijn dat je vrienden een luisterend oor nodig hebben, maar zorg er dan ook voor dat je echt luistert en niet in discussie gaat - het liefst zou je je eigen gang gaan deze maand, en je helemaal niet met je vrienden bemoeien, maar doe het toch maar wel, en creeer niet een al te grote afstand met anderen. In de liefde heb je behoefte wat meer spanning aan te brengen, alsof je toe bent aan verandering.

APRIL Het gaat er tot ongeveer de 22e een beetje slapjes aan toe, maar na de 22/23e gaan de vonken er afspatten. Misschien doe je wel iets heel drastisch na een langdurig overleg met jezelf, en als je dat van plan zou zijn: wacht er in geval van twijfel nog even mee, want de planeet van de liefde komt volgende maand ook in Stier te staan en dat is iets om naar vooruit te kijken!

MEI Het blijft spannend op het liefdesgebied, zelfs na 17 mei, als Venus in Stier gaat lopen, maar leuk spannend, je gevoel van eigenwaarde stijgt dan enorm, je krijgt complimenten en cadeautjes bij de vleet, en wellicht wel van iemand die opeens onverwacht ook verliefd op je is, zelfs als het je partner is die opnieuw verliefd wordt op je, want er gaat eind van de maand een frisse wind in de liefde waaien voor je!

JUNI Voor de meeste Stieren komen er allerlei gunstige veranderingen op je pad, ogenschijnlijk vanuit het niets. Deze top-periode in de liefde duurt tot 11 juni. Daarna wordt het drukker op sociaal gebied, en minder emotioneel op prive-gebied.

JULI De maand juli wordt een perfecte, romantische maand voor je Stier. Je kunt nu goed bijkomen van allerlei stress-toestanden, en eens even lekker met je partner genieten van het goede leven. Schokkende dingen zijn in ieder geval niet voorzien op dit moment, het gaat er over het algemeen kalm, maar ook heel gezellig aan toe. Kinderen kunnen wel een grote (plezierige) rol van belang spelen voor je, maar eigenlijk geldt dat het hele jaar 2003 wel.

AUGUSTUS In fysiek opzicht is het een beetje een luie maand, je bent alleen mentaal aktief. Dat betekent dat je in de liefde ook een beetje pasief (en zelfs kritisch) bent, maar Stieren zijn dat wel vaker dus voor je partner is dat niets nieuws. Als je tussen 16 en 21 mei geboren bent, kun je in deze periode bewust of onbewust met iemand in aanraking komen, die je leven wel eens een totaal nieuwe wending kan geven. Dat komt, omdat de Maansknoop (symbool voor het levenspad wat wij lopen) voor het eerst sinds 18 jaar weer in Stier staat. Nu kun je je dus afvragen of dat 18 jaar geleden ook zo was!

SEPTEMBER Er gebeuren de merkwaardigste nieuwe dingen die je niet helemaal onder controle lijkt te hebben, maar je bent toch voortreffelijk in staat om alles toch op orde te houden, en geniet zelfs van je werk. Het is tijd om iets samen te doen met je partner, samen te werken, en vanaf het eind van de maand ook wat meer te overleggen met hem of haar.

OKTOBER Deze maand lijkt het wel of iedereen het over de liefde heeft, veel collega's zijn nu op het liefdespad, en hebben plannen om te trouwen maar na de 10e oktober zie je een omgekeerd patroon, relaties die uit lijken te gaan kunnen opeens het gesprek van de dag worden en de sfeer kan zelfs wat al te emotioneel worden. De kans is groot dat het er in je eigen liefdesleven ook een beetje te intens (of broeierig) aan toe gaat naar jouw smaak.

NOVEMBER In deze maand nemen alle dingen een heel voorspoedige wending, zo voorspoedig, dat jij met je Stier-natuur al die inconsequente houdingen van anderen bijna niet bij kunt benen en ook niet helemaal kunt bevatten. Maar er is een gevoel van opluchting bij iedereen in je omgeving en de plannen voor de toekomst barsten weer los.

DECEMBER Dit zou wel eens de beste maand van het jaar kunnen worden voor jou Stier! En dat geldt alle fronten en vlakken, inclusief de liefde. Als je tussen 9 en 11 mei geboren bent zul je dat nog het sterkste merken. Alle vanaf 9 mei geboren Stieren hebben trouwens kunnen merken dat er heel belangrijke nieuwe kontakten op je pad zijn gekomen in de tweede helft van dit jaar, en de eerder geboren Stieren zullen daarvoor nog even moeten wachten tot 2004.

Naar boven.


 

TWEELINGEN (21 mei - 22 juni)

JANUARI Voor 15 –21 juni geboren Tweelingen begint het jaar nogal serieus, (zoals het ook een beetje eindigde in 2002 en dat gold misschien wel voor alle juni-geboren Tweelingen) . Het is zelfs een beetje zwaarmoedig voor jouw doen, tenzij je weet dat momenten van alleen zijn heel verdiepend kunnen werken. Daardoor krijg je namelijk toch meer grip op de richting in je leven. Bovendien duren zulke momenten nooit eeuwig. Als je er zelfs al niets van merkt, heeft je partner er misschien last van en zul je niet zo heel makkelijk met hem daarover kunnen praten. Maar na 8 januari gaat het op het liefdespad echter beduidend beter, en dat geldt voor alle Tweelingen.

FEBRUARI Februari is ‘wisselvallig’ wat de liefde betreft. Veel geduld heb je niet, je eventuele partner ook niet trouwens, en je zou eigenlijk wel eens wat zekerder willen zijn van je relatie. Overigens vermaak je je op je eentje op dit moment voor de verandering ook prima, hetgeen bijna tegennatuurlijk is voor een Tweelingen…

MAART Intieme relaties zijn uit den boze op dit moment, die lukken gewoon niet, maar… je hebt wel heel leuke nieuwe kontakten met mensen. Als je er de eerste drie weken niets van zou merken: neem dan zelf het initiatief vanaf de 22e, want dan heb je de grootste kans op succes.

APRIL April is opnieuw heel ‘wisselvallig’ en onzeker op het gebied van relaties, maar voor een aantal van jullie gaat het na 4 april opeens aan alle kanten goed lopen. Je krijgt waarschijnlijk je zin, als er iets was waar je lang op hebt zitten vlassen, het kan zelfs een huis zijn.

MEI De eerste helft van mei is erg verrassend, opwindend zelfs, in de leuke zin van het woord, en de tweede helft ook wel, alleen verandert het compleet "kwaliteit" en staat je leven dan meer in het teken van rust, genieten, en gezelligheid.

JUNI De maand juni wordt een belangrijke maand voor elke Tweeling: de planeet Saturnus, die jullie kontakten al maandenlang wat heeft gefrustreerd, verlaat het teken Tweelingen en de planeet Venus, die heel bevorderlijk is voor de liefde, komt Tweelingen juist binnenwandelen! Een topmaand dus voor jullie voor wat je kontakten met mensen en de liefde betreft -- je hebt je waarschijnlijk lange tijd niet zo stralend gevoeld. Als het echter juist je partner was, die een beetje down was de laatste tijd, zie je hem ook opbloeien!

