2002 en "de liefde"

Voor het komende  jaar richten de trends voor elk dierenriemteken zich specifiek op relaties, om de eenvoudige reden dat ik deze tekst schreef voor een uitgave van het blad Sante met dit onderwerp, als bijlage bij het december nummer2001. Als je trouwens wilt weten hoe ik over zonneteken-astrologie denk, lees dan de inleiding die geschreven werd bij de beschrijvingen voor 2001.

(Commercial: Als je wilt weten welk dierenriemteken "bij je past" naar aanleiding van je geboortehoroscoop, stuur dan je geboortegegevens inclusief exacte geboortetijd door en maak 15 euro over op postgiro 7546160 ten name van CHTA-Workshops, Oudewand 19, 7201 LJ  Zutphen, o.v.v. "relatiehoroscoop".)

 

RAM STIER TWEELINGEN KREEFT LEEUW MAAGD
WEEGSCHAAL SCORPIO BOOGSCH. STEENBOK WATERM. VISSEN

 

RAM (21 maart tot 21 april)

Januari: De eerste drie weken van Januari stellen niet veel voor op liefdesgebied, dus dan moet je het maar in iets anders zoeken Ram. Maar na de 19e krijg je je enthousiasme voor opwindende avontuurtjes en kan er heel makkelijk plotselinge romantiek op je pad komen. Ook in sociaal opzicht worden de laatste 10 dagen van januari heel stimulerend: zoek je vrienden maar weer op!

Februari: Een prima maand op liefdesgebied: als het nodig is krijg je je zin Ram! In de tweede helft van Februari zou je de liefde kunnen vergroten in je leven door ook te geven, met name aandacht en opmerkzaamheid te schenken aan anderen. Seksueel kan Februari overigens ook een erg actieve maand worden.

Maart: Op 9 Maart komt de planeet van de liefde: Venus, in jouw teken (Ram dus) te staan: dit kan de beste maand van het jaar worden op liefdesgebied: alles wat je voor die tijd gegeven hebt aan aandacht en warmte, krijg je nu dubbel en dwars terug. Je zelfvertrouwen krijgt een enorme kick deze maand, geniet ervan! Heb je trouwplannen, dan is de maand Maart (vanaf de 9e) ook perfect.

April is de maand van het zintuiglijke, met de verrukkelijke geuren van de lente en al gaat het allemaal wat kalmer in je liefdesleven dan in de voorgaande maanden, toch kun je hier ook erg van genieten. Tegen het eind van de maand kun je wat communicatiestoornissen verwachten, maar niets wat je niet zelf goed kunt oplossen. Maak duidelijke afspraken met je partner.

Mei: De maand Mei wordt druk, afspraken lopen niet helemaal zoals je gepland had. Het is een goed idee om niet te veel hooi op je vork te nemen, niet te veel sociale afspraken te hebben, niet te veel te verwachten van de ander en in plaats daarvan te genieten van gezellig thuis zijn, eventueel in je eentje!

Juni: Je bent meestal meer een doener dan een gevoelsmens, maar de eerste week van Juni is heel geschikt om je gevoelsleven te laten spreken en emoties te verwerken. Na de 15e kan het een heel vrolijke maand worden, organiseer een tuinfeest! Romantiek viert in de laatste helft van juni hoogtij in je leven.

Juli: Vanaf 9 juli kun je wat schermutselingen verwachten met je geliefde, in die zin, dat je behoefte hebt aan wat meer vrijheid. Je wordt kritischer en kritischer naarmate de maand vordert: zoek geen ruzie, gebruik de energie om eens een goede opruiming te houden en denk niet te veel aan jezelf de tweede helft van de maand. (Dat helpt.)

Augustus: Vanaf 8 augustus loopt het uitstekend in je leven, op liefdesgebied, maar ook op andere vlakken: je zit goed in je vel en straalt veel optimisme uit, wat je weer teruggespiegeld krijgt door erg goede contacten met mensen. Als je toevallig tussen 21 en 28 maart geboren bent, wordt dit een topmaand voor je!

September: September is niet de beste maand voor relaties voor je Ram: het kan nogal wat conflicten opleveren. Ga gewoon hard aan het werk en concentreer je daar maar even op.

Oktober: Deze maand is wisselvallig: je moet water bij de wijn doen als je goed afgestemd wilt blijven op je partner. Het is wel een goede periode om eens wat dingen uit te praten, maar dan ook echt uitpraten, hetgeen een proces van geven en nemen is, niet alleen een kwestie van eisen stellen en dat geldt natuurlijk ook voor de ander.

November: Deze maand kun je goed beginnen met een nieuwe start in je liefdesleven, je bent meer bereid om compromissen te sluiten. Maar sluit die compromissen wel en ga niet wrokken en mokken en als je merkt dat je partner dat juist wel doet, toon dan begrip en praat erover! Blijf dus in overleg met je partner, dat werkt op dit moment echt het beste.