JULI In Juli wordt het wat huiselijker en kalmer, er zijn nogal wat emoties en wellicht huiselijke zorgen (of wat kleinere zorgen omtrent het nieuwe (?) huis), die de aandacht vragen, en daar moet je niet van weglopen.

AUGUSTUS Dit zou, vooral op uitgaansgebied, een heel gezellige maand kunnen worden, ware het niet dat je waarschijnlijk heel hard aan het werk bent. Met de liefde loopt alles gewoon vlotjes voor waar het bestaande relaties betreft. Ten aanzien van nieuwe contacten ben je momenteel nogal kritisch.

SEPTEMBER De eerste twee weken van September zou je goed kunnen gebruiken om relaties die je schromelijk verwaarloosd hebt, te vernieuwen, of gesprekken die je hoognodig eens met je partner moet voeren, nu echt te gaan hebben, zodat je het gevoel hebt met hem of haar weer eens echt in contact te zijn. In de tweede helft van September kun je dan weer rustig verder na zo’n relationele ‘reparatieperiode’.

OKTOBER Oktober begint heel gezellig, maar slaat al gauw om: overal om je heen gebeuren er intense dingen die heel gevoelig liggen, en als jij jezelf een echte Tweelingen vindt, dan kun je daar niet zo heel goed mee om gaan. Als je jezelf geen echte Tweelingen vindt, is de kans groot dat je partner daar niet mee om kan gaan. Het lijkt wel of mensen niet ‘gewoon’ kunnen doen en alles diep emotioneel beleven. Pas er maar voor op dat jij of je partner niet op de zere tenen van anderen trapt door te luchthartig te zijn…

NOVEMBER Deze maand gaat het gelukkig allemaal een stuk beter en ook zelf zie je het op het gebied van de liefde weer helemaal zitten. Misschien ben je wel bezig met een heleboel leuke plannen voor de toekomst samen met je geliefde, of ontmoet je een leuk iemand waar nogal wat perspectief in zit.

DECEMBER Deze maand gaat het er overal wat te serieus aan toe naar jouw smaak, maar het jaar eindigt wel heel goed voor je. Die ernst komt waarschijnlijk heel gewoon omdat je te veel te doen en te organiseren hebt, om je ergens anders druk over te maken dan je werk., het lijkt wel of het nooit afkomt zo tegen het eind van het jaar. Ga er maar even voor, want in de laatste 10 dagen krijg je weer voldoende vrije tijd om je met leuke dingen en ook met de ander bezig te houden, en dat loopt lang niet slecht!

Naar boven


 

KREEFT (22 juni -23 juli)

JANUARI Emotioneel gezien begint het nieuwe jaar prima voor je Kreeft, maar naarmate de maand verstrijkt, liggen je beste kansen in het buitenland (op reis dus!) Als je een uithuizig typje bent , wat niet zo heel gebruikelijk is voor een Kreeft, hoef je niet eens op reis om gunstige effecten van de sterren te voelen, maar als je dat niet bent, merk je misschien dat je partner gewoon wel te uithuizig is naar jouw smaak en mis je het intieme contact van de warme kerstdagen alleen maar, als je niet zelf ook gaat reizen!

FEBRUARI Februari is een prima maand voor je Kreeft, alleen staat Venus, de planeet van de liefde, de hele maand in het teken Steenbok, wat precies de oppositie is met jouw teken. Voor diegenen onder jullie die nu wel eens serieus de puntjes op de i willen zetten wat relaties betreft en een echte commitment aan willen gaan is het een prima maand, maar voor diegenen onder jullie die zich een beetje verwaarloosd voelen is het beter om niet te veel aan je zelf te denken op dit moment.

MAART Deze maand is er eerder eentje van hard werken aan veranderingen, dan een maand van romantiek. Veel persoonlijke intimiteit met je geliefden is er niet, maar als je een goede band met hem of haar hebt, stroomt het zo ook wel, alsof jullie bijna telepathisch op elkaar afgestemd zijn. Probeer zo nu en dan wel wat tijd te vinden voor een goed gesprek voor het slapen gaan of in de weekenden.

APRIL Voor een aantal van jullie (vooral de 22-23 juni geboren Kreeften) begint er een vrij onverwachte nieuwe en niet ongezellige fase in je liefdesleven! April is behoorlijk romantisch voor alle Kreeften, maar sommigen van jullie kunnen helaas ook in aanraking komen met het fenomeen van ontrouw. Voor die enkelen onder jullie waarvoor dat geldt, is het een kwestie van leren loslaten, wat voor een Kreeft zeker niet makkelijk is.

MEI In deze maand kun je je beter richten op je vriendschappen: doe eens wat gezelligs met die mensen die je lang niet gezien hebt.. Het is eerder een periode voor leuke sociale contacten en gezellige etentjes met je vrienden dan van iets anders.

JUNI Juni is een prima maand om op vakantie te gaan, al kunnen sommigen van jullie last hebben van het feit dat je niet alleen wilt gaan. Belangrijker is dat er een nieuwe periode voor Kreeften aanbreekt, en wat relaties betreft, is het tijd om de rest van het jaar te leren je niet in allerlei bochten te wringen om de ander te plezieren, maar alleen nog maar (nieuwe) relaties aan te gaan met mensen die jou om jezelf zien zitten!

JULI Deze maand wordt voor de meeste Kreeften een topmaand wat je emotionele leven betreft, Venus staat bijna de hele maand in het teken Kreeft! Alleen 8 juli wordt even oppassen geblazen als je makkelijk last hebt van gevoelens in de steek gelaten te worden door een partner of geliefde die net even geen tijd voor je heeft op dit moment. Het is dan waarschijnlijk echt zo, en je moet even niet al te lange tenen hebben. Geniet voor de rest van de maand van heel warme uitwisselingen met mensen!

AUGUSTUS Eind juni/begin juli geboren Kreeften kunnen last hebben van het feit dat ze te weinig aandacht krijgen van (specifiek mannelijke) partners in deze maand, maar voor de meeste Kreeften geldt dat dit een heel uitbundige maand kan worden, met veel feestvreugde, en als je kinderen hebt, ook met heel veel plezier in het omgaan met hen. Voor sommige van de jongere Kreeften onder jullie is dit een uitstekende maand om als vakantieproject tijdelijk kinderen te begeleiden op de een of andere manier.

SEPTEMBER Dit is eerder een maand om eens even wat aan je huis te doen dan een maand voor romantiek. En als je toch aan het opruimen slaat, zul je allerlei oude herinneringen boven zien komen, en dingen uit het verleden goed kunnen verwerken.