December: Dit wordt een psychologisch en wellicht ook seksueel intense en serieuze maand. Een beetje te serieus voor jouw doen eigenlijk.Je kunt daarnaast erg begaan zijn met onrechtvaardigheid en daar erg kwaad over worden. Kanaliseer die energie op andere manieren, door iets totaal nieuws te gaan starten deze maand.  Haal alles maar over de kop als dat zo uitkomt, zonder overigens schade aan anderen aan te richten, zodat je het nieuwe jaar met een schone lei kunt beginnen wat je relaties betreft.

Naar boven


 

STIER (21 april - 21 mei)

Januari: Je begint het jaar goed Stier, de planeet Venus is je gunstig gezind, dat wil zeggen, tot en met de derde week van Januari. Daarna wordt het wat onvoorspelbaar-- opwindend, dat wel, maar onvoorspelbaar: en dat is niet iets wat goed bij je past, omdat je van zekerheid houdt. Maar de eerste drie weken van Januari kun je profiteren van stabiliteit, zekerheid en serieuze afspraken op het gebied van de liefde Stier!

Februari: Vooral begin Februari wordt onvoorspelbaar,  afspraakjes lopen anders dan je denkt en er doen zich allerlei vernieuwingen voor op liefdesgebied Stier, vernieuwingen die je niet allemaal in de hand hebt. Probeer de tweede helft van de maand te genieten van vrijheid en onafhankelijkheid. De laatste dagen van Februari kunnen daarentegen superromantisch  en heel knus voor je worden.

Maart: In de maand Maart ben je aktiever dan normaal, ook op seksueel gebied. De eerste week is opwindend en romantisch, maar daarna wordt het wat tam, tot de tweede helft van de maand goed op gang is gekomen: als het nodig is, neem dan rustig zelf initiatief en doe eens wat spontaans met je geliefde!

April: De eerste helft van April kan een verrukkelijke tijd vol genieten voor je worden op liefdesgebied Stier!  Je hebt de behoefte alles wat je meegemaakt hebt te verwerken in een reeks gezellige gesprekken met je vriendinnen daarna. Misverstanden op communicatief gebied met je vriend of vriendin kun je het beste in de laatste week van April oplossen.

Mei: Er staat je mogelijk een goed conflict te wachten in de eerste 10 dagen van deze maand Stier, waar je goed van in verwarring kunt raken. Afspraakjes die je later in de maand gepland had gaan daardoor mogelijk niet door, omdat er verrassende wendingen op je pad komen. Laat het maar rustig gebeuren en neem wat vakantie, trek je wat terug in de laatste week van Mei en geniet van even goed bij jezelf te zijn: hervat contacten met oude vrienden die je lang niet gezien hebt  (en anders trekken zij wel bij je aan de bel): zo wordt het toch nog heel warm en gezellig voor je!

Juni: Deze maand kun je een aantal doorbraken verwachten: oude dingen zijn nu verwerkt, en de laatste restantjes komen misschien nog wel in alle heftigheid boven, met name rond de 10e en de 24e juni. Verlies jezelf in ieder geval niet in illusies en wees maar eens goed emotioneel, al lijkt het soms of de emoties dan met je aan de haal gaan en je de controle verliest. Maar het ruimt op.

Juli: De sterren staan deze maand een stuk gunstiger voor je Stier, vooral op 1 juli en tussen 11 en 20 juli.  Op 28 juli kun je een teleurstelling ervaren als je te veel verwacht van de ander, maar voor het overige is dit in het algemeen een prima maand voor je. Bezoek een concert samen met je vriend (of vriendin).

Augustus: Dit zou een warme, romantische maand kunnen worden, ware het niet, dat je erg kritisch ingesteld bent op dit moment.  Het is hoe dan ook een maand van veel sociale contacten al stroken de werkelijkheid en de verwachtingen niet helemaal met elkaar op dit moment. De laatste dagen van Augustus worden spannend, al heb je vanaf de 30e opeens zin om weer gewoon aan het werk te gaan.

September: Deze maand kun je de leukste contacten met collega’s verwachten Stier, inclusief romantische!  Er komt weliswaar voorlopig nog niet iets concreets van, omdat je gewoon aan het samenwerken bent en veel verder gaat het waarschijnlijk nog niet. Wat later in de maand kan het echter wel wat broeierig beginnen te worden, een trend die de rest van het jaar kan doorzetten.

Oktober: Vooral begin Mei geboren Stieren kunnen direct na 10 oktober hartstochtelijke en psychologisch diep treffende contacten met een speciaal iemand ervaren.  Na de 16e (en dit geldt voor alle Stieren): komen oude liefdes opeens opduiken, of, wat ook mogelijk is, maak je een eind aan een situatie om aan het eind van de maand met een totaal nieuwe cyclus in je liefdesleven te beginnen. Een intense maand hoe dan ook, met als klap op de vuurpijl een topervaring op de allerlaatste dag van Oktober: de 31e dus.

November: In November blijft het nog behoorlijk intens, voor wat je liefdesleven en je sociale contacten betreft en je hebt tot de 21e nodig om alles te verwerken. Stieren die rond 20-23 april geboren zijn krijgen een extra liefdesimpuls in hun leven op alle fronten en vlakken rond 22 november.

December: In de laatste maand van het jaar zal het voor de meeste Stieren geweldig zijn op het pad van de liefde. Intieme contacten zijn aan de orde van de dag en je bent ook echt bereid om nu een commitment te maken, er dus echt voor te gaan.

Naar boven.


 

TWEELINGEN (21 mei - 22 juni)

Januari: Vooral Mei-geboren Tweelingen bevinden zich in een periode die serieuzer is dan anders. Je trekt je misschien juist terug uit een relatie. Als dat niet zo is, en dat geldt tevens voor alle Tweelingen, is de maand Januari het meest geschikt om wat serieuzer te worden in je relaties, om een echte commitment aan te gaan dus.

Februari: Deze maand zul je kunnen merken dat een speciaal ander erg geinteresseerd is in je, maar je bent zelf nog steeds serieuzer dan normaal en nauwelijks geinteresseerd. Als je inderdaad een vaste relatie hebt, is het nu een goede tijd om dingen die je zelf nodig hebt of maatregelen die voor jou belangrijk zijn, te vragen aan de ander.

Maart: Een aantal van jullie kan nu een gevoel van teleurstelling merken in je relaties, vooral als je een beetje loopt te kniezen over te veel alleen te zijn. Anderen merken daarentegen een opleving in hun sociale kontakten, vooral in de kroeg. In beide gevallen is het begin van deze maand het meest geschikt om in tegenstelling tot de vorige maand, niets te vragen, maar aandacht te geven aan de ander, resp. anderen. Naarmate de maand vordert, krijg je weer energie terug om gewoon dingen te doen, te handelen, in plaats van te niksen en af te wachten.

April: Voor jou doen is dit een beetje een trage maand. Het schiet allemaal niet op, er zit negens beweging in en alleen als je kunt genieten van dat wat er wel is in je relatie, of eens even het geduld kunt opbrengen een aantal weekenden te luieren met je partner, wordt dit een goede maand.

Mei: Dit wordt de beste maand van het jaar voor je wat relaties betreft Tweelingen! Venus, Mars en Mercurius staan notabene alle drie tegelijk in jouw teken: Tweelingen en vooral 8-10 mei wordt superinteressant wat dat betreft. Er kunnen in elk opzicht enorme doorbraken op je liefdespad komen.

Juni: De sterren staan het beste voor een vakantie samen met je geliefde in de eerste week van juni en de rest van de maand kun je het ene feest na het andere verwachten.  Heel gezellig dus!

Juli: Deze maand kun je ingrijpende wijzigingen van evolutionaire aard verwachten: misschien ontmoet je zelfs een soulmate als je nog single bent. Dat geldt specifiek voor Tweelingen die tussen 5 en 8 juni geboren zijn, maar ook andere Tweelingen kunnen daar het nodige van merken.

Augustus: Deze periode is oergezellig, met veel sociale contacten. Alleen is deze periode niet zo geschikt voor echt intieme contacten, daar heb je trouwens zelf ook niet zo veel behoefte aan nu.  Het begin van de maand is perfect voor een sauna met je partner, een gezondheidskuur voor jezelf, of kook eens een goede maaltijd voor die speciale andere!

September: Voor wat de tweede helft van de maand betreft, dien je op te passen voor conflicten: haal geen oude koeien uit de sloot. Je kunt veel kritiek hebben maar een onvermogen om het te communiceren. Schrijf het eerst maar eens op voor jezelf.

Oktober: Vooral midden in oktober ben je veel te veel gefocust op wat de ander vindt en zegt, je hebt zelf nauwelijks grip op je gevoelens en inderdaad, kun je deze maand beter gebruiken om die eens even op een rijtje te krijgen. Wees trouwens niet zo bang voor gevoelens, het is tijd om wat oud verdriet te verwerken.

November: Als je de vorige maand goed gebruikt hebt om een punt achter het verleden te zetten voor wat je emoties betreft, zul je deze maand merken dat er veranderingen komen in je relatiepatronen. Vooral tegen het eind van de maand. Het blijft echter wel een intense maand voor je, vooral ook omdat je normaal niet iemand bent die zo goed met emoties overweg kan.

December: Dit is een periode om definitief keuzes te maken in je relaties. Het is misschien allemaal wat te serieus voor je, maar als je in relatie wilt zijn of verder wilt met je huidige relatie, is een serieuze echte commitment het enige wat werkt op dit moment. Januari loopt dan een stuk vloeiender en plezieriger!