OKTOBER Oktober daarentegen is een perfecte maand voor relaties voor jou, Kreeft! Je hebt het gevoel dat het leven weer stroomt, en alles weer in elkaar past. Vanaf 10 oktober is de kans op goede intieme kontakten heel groot.

NOVEMBER Deze maand begint prima, maar naarmate de maand verder loopt zijn er nogal wat ‘gebeurtenissen’ die je emotioneel kunnen raken. Het zijn overigens zeer beslist niet allemaal onplezierige gebeurtenissen, maar er gebeuren wel veel onvoorspelbare dingen, zodat je ritme van dag tot dag steeds anders is.

DECEMBER Dit kan typisch een maand zijn waarin je het gevoel hebt te weinig contact te hebben met de ander, of een periode waarin je opgeslokt wordt te zorgen voor de ander en je zelf een beetje te kort komt. Leer in dat geval een beetje minder afhankelijk te worden van bevestigingen van de ander!

Naar bovenLEEUW ((23 juli - 24 augustus)

JANUARI Het nieuwe jaar begint wat rommelig, want er moeten eerst nog wat oude emoties naar boven komen in je kontakten met anderen om te verwerken. Maar naarmate de maand verder gaat, blijkt het leven je op het pad van de liefde toe te stralen! Interessante contacten met buitenlanders zijn daarbij zeker niet uitgesloten…. Met eventuele kinderen kun je overigens een heel vrolijke tijd beleven.

FEBRUARI Je blaakt van de plannen en werklust, vooral rond het midden van de maand. Maar in relationeel opzicht is het nu wat minder. Alleen als je aandacht aan anderen schenkt, loopt het goed, maar het krijgen van aandacht voor jezelf is er wat minder bij op dit moment. Toch heb je daar niet echt last van, want je zit uitstekend in je vel. Dat komt overigens, interessant genoeg, omdat de planeet van succes en welbevinden (Jupiter) op dit moment ook in Leeuw staat en daar blijft hij zelfs staan tot eind Augustus. Neem alle kansen die je krijgt in deze periode dan ook aan!

MAART In Maart kunnen er onverwachte dingen gebeuren op liefdesgebied, je kunt er waarschijnlijk geen touw aan vastknopen. Had je net gerekend op een ander, blijkt dat je alles alleen mag doen. Vrienden kunnen ook nog eens je hulp nodig hebben, en al die wisselvalligheden vragen om je dagelijkse leven even heel goed te organiseren (hetgeen je uitstekend lukt).

APRIL In de eerste drie weken van deze maand schiet het niet hard genoeg op naar jouw zin, het is een kwestie van afwachten en nog eens afwachten, wat relaties betreft. Maar na de 22e nemen de dingen een keer en doorbreek jij of je partner het patroon van afwachten. Er gebeurt weer eens wat op het relationele gebied en mogelijk heel spannend!

MEI Dit kan een topmaand voor je worden op liefdesgebied Leeuw, alhoewel er daarnaast ook veel plotselinge veranderingen kunnen komen in de tweede helft van de maand. Laat je zelf in die periode maar eens goed verwennen en doe het wat rustiger aan (hetgeen vanzelf wel zal gebeuren omdat je waarschijnlijk van binnen uit die behoefte zelf ook heel sterk hebt).

JUNI Ook juni wordt behoorlijk wisselvallig, er gebeuren mogelijk nogal wat ingrijpende veranderingen in het leven van je eventuele partners, en het enige wat stabiel lijkt is je eigen werk. Je hebt wel heel veel gesprekken met verschillende mensen in deze maand. Rust is er dus niet bij wat je sociale leven betreft, maar wat de liefde betreft is het niet bepaald een erg opzienbarende maand.

JULI Juli daarentegen wordt een behoorlijk emotionele maand, misschien voor sommigen van jullie helaas zelfs wel met wat gevoelens van verlies, behalve voor de 18-23 geboren Leeuwen, want die hebben juist een topperiode in hun leven, op alle fronten en vlakken is er opeens succes, gepaard gaande met enorme geluksgevoelens… geniet ervan!

AUGUSTUS Venus staat deze maand in Leeuw, en dat betekent dat hoe je het ook went of keert, er allerlei goeds op je pad komt, en je gewoon stralend door het leven gaat. Toch is de kans groot dat je dat alleen doet, of gewoon erg goed bij jezelf bent op dit moment, omdat er waarschijnlijk niet direct sprake is van intieme kontakten met een ander. Maar jij bent in je element en alleen al daardoor ben je een heilzame aanwezigheid voor iedereen in je omgeving.

SEPTEMBER De eerste drie weken van September lopen de kontakten niet zoals je gepland of verwacht had. Neem maar gewoon eens vrij om wat achterstallig onderhoud te verrichten, hetzij aan je klerenkast, aan je make-up verzameling, aan je lichaam, of anders domweg op je kantoor. Al het andere schiet toch niet hard op op dit moment.. September eindigt in heel vriendelijke en sociale sferen voor je.

OKTOBER In oktober kon het wel eens zinderen op je liefdespad. Je kunt verleid worden, of een ander verleiden, maar het kan even goed zijn dat jouw partner aanleiding geeft tot diepe gevoelens van jaloezie…. Het thema van de maand voor jou zou wel eens het thema lust versus liefde kunnen zijn.

NOVEMBER Als er vorige maand inderdaad sprake was van jaloezie bij jou (of bij je partner vanwege jouw handelen..) dan kan de maand beginnen met nogal wat wraakgevoelens over en weer, maar al snel zie je de zonnige kant van het leven weer in, en beschouw je alles vanuit een veel filosofischer inzicht. Schrijf anders gewoon alles van je af.

DECEMBER Neem gewoon vakantie in de laatste helft van de maand, nadat je ongetwijfeld een strijd tegen de klok hebt geleverd in de eerste helft om daarvoor van alles geregeld te krijgen, waardoor er niet veel tijd overblijft voor de liefde. De feestdagen zijn dit jaar voor dit jaar bij uitstek geschikt om vrienden uit te nodigen om het contact weer eens mee te herstellen. Aan het eind van het jaar heb je veel meer overzicht en kunt het nieuwe jaar fris beginnen!

Naar boven


 

MAAGD (24 augustus - 23 september)

JANUARI Wat de liefde betreft, begint het jaar heel intiem en warm voor je Maagd. In de tweede helft van de maand zijn wat huiselijke twisten echter niet uitgesloten. Probeer je standpunten niet te verdedigen, en wees gewoon heel open voor de argumenten van de ander. Ga ook niet zitten mokken, maar luister eens echt en trek je daarna desnoods terug om alles voor jezelf eens op te schrijven.

FEBRUARI Februari is een uitstekende maand voor jouw realistische kant, en voor het maken van heel duidelijke of zelfs bindende afspraken met je partner. Voor het overige is het naar alle waarschijnlijk een heel ‘gewone’ maand voor jullie, zonder veel ups en downs.