Naar boven


 

KREEFT (22 juni -23 juli)

Januari: Het hele jaar wordt een topjaar voor je Kreeft en Januari begint goed wat de liefde betreft!  Stel je niet te afhankelijk van of zorgzaam jegens de ander op, want dat is altijd het “gevaar” bij jullie Kreeften. Als je er over denkt dit jaar een gezin te stichten zou je geen beter jaar kunnen uitkiezen! Maak definitieve plannen met je partner zo aan het begin van dit jaar!

Februari: Deze maand is veel romantischer dan de vorige en heel intiem. Eigenlijk is het een heel geschikte periode voor een wintervakantie (misschien al vanaf eind januari) vol opwindende romantiek. Gebruik je gevoel en je intuÔtie in liefdeszaken deze maand, want serieuze communicatie werkt nu minder goed en telepathie met je geliefde veel beter.

Maart: Na de eerste week van Maart, die nog steeds superromantisch kan zijn, wordt het leven wat aktiever, er komen nieuwe ontwikkelingen. Als je single bent en op zoek naar een partner, neem dan gewoon zelf het initiatief! Deze maand kan overigens ook heel gezellig voor je zijn wat etentjes met vrienden betreft.

April:  Het is genieten voor je Kreeft, je laat de boel een beetje waaien, maar dat geeft niet. Geniet ook echt van het voorjaar en allerlei zintuiglijke genoegens die nu op je pad komen. Liefde gaat echter niet altijd door de maag, het kan ook om het zachte van aanraking gaan of de zinnestrelende geur van de lente. Het kan wel betekenen dat je tot niets meer komt en zelfs lui wordt, maar dat gaat wel weer over, tegen het einde van de maand begin je vanzelf weer plannen te maken om dingen te doen.

Mei: Deze maand is vooral in sociaal opzicht heel aktief, je ontmoet veel meer mensen, gaat meer uit, maar kunt je ook wat te druk maken in het regelen van dingen voor een ander of voor je partner. Dat lukt niet overigens zo best en kan heel frustrerend voor je zijn. Zorg er overigens voor dat je voldoende slaap krijgt deze maand, anders raak je uit balans met al die afspraken die je hebt.

Juni:  Sommigen van jullie trouwen wellicht deze maand en hebben zich veel te veel zorgen gemaakt of alles wel goed verloopt. Anderen hebben zich veel te veel zorgen gemaakt om andere dingen die uit de hand liepen. Maar de liefde viert hoe dan ook hoogtij in je leven op dit moment Kreeft, vooral in de eerste week van juni en dat geldt het sterkst voor Kreeften die tussen begin en 10 juni geboren zijn. Seksueel kan dit ook een heel aktieve maand worden overigens, of anders ontmoet je wellicht iemand waarbij de chemische uitwisseling erg hoog is.

Juli: Je krijgt een enorme waardering van andere mensen en vooral begin juli is succes op het liefdesfront je deel Kreeft. Je ziet er vermoedelijk stralend uit op dit moment en kunt heel succesvol nieuwe kleding aanschaffen die je zelfverrtouwen stimuleren.  Het is nog steeds een topperiode voor je op meerdere gebieden in je leven, maar vooral wat de liefde betreft!

Augustus: Pas nu een beetje op je uitgaven wat de aanschaf van nieuwe kleding en sieraden en dergelijke betreft Kreeft. Het kan zijn dat het contact met de ander op dit moment wat stroever loopt of dat je je opnieuw inzet om de ander te behoeden voor bepaalde dingen. Als de liefde iets minder is op dit moment, hou dan op met over jezelf na te denken, of nog meer nieuwe kleren en make up te kopen, geef aandacht aan de ander, zonder echter al diens problemen te willen oplossen.

September:  Deze maand is het tijd voor een diep gesprek met je partner. Het is niet nodig allerlei kritiek te gaan spuien, maar wel om je eens even samen met hem of haar terug te trekken en in alle openheid en eerlijkheid met elkaar te spreken. Vooral tegen het einde van de maand is het een goed idee om op die manier weer kontakt te maken met de basis van je relatie, want er waren wat dingen blijven liggen wat dat betreft.

Oktober: Het is een goede tijd om wat aan je huis te doen, dingen te repareren of te verfraaien in overleg met je partner. Kwesties die met oude geliefden te maken hebben kunnen nu goed opgeruimd worden.... wat dat betreft kan het een periode zijn van opruimen op meerdere gebieden, dus ook emotioneel. Je gevoelsleven is hoe dan ook enorm sterk en de binding met de ander ook.

November:  Tijd voor een nieuwe, en verdiepte, fase in je liefdesleven Kreeft! Kinderen spelen daarbij misschien nu wel een belangrijke rol. Emotioneel beleef je intense tijden, maar in werkelijkheid kun je daar enorm goed mee om gaan. Sterker nog: zonder die emoties zou je niet gevoel hebben echt tot leven te komen als Kreeft!

December Dit is een prima maand voor jou en de liefde Kreeft: je kunt weliswaar soms het gevoel hebben dat je partner je niet begrijpt, maar laat je daardoor niet frustreren. Met andere mensen in je omgeving kunnen dingen gebeuren die je aandacht opslokken op dit moment, maar je bent een baken van troost en meeleven voor ze.

Naar bovenLEEUW ((23 juli - 24 augustus)

Januari: Leeuw, je begint het jaar met heel paradoxale gevoelens over relaties, gevoelens die een beetje de rest van het jaar kleuren: voor een deel wil je je juist heel graag verbinden, maar een ander deel, voorlopig nog sterker, zegt dat je onafhankelijkheid en vrijheid een groot goed is in het leven. De gedachte: “samenzijn in vrijheid” is misschien een goed credo voor je voor het komende jaar.

Februari: Het gevoel vrij en onafhankelijk te willen zijn en je zelf zo nu en dan terug te trekken slaat half februari opeens om: het kan er nog heel romantisch aan toegaan, als je je opeens samen met je geliefde terugtrekt, niet langer alleen!

Maart: De romantische genoegens blijven voorlopig nog wel even aanhouden, maar helemaal grip heb je niet op de relatie. Je weet eigenlijk zelf niet goed wat je er van moet denken. Misschien gaat het om een spirituele verbinding en is dat het antwoord op je vragen.

April: Je begint heel zelftoegeeflijk te worden in deze periode en er komt niet veel uit je handen als je teveel nadenkt over je behoeften op relatiegebied. Pas aan het eind van april begint het daadwerkelijke contact met de ander weer wat te stromen.

Mei: Het ziet er naar uit dat er deze maand weinig aandacht is voor de ander, je werk slokt je nogal op. Voor alles is dan ook eigenlijk een juiste tijd in het leven. Het is wel goed om op dit moment even de heerser over je eigen leven te zijn en niet te veel samen te doen.

Juni: Vanaf vrijdag 14 juni komt Venus ( de planeet van de liefde) in het teken Leeuw te staan en dat is een geweldig goed voorteken! Geschenken van allerlei aard, en de liefde zelf,  komen op je pad en je gaat de rest van de maand stralend door. Een periode die nog een tijdje doorzet in Juli. De beste maand van het jaar voor de liefde dus!

Juli: Dit kan een heel vrolijke maand voor je worden, maar je wordt wel wat kritischer ten opzichte van de liefde nu. Het kan goed zijn dat je in je relatie de behoefte hebt om wat zuiverder om te gaan met elkaar en impulsen ervaart de liefde te verheffen tot een bepaalde vorm van dienstbaarheid aan elkaar. Dat zal overigens niet meevallen, misschien besluit je zelfs gewoon eens even goed voor jezelf te zorgen, zonder al te veel te hechten aan de relatie.

Augustus: Naarmate de maand verstrijkt, word je weer wat socialer. Je krijgt waarschijnlijk erg veel mensen over de vloer, vooral tegen het eind van de maand. Deze periode is eerder feestelijk (zo met je verjaardag ook), dan iets anders.

September: Vanaf september (en nog sterker in oktober) zal je relatie, als je die hebt, getest kunnen worden. Er kunnen conflicten bovenkomen die werkelijk alleen maar een test betekenen: houdt je relatie stand ondanks die conflicten of niet?  Misschien hangt het allemaal nog in de lucht en ben je nog niet echt toe aan een beslissing hierover en komt het pas eind oktober tot een climax.

Oktober: Een bron van de conflicten die je mogelijk voelt in de relatie is dat je nogal veeleisend bent, of dat je dat ervaart van je partner (dat kan natuurlijk ook). Een groot voordeel is dat er goed overleg mogelijk blijkt te zijn en daardoor kunnen de problemen rond het eind van de maand goed opgelost worden.

November: Je begint November waarschijnlijk met pure passie en intensiteit, een beetje broeierig allemaal, maar ook heel zuiverend tegelijkertijd. Aan het eind van de maand is er weer veel enthousiasme om op een goede manier de toekomst in te gaan met elkaar, zodat ieders eigen individualiteit gewaarborgd blijft.

December: Dit is een maand om eens serieus toekomstplannen te maken met betrekking tot gezinsuitbreiding (die mogelijk speelde het afgelopen jaar) en de relatie. Schenk aandacht aan een goede atmosfeer in je eigen leefomgeving.

Naar boven


 

MAAGD (24 augustus - 23 september)

Januari Op het gebied van de liefde staan alle sterren gunstig voor je bij het begin van dit nieuwe Jaar Maagd! Het rommelt wat op je werk, maar wat relaties betreft gaat het je juist voor de wind. Je voelt je waarschijnlijk zeker in de liefde en terecht. Je leert ook wat water bij de wijn te doen op dit moment en merkt dat dat een heel goed gevoel geeft voor het samenleven!