MAART Op 11 maart verandert de ‘collectieve tijdsgeest’, iets wat je op collectieve schaal wellicht na een poosje het eerst in de muziek zult kunnen opmerken. Maar deze nieuwe wind zal specifiek voor alle Maagden (en Vissen) in de komende 7 jaar sterke veranderingen richting meer zelfstandigheid te zien geven. Ook zal je intu´tie waarschijnlijk toenemen en je inzichten heel sterk verscherpen. Sommige van die veranderingen komen echter als donderslag bij heldere hemel op het relationele vlak, en in deze maand kan dat gelden voor de 23 en 24 augustus geboren Maagden. In de maand mei zijn de 25-26 augustus geboren Maagden ‘aan de beurt’ en alle anderen overigens pas vanaf maart 2004 en later.

APRIL Dit is over het algemeen een relatief rustige maand voor je. De beste kansen op het pad van de liefde heb je op dit moment als je niet te kritisch bent en wat meegeeft met de stroom, en bovendien ook een beetje durft te genieten van het goede van het leven.

MEI Je denken en je doen zijn niet helemaal op elkaar afgestemd, waardoor er ogenschijnlijk van alles mis kan gaan met je afspraken. Als Maagd kun je meestal niet zo goed tegen chaos, maar ga er deze maand maar van uit dat niet jij, maar de kosmos alle touwtjes in handen heeft, want anders raak je alleen maar gefrustreerd. Geniet van momenten alleen en kom dan maar even bij.

JUNI Na de 11e kan het een drukte van belang zijn in je leven, met allerlei leuke nieuwe contacten en leuke gesprekken met mensen. Rond 23 juni kun je emotioneel gesproken nogal wat ophef verwachten in je leven, en is het opnieuw maar het beste niet alles onder controle te willen houden in je leven. Als je de behoefte hebt om eens even flink uit te huilen, doe dat dan, want dat zorgt in werkelijkheid voor een enorm gezondmakende innerlijke schoonmaak!

JULI De maand juli wordt een heel warme maand voor je Maagd, waarin je ook echt je gevoelens kunt delen met de ander. Wees niet band en durf dat dan ook!

AUGUSTUS Na al die emotionele toestanden kom je als Maagd deze maand wat beter tot je recht. Je hebt de dingen mentaal weer goed op een rijtje en na de 23e , als de een na de ander van jullie jarig is, ga je een heel nieuw begin in je liefdesleven tegemoet. Dat komt niet zo zeer omdat je jarig bent, maar omdat de planeet van de liefde: Venus, dan ook in het teken Maagd komt, hetgeen naast nogal wat rooskleurig nieuws op het pad van de liefde, ook aangeeft, dat je een prima verjaardag zult hebben!

SEPTEMBER Venus blijft in Maagd tot ongeveer halverwege September en tot die tijd kan het een verrukkelijke tijd worden voor romances op het strand op vakantie. In de tweede helft van de maand keert het gewone leven weer terug, maar ook dan verlopen je contacten met anderen (in alle relaties) heel gezellig en voel je je weer helemaal opgeladen, waardoor succes niet uit kan blijven.

OKTOBER Je merkt dat het vanaf September beter en beter met je gaat, zowel op je werk, met je gezondheid en energie, als met je relaties. De planeet die met algeheel welbevinden en succes in al je initiatieven te maken heeft (dat is Jupiter) staat de rest van het jaar (volgend jaar ook nog voor een groot deel!) namelijk in jouw teken, en daar kun je dus optimaal van profiteren! In deze periode zijn het vooral jullie Maagden die de wind mee hebben in het leven! Wees je daar bewust van en benut de kansen die je krijgt op dit moment en de nabije toekomst, dan ook ten volle!

NOVEMBER Hetzelfde als wat voor oktober gold, geldt nu nog steeds, je gaat er nu zelfs een beetje uitbundig en vrolijk van worden, al zul je meer een zichtbaar tevreden gevoel uitstralen dan echt de straat op gaan om te gaan jubelen, want dat ligt niet zo in je aardJ

DECEMBER Het is even tijd voor wat praktische zaken, maar regel die in het begin van de maand, want voor de rest komt er niets meer van terecht. Je zult dan meer tijdgebrek hebben dan je denkt.

Naar bovenWEEGSCHAAL (23 september - 24 oktober)

JANUARI Een aantal van jullie geniet van de intensiteit waarmee dit jaar begint, (en waarmee het vorige jaar dan ook eindigde), maar dat zal slechts een klein aantal zijn. De meesten van jullie kunnen namelijk last hebben van ernstige confrontaties op het gebied van de liefde. Het begin van het jaar is wat dat betreft een laatste staartje van emoties die al weken aan de gang waren.. Vanaf de tweede helft van Januari gaat het wat dat betreft beduidend beter en is het, eindelijk, allemaal niet zo broeierig en emotioneel meer.

FEBRUARI Het is een prima maand voor jou, om eens even goed aandacht te schenken aan je uiterlijk. Het lijkt ook wel of je het opeens belangrijker dan anders vindt, want je begint misschien zelfs wel te twijfelen aan je aantrekkelijkheid. Doe dat laatste nu juist niet, ga ook niet zitten vissen naar complimentjes, maar blijf lekker nuchter en vooral jezelf.

MAART Vooral in humanitair opzicht is dit een uitstekende maand voor je Weegschaal, samen met vrienden zou je veel goeds kunnen doen of iets voor goede doelen kunnen organiseren. Op het persoonlijke relationele vlak gaat het gewoon zo z’n gangetje, het is meer een maand van vriendschap dan iets anders.

APRIL April is nog het meest geschikt voor creatieve uitingen, maak iets moois, je bent heel ge´nspireerd en creatief, al zul je je zelf er toe moeten zetten om ook daadwerkelijk iets vorm te geven. Als je dat achterwege laat, blijft het bij ideeŰn die nooit in de stof komen, dus probeer wat discipline op te brengen om je inspiraties vorm te geven in kunst. Bezing de liefde, schilder er over, of maak iets schitterends met veel kleur, waardoor je uitdrukking kunt geven aan het fenomeen van de liefde zelf.

MEI Dit is geen slechte maand voor je Weegschaal, een beetje wild, maar dat bevalt je eigenlijk wel. Het is een perfecte tijd om de gekste mensen op de gekste plaatsen te ontmoeten.

JUNI Juni is niet minder wild, maar het wordt in het begin ook heel sensueel. Je bent tegelijkertijd echter ook wat lui, maar in de tweede helft heb je weer veel te veel afspraken om lui (of zelfs sensueel) te zijn.

JULI Het kon beter met de liefde dan op dit moment. Mensen hebben misschien iets te weinig tijd voor je naar jouw smaak en dus krijg je wat te weinig aandacht van degene waar je het het meest van nodig hebt. Nodig in plaats daarvan je vrienden of vriendinnen uit voor een gezellig en intiem etentje bij je thuis, en kokkerel er een eind op los deze maand. Ook al is het dus Juli, het is duidelijk niet de meest geschikte maand voor romantische vakanties in het buitenland.