Februari: Als je je relatie goed wilt houden, wees dan niet zo snel geÔrriteerd. Wees wat speelser en neem jezelf niet al te serieus. De liefde vraagt een bepaalde vorm van overgave van je, maar je denken heeft soms nog de overhand en is te veel met zichzelf bezig. Leer te genieten en zie eens wat er allemaal werkelijk op je pad komt wat relaties betreft!

Maart: Dit kan een prima maand voor je liefdesleven worden Maagd, als je spontaan durft te zijn. Ook op seksueel gebied kan het een van de betere maanden van het jaar voor je worden, vooral als je een trouwe, stabiele relatie hebt.

April: Deze maand is een voortzetting van de vorige, met dien verstande, dat het tegen het eind van de maand een stuk stroever gaat lopen in je intieme contacten. Afspraakjes lopen mis en er is een probleem wat de tijd betreft tussen jouw behoeften en die van de ander. Richt je aandacht tijdelijk maar op het regelen van andere zaken.

Mei: In sociaal opzicht kan dit een drukke maand worden, maar neem in de laatste 10 dagen even wat tijd voor jezelf. Gun jezelf een kuur, verwen jezelf met een sauna, of een tijdelijke retraite, alleen, of samen met je vriend(in). Het zal jullie een wereld van goed doen.

Juni: Dit wordt een heel gezellige maand voor je Maagd, maar ook erg druk, met allerlei sociale contacten ook met je vrienden in het algemeen. Het is meer een maand voor feesten en je gewoon eens goed voelen over je zelf, dan je al te druk te maken over perfecte relaties. Je werk slokt je aardig op, dus ontspan je voldoende en ga gezellig uit met je partner.

Juli: Venus gaat vanaf 11 juli in het teken Maagd lopen, hetgeen aangeeft dat dit potentieel de beste maand van het jaar voor je wordt wat de liefde betreft Maagd! De 24e wordt een heftige dag wat dat betreft, als je tot deze tijd single was, kon je hart wel eens goed in vuur en vlam ontsteken vandaag (of rond deze periode), iets wat je eigenlijk niet zo gewend bent!

Augustus: Begin augustus loopt het niet al te best, als je denkt dat de ander gedachten kan lezen. Denk niet over je zelf na en neem wat meer deel aan allerlei aktiviteiten samen met andere mensen. Voor het overige kan deze maand heel uitbundig worden, iets wat ook niet zo bij jouw aard past, maar ook wel eens leuk is!

September: Dit is een goede maand om je eens even terug te trekken, zelfs als je nu jarig bent. Je bent heel aktief, mogelijk met sportieve dingen tijdens een welverdiende vakantie. Wees rond de 22e niet al te kritisch op je partner, want anders komt er nodeloze ruzie van.

Oktober: Dit is een prima maand voor intieme kontakten, maar ook voor diepe psychologische inzichten in je relatiepatroon. In de tweede helft van de maand komt er mogelijk iemand uit je verleden op je pad, die je de liefde gaat verklaren.

November: Deze maand staat in het teken van grote veranderingen in je relatie Maagd. Sommigen van jullie maken een eind aan een relatie die niet perfect voelt, anderen beginnen juist een relatie met iemand die aanvoelt alsof het een zielsmaatje is.

December: Er kunnen intense dingen gebeurd zijn in het verleden, waarmee je opnieuw geconfronteerd wordt deze maand en diepe gesprekken met je partner daarover kunnen heel helend zijn. Het is een periode om eens even te graven naar de diepere betekenis van het leven, alleen, of samen met je partner. Als je alleen bent is dit een perfecte maand om eens even wat gedachten op papier te zetten!

Naar bovenWEEGSCHAAL (23 september - 24 oktober)

Januari: Als je in een relatie bent, bevind je je in een geweldig goede fase daarvan, Weegschaal. Maar als je een relatie zoekt, verwacht dan op dit moment geen enkel initiatief van de ander, ook al is hij of zij heimelijk verliefd op je! Geniet hoe dan ook van een goed gevoel over het begin van dit nieuwe jaar.

Februari: Nu komt er beweging in de contacten, Weegschaal (en dat begon al in de laatste dagen van Januari): opwindende romantiek kan je deel zijn. Als je een relatie hebt is het een erg goede tijd voor een vernieuwing op dat gebied, zodat de romantiek weer wat gaat opbloeien. Verzin maar wat origineels!

Maart: Het gaat je op alle vlakken erg goed deze maand Weegschaal, ook wat de liefde betreft, geen vuiltje aan de lucht! Je hebt interessante gesprekken met de ander en hebt het gevoel dat je elkaar ook echt begrijpt, zelfs als jullie het over totaal verschillende dingen hebben. Spreek wel uit wat je denkt en wees wel eerlijk, je hoeft niet bang te zijn daarmee de harmonie te verstoren.