AUGUSTUS Deze maand gaat het heel wat beter, alleen staat je hoofd helemaal niet naar relaties, je hebt vast op iedereen wel wat aan te merken, en stort je het liefst gewoon op het werk. Niet uit verdriet dus, maar gewoon omdat het even zo voelt en je er ook zin in hebt.

SEPTEMBER In de eerste paar weken staan de sterren uitstekend voor een vastenkuurtje. Naar alle waarschijnlijkheid bloeit je liefdesleven pas tegen het eind van de maand weer wat op, want tegen 25 september kun je een kortdurende dip verwachten wat dat betreft.

(En natuurlijk zijn er altijd mensen die precies omgekeerd reageren op wat de sterren voor de meesten in petto hebben, en juist een heel serieuze verbintenis aangaan op zo’n moment, dat gebeurt wel vaker op dergelijke momenten).

OKTOBER De eerste 10 dagen van Oktober zijn fantastisch voor jullie, je voelt je opeens weer heel erg gewaardeerd door die speciale andere en dat had je wel even nodig. De rest van Oktober kan uitstekend zijn voor het delen van echte intimiteit met een ander. Kan, het hoeft niet, want als jij een van die Weegschalen bent, die op zoek is naar hartstochtelijke alles-of-niets relaties, is nu de tijd aangebroken. Ben je daarentegen een Weegschaal die niet al te veel van intensiteit en soms confrontaties houdt, dan is het even slikken in deze periode, want de heftige emoties verstoren het evenwicht in de goede verhoudingen dan alleen maar naar jouw smaak.

NOVEMBER Na verloop van tijd wordt het weer wat luchtiger, en krijg je meer visie op de dingen. Er is wel veel beweging in je relationele leven, niets staat vast, vandaag is het zus, en morgen zo. Maar je kunt je uitstekend aanpassen en vindt die ruimte en beweeglijkheid heel prima.

DECEMBER In deze maand kun je je echter wat alleen en in de steek gelaten voelen. Iets waar je eigenlijk normaal gesproken helemaal niet zo goed tegen kunt. Met kerst en tot het nieuwe jaar is het voor jou echt een goed moment om wat tot inkeer te komen, eens even lekker te mijmeren over de diepere zaken van het leven, en de stilte zelfs wat op te zoeken.

Naar boven


 

SCHORPIOEN (24 oktober - 23 november)

JANUARI Tot 7 januari kunnen jullie genieten van de planeet van de liefde (dat is Venus), die in jullie teken (Schorpioen) staat en daarna zul je eerst een poosje bezig zijn met voorbereidingen voor toekomstige zaken, en het zeker vanaf de 23e weer aardig druk krijgen. Dus maak er begin van het jaar (en rond de jaarwisseling ) maar het meeste van op relationeel vlak!

FEBRUARI Vanaf 5 februari is het stabiel in jullie liefdesleven. Alleen diegenen onder jullie die rond 20-22 november geboren zijn zitten nu met een laatste staartje van wellicht een scheidingsproces, of in ieder geval in een proces waar een gevecht plaatsvindt tussen vrijheid en betrokkenheid (en de vrijheid wint). Het is hoe dan ook het omgekeerde van een stabiele periode in relaties voor jullie late Schorpioengeborenen en dat duurt waarschijnlijk tot half maart, als alles weer de goede kant uit gaat.

MAART Dit wordt een heel wisselvallige maand voor jullie Schorpioenen, waarbij veel nieuwe projecten opgestart kunnen worden, en je veel te weinig communiceert met anderen, denkend dat anderen alles ook zo wel snappen. Rond 27 en 28 maart kan dat uitwerken in een ruzie of fikse discussie, maar dat klaart de lucht tenminste weer behoorlijk op, jullie weten dan beiden waar je aan toe bent.

APRIL April is zeker in de eerste drie weken een prima maand voor jullie liefdesleven Schorpioenen, al is de kans groot dat je het te druk hebt om er veel van te genieten. Je kunt echt heel goede gesprekken hebben met anderen op dit moment, dus neem daar dan ook rustig de tijd voor!

MEI In de eerste helft van Mei is het een beetje rommelig in jullie leven, maar Venus komt in het sensuele teken Stier te staan tegen het eind, en dat is een perfecte tijd om te genieten. Alleen past het woord ‘genieten’ niet zo erg in het woordenboek van een Schorpioen, behalve als je samen bent met degene van wie je veel houdt en waar je innerlijke rust van krijgt. Daar is het dan dus ook een perfecte tijd voor, vanaf 17/18 mei.

JUNI In Juni zijn er opvallende veranderingen aan de hemel die Schorpioenen ten goede kunnen komen, alleen hebben ze met relaties niet zo heel veel te maken. De kans is groot dat heel veel dingen nu duidelijker worden, en je emotioneel gewoon stabieler bent of wordt dan de afgelopen paar jaar het geval was, toen je alles wegredeneerde in alle drukte van het heen en weer reizen en een agenda met veel te veel afspraken.

De tweede helft van Juni staat overigens wel opnieuw in het teken van afspraken en reizen, maar toch ontstaat er langzamerhand tegelijkertijd meer rust in je leven.

JULI Juli staat helemaal in het teken van persoonlijke relaties, misschien zijn er wat akkefietjes in het begin van de maand met andere familieleden, maar je kunt ze heel goed verwerken omdat je nu heel nauw verbonden bent met je partner, en veel dingen heel goed kunt delen.

AUGUSTUS Dit is een rare maand voor jullie Schorpioenen: wat relaties betreft kunnen er voor sommigen van jullie dingen sluimeren die je niet uitspreekt, maar die wel kunnen escaleren na een poosje. Je geestesgesteldheid is een beetje te kritisch op dit moment en je voelt zelf ook wel aan dat je het ene zegt, en het andere voelt. Pas in September kun je de dingen eens even goed op een rijtje krijgen samen met je partner.

SEPTEMBER September is bij uitstek geschikt om allerlei oude koeien uit de sloot te halen met betrekking tot je partner en ze als het ware op te ruimen. Pas wel op voor onredelijkheid, dat wil zeggen, richt daarmee geen schade aan aan anderen. Onredelijkheid kan soms heel verfrissend werken, als je de dingen bij je zelf houdt, niet als je anderen van alles achternaslingert.

OKTOBER Vanaf 10/11 oktober kun je de beste maand van het jaar verwachten op liefdesgebied Schorpioen, want de planeten Mars en Venus zijn jullie op dit moment heel goed gezind. Wellicht ben je opnieuw heel hartstochtelijk verliefd. . Voeg daar ook nog heel intieme en ‘echte’ gesprekken aan toe tegen het eind van de maand, en.. deze maand kan echt niet meer stuk!

NOVEMBER In November keert je zelfvertrouwen echt goed terug, zo je dat een tijdje kwijt was, en op relationeel gebied stroomt het ook nog steeds wonderbaarlijk goed. Wonderbaarlijk, omdat het bijna vanzelf lijkt te gaan, jij en je partner zijn erg goed afgestemd op elkaar op dit moment.