April: Het leven heeft nog steeds het beste met je voor, dus wees dankbaar voor deze mooie tijd in je leven. Het is nu wel een goede tijd om initiatieven te nemen of te verwachten dat de ander dat doet. Mocht je trouwplannen hebben, of willen gaan samenwonen, dan is deze maand wat de sterren betreft een erg geschikte periode.

Mei: Dit is een periode om veel samen te zijn met je partner. De enige frustratie die er kan liggen op dit moment, is dat je beiden zo weinig tijd hebt en dat afspraken niet goed lopen. Maar als je bij elkaar bent, is het puur genieten, dus doe dat dan ook: je vindt deze maand namelijk nergens anders zoveel rust als in het fysieke en intieme samenzijn met de ander!

Juni: Begin van de maand is een goede periode om de wereld in kennis te stellen van je nieuwe relatie, als je die inderdaad zojuist bent begonnen. Als je alleen bent of al jaren lang een stabiele relatie hebt waar iedereen toch wel van op de hoogte is, kun je begin deze maand merken dat het succes je aan komt waaien op je werk en dat doet je ook geen kwaad. De laatste tien dagen van juni zijn geschikt om de contacten met je vrienden weer wat te verstevigen want die heb je mogelijk schromelijk verwaarloosd.

Juli: Dit is een goede periode om op vakantie te gaan met je vrienden, inclusief je partner. Thuis kom je in ieder geval niet goed tot rust, dus ga maar veel uit en leg sociale contacten als je niet op vakantie gaat.

Augustus: Vanaf 7 Augustus gaat Venus in het teken Weegschaal lopen en dat geeft per definitie een fantastische periode aan voor zowel je zelfvertrouwen als je liefdesleven Weegschaal! Je komt dus erg goed in je vel te zitten deze maand; het wordt dan ook een topmaand, die nog even doorloopt tot en met de eerste week van September.

September: Als je nu begint te denken: ”kan er eigenlijk nog iets scheef gaan met de liefde dit jaar?” : welnu, voor een aantal van jullie is dat goed mogelijk vanaf ongeveer half September: dan kunnen er bijvoorbeeld intense processen van jaloezie op je pad komen. Maar 33% van de Weegschalen is geboren met Venus in het teken Schorpioen en voor hun begint het liefdesleven pas echt in deze maand. Hoe dan ook, er breken extreme tijden aan vanaf nu tot eind van het jaar.

Oktober: Dit is een goede maand om eens even heel diep na te denken over je relatie en over de liefde in het algemeen. Psychologisch is het belangrijk dat je leert voldoende van jezelf te houden en vertrouwen te hebben in je eigen talenten. Bereid je voor op een nieuwe fase in je liefdesleven Weegschaal, vanaf volgende maand en maak deze maand dingen schoon voor wat het verleden betreft. Ruim spullen van oude geliefden die je los moet laten bijvoorbeeld op.

November: Het is niet ondenkbaar dat je deze maand een beetje in de war bent. Misschien heeft iemand je de liefde verklaard, en weet je niet goed wat je er mee aan moet. Blijf op je eigen intuÔtie vertrouwen en handel daarnaar. Probeer in de laatste 10 dagen van November een goed gesprek met je partner te hebben, of met je vrienden over de liefde. Het zal je ongelooflijk veel inzicht en ruimte brengen.

December: Het is niet langer tijd voor verwarring, maar voor verdieping. Wees niet al te bang voor intense emoties deze maand Weegschaal, want ze komen toch wel op je pad, door de gebeurtenissen in je omgeving deze maand. Maar ze zullen je liefdesleven enorm verdiepen. Het is dus vooral in psychologisch opzicht een heel verdiepende maand voor je waarmee je dit jaar afsluit.

Naar boven


 

SCHORPIOEN (24 oktober - 23 november)

Januari: Je begint het jaar niet slecht, maar echt denderend is het ook niet in je liefdesleven Schorpioen. Als je een van die Schorpioenen bent die houdt van drama, hartstocht en passie in je liefdesleven, zul je daar nog voldoende van merken voor het jaar ten einde is, maar deze maand gaat het gewoon “gematigd goed” voor wat je relaties betreft.

Februari: Er is aktie genoeg maar je merkt waarschijnlijk dat de speciale Ander in je leven niet bereid is zich serieus te binden. In plaats van dat te willen veranderen, is het een goed idee, veel meer te leren relativeren en niet alles in je liefdesleven zo zwart-wit te interpreteren in de trant van: “als je niet voor me bent, ben je tegen me”.