DECEMBER Het is nog steeds een prima maand voor jullie, al kunnen de feestdagen tot en met oud-en nieuw wat bedorven worden door dat iemand de sfeer verpest, vanwege een lichte ontvlambaarheid. Misschien ben jij dat zelf wel, gebruik die prikkelbaarheid dan gewoon om even heel actief te zijn, of ga een eind wandelen op je eentje, doe in ieder geval iets, en ga niet met het servies smijtenJ

Naar bovenBOOGSCHUTTER (23 november -22 december)

JANUARI Al lijkt het alsof je nog wat wonden likt van de feestdagen en alsof het nieuwe jaar niet zo heel rooskleurig begint (dat geldt voor minstens twee derde van jullie), je zult spoedig merken dat Januari geweldig wordt op het relationele vlak, want de eerste opkikker in de liefde (en je zelfvertrouwen) krijg je vanaf 8 januari en de tweede vanaf 18 januari als de ‘relatieplaneten’ jouw gesternte heel gunstig gaan be´nvloeden! Januari zou voor Boogschutters nog wel eens de beste maand van het jaar kunnen worden op het vlak van de liefde! Je moet echter wel in gesprek blijven met de ander.

FEBRUARI In Februari is er veel dynamiek, je voelt je energiek en assertief, waarbij het weekend van 15 en 16 Februari bijna ‘wild’ kan worden. Pas er wel een beetje voor op dat je geen mensen van je verwijderd rond die periode door te tactloos en te assertief te zijn. Het weekend daarop kun je beter nog voorzichtiger zijn, want anders krijg je de kous nog op de kop ook.

MAART Deze maand staat je pet eigenlijk helemaal niet zo naar relaties, je hebt veel meer behoefte dingen op je eentje te ondernemen, en hebt geen enkele zin rekening met de ander te houden. Daar is niets mis mee en er is ook niets mis met jou door dat te willen, maar dat wist je alJ

APRIL Boogschutters die rond begin december geboren zijn hebben de wind mee deze maand, maar voor allemaal geldt, dat er toch wat subtiele veranderingen in de lucht zijn. Als je wat passie en vuur in je relaties mist, zul je moeten wachten tot de laatste 10 dagen van de maand: tegen die tijd kunnen sommigen van jullie zelfs spontaan en onverwacht verliefd worden.

MEI Het is een prima maand voor vooral leuke contacten met anderen, wat intieme relaties betreft is het sowieso de laatste tijd al een beetje hommeles, maar dat komt wel weer een keer. Het leven is vooral spannend en uitdagend in de niet zo intieme sfeer: gewoon door de vele interessante mensen die je ontmoet en de leuke gesprekken die je hebt, en die zijn vaak wel heel intiem. Misschien is het wel een te gekke maand om op vakantie te gaan, alleen kunnen er rond 31 mei onverwachte en extreme dingen gebeuren op het relatiegebied, die de zaak verstoren, vanwege een zonsverduistering op die datum. (Ook al kunnen we die niet zien, daar komen er elk jaar twee van voor). Het enige wat je hoeft te doen is je niet te laten verleiden door lagere emoties die de kop op steken, en het gewoon even kalm aan te zien.

JUNI In deze maand begint er een periode van ‘genezing’ van een aantal wonden die je wellicht in de afgelopen 2 jaar op hebt gelopen. Voor velen van jullie geldt dat frustraties nu weggenomen zijn, en dat het leven heel wat lichter gaat worden daar waar het zwaar was. Het is trouwens niets voor een Boogschutter om te zwaar door het leven te gaan, dus dat komt goed uit.

JULI Dit is meer een maand van ‘bravoure’ dan van topervaringen in de liefde: dat lijkt wel wat op een vakantie in het buitenland die heel gezellig is, waar je mogelijk te veel drinkt, en achteraf spijt hebt als je je in zo’n bui hebt laten gaan of je hebt laten verleiden.

AUGUSTUS In augustus kan je zo iets niet gebeuren, je bent trouwens nu ook veel vrolijker qua gevoel, maar denkt tegelijkertijd heel logisch na en door een diepgaande analyse begin je iets te begrijpen met betrekking tot bepaalde dingen uit het verleden waar je nog een beetje kwaad over was, die nu ook naar boven komen en verwerkt kunnen worden.

SEPTEMBER Dit is ook wel een goede maand om op vakantie te gaan, vooral vakantie van je werk te nemen, waar de dingen toch chaotischer lopen dan de bedoeling was. In relationeel opzicht heb je niet zo veel behoefte aan al te veel gedoe aan je hoofd op dit moment, je wordt pas wat vriendelijker gestemd jegens anderen in de laatste dagen van deze maand.

OKTOBER In deze periode begin je te verlangen naar wat meer en dieper contact met je geliefde, maar of het ook werkelijkheid wordt, of gewoon een verlangen blijft is nog maar even de vraag. Je bent hoe dan ook wel emotioneler dan anders en daardoor misschien een beetje van slag, want met emoties kan de gemiddelde Boogschutter nu eenmaal ook niet zo heel goed om gaan

NOVEMBER November wordt daarentegen weer een van de beste maanden van het jaar op het vlak van de liefde voor jou Boogschutter: de planeet Venus (dat is net zo iets als Cupido) staat deze maand in jullie teken!

DECEMBER De kerst-en eindejaarsdagen gaan heel geslaagd worden, maar voor de rest is december een kwestie van een race tegen de klok : hard werken geblazen.

Naar bovenSTEENBOK ( 22 december - 21 januari)

JANUARI De eerste helft van de maand ben je vast nog bezig allerlei lopende zaken af te handelen, en daarna ben je te veel aan het reizen, of te veel bezig plannen te maken voor de toekomst om aan de liefde te denken. Die liefde sluimert dus een beetje op de achtergrond, maar je mist het op dit moment ook niet echt. Bovendien kunnen de weekenden veel goed maken, en als dit teleurstellend klinkt: Februari wordt een stuk beter waar het je relaties betreft.

FEBRUARI Ook al ben je als Steenbok over het algemeen iemand die emotioneel gesproken heel gematigd is, toch wordt dit een fantastische maand voor je, al zul je de neiging hebben naar buiten net te doen of je neus bloedt. Maar inwendig geniet je van de aandacht die je krijgt, het doet je goed. Mensen die je goed kennen zien gewoon dat je straalt.

MAART In Maart ben je gewoon weer je nuchtere zelf, tamelijk hard aan het werk, zodat je nergens anders tijd voor lijkt te hebben. Zo nu en dan doen momenten van speelsheid, vrolijkheid en onbezonnenheid met je partner je wel even heel goed, en die momenten zijn er nu overigens ook wel in je priveleven. Maar overdag neemt het normale ritme je weer helemaal in beslag.

APRIL De sterren hebben deze maand niet wezenlijk iets anders voor je in petto dan de vorige maand. Alleen aan het eind heb je behoefte om eens even tijd te nemen voor je zelf en je gedachten op een rijtje te krijgen, maar daar krijg je de volgende maand pas goed de gelegenheid voor.

MEI Het is op dit moment even wat kalmer in je relationele leven, een tijd voor bezinning dus. Je geniet van de innerlijke rust die je op dit moment hebt, die helaas na de Volle Maan van 16 mei weer aardig verstoord kan raken voor de rest van de maand:-- dan wordt het leven weer een stuk drukker en zelfs onrustiger.

JUNI Voor 23-24 december geboren Steenbok is het in de liefde maar matigjes, mogelijk dat je partner ergens mee tobt en jij dientengevolge ook, of je krijgt het gevoel dat de ander absoluut geen tijd voor je heeft. Misschien is dat ook wel zo dan, en doe je er goed aan dat in te zien, zonder de zorgen van de ander op je te nemen. Steenbokken die tussen 25 december en 6 januari geboren zijn zullen in de loop van de komende maanden tijdeljk door een zelfde proces gaan, als jullie al te gefixeerd zijn op relaties. Het kan juist heel goed gaan voor die Steenbokken die nu eens echt inzicht gaan krijgen in wat ze willen doen met hun leven.

De rest van jullie kan in deze tijden te horen krijgen dat ze eens wat meer moeten zeggen en niet alles binnen moeten houden.

JULI Juli kan een maand worden van nogal wat emotionele confrontaties met je partner. Maar het leuke is, dat als je ze durft aan te gaan, en niet bang bent voor die emoties, het zal blijken dat dat er heel wat ruimte gaat komen, je zult erg verrast zijn over het heel plezierige resultaat.

AUGUSTUS Dit is wel een goede maand om eens even goed voor je zelf te zorgen, de zon echt eens op te zoeken, je zet jezelf veel te makkelijk letterlijk in de kou, en die fysieke warmte doet je goed. Tegelijkertijd ziet het er naar uit dat je je werk overal mee naar toe neemt, dus zelfs op vakantie lijkt er te weinig tijd te zijn voor je liefdesleven.

SEPTEMBER Je krijgt een herkansing in September, om alsnog eens even op adem te komen, en wat uit te rusten. De liefde heeft in jouw leven nog steeds niet de hoogste prioriteit op dit moment. Het zijn de 1 en 2 januari geboren Steenbokken die daar zelfs last van kunnen hebben, met een gevoel alsof ze altijd maar alleen zijn. Maar dat is een tijdelijke situatie, dus pieker er niet te veel over.

OKTOBER Naarmate de maand vordert gaat het beduidend beter met je contacten. Je voelt je ook socialer en meer betrokken bij de ander dan de afgelopen tijd. En dat kan voor heel veel diepte en emotionele warmte zorgen in je liefdesleven.

NOVEMBER Het is een heel plezierige maand, maar dat geldt waarschijnlijk meer je gewone vriendschappen dan de 1-op-1 relatie in je leven. Bovendien ben je vast nogal uithuizig of veel onderweg, en zijn je contacten met mensen voornamelijk van professionele aard. Maar die zijn dan ook superinteressant!

DECEMBER December is een topmaand voor jullie Steenbokken in de liefde. Voor jou is een serieuze relatie belangrijk en je voelt je echt serieus genomen deze maand. .Sommigen van jullie kunnen zelfs een officieel aanzoek verwachten, of de relatie bestendigen door in het huwelijksbootje te stappen…het is er in ieder geval tot 21 december een prachtig moment voor!

Naar boven


WATERMAN (21 januari - 19 februari)

JANUARI Je voelt je mogelijk in een patstelling zitten: aan de ene kant is er de drang om je echt te verbinden, aan de andere kant doe je daarmee je onafhankelijke natuur geweld aan, althans zo kan het voelen op dit moment. Dat is al een tijdje aan de gang trouwens, maar je begint het nieuwe jaar ook nog even in die sfeer. Naarmate de maand vordert zul je echter veel optimistischer worden en een hoopvol perspectief terugkrijgen voor de nabije toekomst.

FEBRUARI Februari is niet de meest romantische maand van je leven, maar het is wel gezellig met je partner. Wat je gewone vriendschappen betreft (je vriendinnen of vrienden) kan het zijn dat je het gevoel gaat krijgen in de steek gelaten te worden omdat ze hun beloften niet nakomen, maar dat is het meest negatieve scenario. Het andere meer optimale scenario is dat je gewoon heel serieuze gesprekken hebt met je vrienden en vriendinnen waar iedereen echt wat aan heeft.

MAART Dit is een geweldig leuke maand voor je Waterman, al gaat het daarbij niet om super intieme relaties, maar wel om het gevoel dat je echt gewaardeerd wordt om wie jij bent. Er is wederzijds respect en dat is precies wat je nodig hebt op dit moment in je leven!

APRIL Het is een beetje een vreemde maand op het vlak van de liefde. Enerzijds lijkt het alsof er heel veel romantiek is, je gevoelsleven speelt een sterkere rol dan ooit, anderzijds kan er wat spijt en teleurstelling zijn, en ontstaan er wellicht enkele oncontroleerbare huilbuien. Maar.. die ontspannen je lichaam enorm, en zijn dus nog gezond ook!

MEI Dit wordt een prima maand voor jou Waterman, succesvol, en een beetje wild zelfs. Alleen moet je tussen 15 en 17 mei proberen wat in controle te blijven van jezelf en geen al te gekke dingen doen: het beste is om iets ideeels te doen dit weekend en andere mensen te gaan helpen. Als je denkt dat je allerlei intuities hebt of voorspellende dromen, weet dan dat ze maar voor een heel klein gedeelte iets met de werkelijkheid te maken hebben.

JUNI Juni begint een beetje te emotioneel naar jouw smaak, maar na verloop van tijd (na 11 juni) keert het normale verstand bij iedereen terug. De rest van de maand heb je waarschijnlijk erg veel contacten met heel veel verschillende mensen, en is het eerder een drukte van belang in je sociale leven of familieleven, dan dat het nu echt om geweldige belevingen in je persoonlijke relaties gaat.

JULI In Juli konden de beslommeringen met familieleden je nog wel eens meer in beslag nemen dan je lief is. Je bent als Waterman toch al niet zo’n familiemens en zou verjaardagsfeestjes waarschijnlijk ook het liefst overslaan, maar soms is het ook wel heel steunend om weer even echt kontakt te hebben met de thuisbasis.

AUGUSTUS Als je nogal wat feestjes of recepties zou hebben deze maand, dan merk je dat er heel veel gebeurt met mensen onder de oppervlakte: er wordt nogal wat kritiek geuit op elkaar, en het roddelcircuit is ook overuren aan het maken. Misschien is het beter gewoon aan het werk te gaan, en je er niet te veel mee te bemoeien, maar dan moet je wel ‘nee’ gaan leren zeggen deze maand, iets wat je nog moeilijk genoeg zal vallen! Je hebt eerder de neiging smoesjes te verzinnen, en precies dat laatste zorgt er voor dat er onplezierige dingen blijven zitten in je relaties. Wees wat directer, zodat het niet tot explosies komt en durf gewoon goed grenzen aan te geven, hou het bij je zelf en mensen accepteren het echt wel.

SEPTEMBER In de tweede helft van de maand wordt het sociale klimaat om je heen heel wat vriendelijker en aangenamer en ben je ook zelf weer meer geneigd om andere mensen op te zoeken. Ook in relationeel opzicht is het leven nu heel wat vriendelijker, er is dan ook een hoop opgeklaard in de eerste twee weken van September.

OKTOBER Oktober wordt vast te broeierig naar jouw smaak. Mensen kunnen wel eens jaloers op je zijn, een eigenschap die jou gewoonlijk helemaal vreemd is en met dergelijke reacties van mensen kun je dan ook helemaal niet goed omgaan. Daarnaast zijn er deze maand vast ook heel veel intense momenten met je partner waarbij je het gevoel hebt, echt vanuit de ziel een relatie te hebben.

NOVEMBER Dit wordt een heel leuke maand voor je Waterman. Het bruist van de leuke ontmoetingen waar allerlei nieuwe plannen voor de toekomst door ontstaan.

DECEMBER De feestdagen worden echt super voor je op liefdesgebied, althans, voor velen van jullie, een aantal Watermannen moet daarvoor nog even wachten tot begin volgend jaar. Je bent hoe dan ook vanaf ongeveer de 21e voorlopig in je element, en voelt je tegelijkertijd heerlijk onafhankelijk en vrij en toch gewaardeerd, misschien wel juist om die eigenschappen.

Naar boven


 

VISSEN (19 februari - 21 maart)

JANUARI Het jaar begint lekker rustig voor jullie Vissen, je ziet heel wat andere mensen dan in je normale ritmes: vrienden van vroeger komen je weer eens opzoeken, en je hebt tevens een soort van mentale opruimvakantie in de eerste weken. Daardoor krijg je weer vat op waar je ook al weer mee bezig was, en kun je aan het eind van de maand het komende jaar met hernieuwd optimisme tegemoet zien.

FEBRUARI Als je tussen 15 en 21 maart geboren bent bevindt je je in de laatste fase van een soort van herorientatie (voornamelijk met je doelstellingen in het leven), terwijl het op het relationele vlak waarschijnlijk wat rommelig is geweest in de communicaties met je partner. Dat duurt niet lang meer, de laatste staartjes van deze, zijn van 22 februari tot eind mei. Daarna is de druk van de ketel voor jullie! Overigens is het voor alle Vissen een beetje een ‘gewone’ maand in Februari. Er gebeurt eens wat leuks (vooral in de buitenwereld en op je werk), en er gebeurt eens wat minder leuks (zo in het priveleven), zo op en af dus.

MAART Als je toevallig rond 20-21 februari geboren bent, kun je wel wat erg onverwachte verrassingen verwachten vanaf 11 Maart--- opeens heb jij of je partner bijvoorbeeld behoefte aan meer vrijheid of worden er plotselinge veranderingen aangekondigd waar je niet op gerekend had. Andere Vissengeborenen kunnen dat in de loop van de tijd misschien ook wel verwachten, maar als je na 22 februari geboren bent, voorlopig nog niet! Overigens is de bedoeling van deze nieuwe tijdsgeest dat je eens wat wakker wordt, daar waar je aan het slapen was, en het leven maar niet zo zijn gangetje laat gaan, maar echt creatief gaat worden. Achteraf zal, waar je ook afscheid van zou moeten nemen, juist een zegen blijken te zijn.

APRIL Deze maand gebeurt wellicht hetzelfde voor 21-22 februari geboren Vissen. Maar voor het overige kan deze maand eigenlijk niet stuk, want de planeet van de liefde: Venus, staat nu ook in jullie teken. Grote en kleine geschenken komen op je pad, en in de liefde kun je je zelfs heel verrukt voelen, geheel in overeenstemming met je romantische aard.

MEI Mei is een beetje dromerig, en een enorm goede tijd om te genieten, van wellicht het mooie weer, of een nieuwe tuin. Het is gezellig en pas na de 20e hoef je weer aandacht te schenken aan de zogenaamde buitenwereld.

JUNI Dit is een geweldig goede maand voor jullie Vissen. Je merkt dat een heleboel dingen eindelijk goed beginnen te lopen, een heleboel frustraties zijn nu ten einde (vanaf 5 juni). Je hebt het gevoel weer verbonden te zijn met de stroom, het enige is, dat je er niet altijd alert op bent als de dingen eigenlijk heel goed gaan, inclusief je relatie met je partner, en dat is ook weer zonde.

JULI Juli wordt een oergezellige maand voor jullie Vissen. Je voelt je helemaal in je element, en met de liefde gaat het ook niet slecht. Het klimaat is letterlijk, of gewoon figuurlijk: op emotioneel gebied, warm!

AUGUSTUS Je bent wat kritischer dan normaal, of merkt dat je partner wat kritischer dan normaal is, dat kan ook. Je bedenkt van alles om te doen, maar het lijkt wel of het er niet helemaal van komt, je dwaalt telkens af met allerlei dingen die je van plan was te doen. Erger je niet en laat het maar gebeuren:-- daar behoor je als Vissenmens goed in te zijn! Wel merk je dat het tijd wordt om eens te leren je grenzen wat beter af te bakenen. Als er kwaadheid ontstaat in je gevoel deze maand, spui dan de kritiek niet naar de ander, maar realiseer je dat dat komt omdat jij zelf je grenzen nooit goed aangaf. Het is een goede periode om je daar eens even van bewust te worden, en dat te verbeteren voor de toekomst! Je relaties verbeteren alleen maar als je wat helderder wordt en je eigen wil wat duidelijker neerzet.

SEPTEMBER Het klimaat voor je liefdesleven in September is waarschijnlijk ‘matig’, daarentegen gaat het met je werk uitstekend. Het is ook een goede periode om wat meer te letten op je gezondheid en je dieet.

OKTOBER Deze maand is beduidend beter voor je relaties dan de vorige, sterker nog, het kan geweldig worden wat de liefde betreft…

NOVEMBER De kans is groot dat je nu allerlei plannen voor de toekomst gaat maken samen met je geliefde, niet dat jullie het steeds met elkaar eens zijn, maar er gebeurt tenminste wat, er wordt concreet actie ondernomen.

DECEMBER Het jaar eindigt tenslotte weer een beetje ‘gewoon’, de dingen van alle dag nemen je gewoon helemaal in beslag. Pas echter wel een beetje op voor gevoelens van minderwaardigheid, waar je op dit moment extra gevoelig voor bent, want die zijn ook weer nergens voor nodig.

Naar boven