Maart: Romantiek en misverstand zijn je deel deze maand Schorpioen. Er kunnen wat frustraties liggen op seksueel gebied, voornamelijk omdat je merkt dat er geen echte communicatie is met de ander. Daardoor ontstaan ook makkelijk de misverstanden, omdat je op dit moment niet altijd even realistisch bent. Zoek niet overal een reden voor en zoek niet overal wat achter, wees gewoon spontaan, dan kan deze maand kan nog heel intiem worden.

April: Het is eigenlijk het hele jaar een beetje hommeles met de communicatie met de ander en vooral tegen het eind van deze maand zul je daar goed gefrustreerd van kunnen raken. Het beste is om gewoon eerlijk te zijn en ook eens echt te luisteren naar de behoeften van de ander. Geef niet de ander de schuld, zoek het wat meer bij jezelf en dan lukt het allemaal veel beter (en gaat het juist goed) met je intieme contacten!

Mei: Als je tot goede afspraken bent gekomen met je partner, wordt dit, vooral tegen het einde van de maand, een heel goede periode voor de liefde Schorpioen! Verheug je op een vakantie tegen het eind van de maand, met je partner, of indien je single bent, op weg naar een betekenisvolle ontmoeting!

Juni: Als je deze maand inderdaad in het buitenland bent, kunnen de communicatieproblemen die je dit jaar hebt in relaties met mensen, zich manifesteren omdat je de taal niet zo goed spreekt. Blijf leren en geef er wat aandacht aan: voor het overige wordt Juni namelijk een geweldig goede maand voor de liefde voor jou Schorpioen!

Juli: De trend van de vorige maand zet ook nu nog door, maar aan het eind van de maand begin je aan te voelen dat er een ontknoping komt: de gebeurtenissen in je relationele leven nemen een evolutionaire wending, dat wil zeggen, er worden knopen doorgehakt. Je ontmoet wellicht een zielsverwant, die echt betekenisvol is voor je verdere pad in het leven, of je besluit de knoop door te hakken, door alleen verder te gaan, afhankelijk van de situatie waarin je verkeert.

Augustus: Dit is ook een prima maand voor een bijzondere ontmoeting met iemand in het buitenland (of voor het samen op vakantie gaan), al kunnen er wel gecompliceerde situaties zijn ontstaan in je liefdesleven. Tegen het eind van de maand word je wat milder, en voor sommigen van jullie wordt het een topmaand in de liefde, andere Schorpioenen moeten nog 1 of 2 maanden wachten op zo’n piekervaring.

September: Vanaf 9 september is het zo ver: dan gaat de planeet Venus in jullie teken lopen, in Schorpioen dus. Dit keer zal Venus extreem lang in Schorpioen lopen, normaal loopt deze planeet van de liefde maar een maand lang in een en hetzelfde teken, maar nu is het raak: tot begin volgend jaar staat Venus maar liefst in Schorpioen. Er breken heftige tijden aan op liefdesgebied voor jullie, maar... heel bijzondere tijden!

Oktober: Hoogtijdagen worden dit Schorpioen: er kan van alles gebeuren op het pad van de liefde! Tegen het eind van de maand kan het superromantisch worden, een nieuwe start in je huidige relatie, of er komt simpelweg een nieuwe relatie op je pad.

November: Rond je verjaardag staat de planeet van de liefde, Venus, dus ook in Schorpioen, hetgeen wijst op een zeer speciaal jaar voor de liefde. Verwacht nog niet al te veel duidelijkheid en stel ook nog geen eisen: kijk in plaats daarvan gewoon naar de geschenken die het leven vanzelf biedt, niet altijd alleen naar wat jij denkt dat je wilt. Wees dus open en laat dingen gewoon gebeuren, zonder zelf al te veel te willen manipuleren.

December: Dit gaat een maand worden waarin je waarschijnlijk prima in je vel komt te zitten. De communicatieproblemen die je eerder in het jaar had, lijken nu ook wat weggevaagd te zijn en je voelt je goed over jezelf en het leven. In de liefde kun je je hart ophalen aan hartstochtelijke intieme contacten, als dat bij jouw leven past op dit moment, want sommigen van jullie hebben gewoon genoeg aan zichzelf en voelen zich daar opperbest bij op dit moment.

Naar bovenBOOGSCHUTTER (23 november -22 december)

Januari: Voor sommige Boogschutters wordt dit een heel goede maand voor de liefde, maar niet voor allemaal. Jullie hebben je vrijheid nodig en de meesten van jullie hebben last van een te sterke binding op dit moment, waar je je van zou willen bevrijden. Conflicten in de relatiesfeer liggen dan ook voornamelijk op dit terrein: hoe kun je goed in relatie zijn en toch je eigen gang gaan? Dat laatste kan niet altijd in een relatie, er moet inderdaad overleg komen en water bij de wijn gedaan worden.

Februari: Deze maand speelt het omgekeerde: je voelt je vrij genoeg, maar hunkert juist nu in het geheim naar een intieme binding. Durf je kwetsbaar op te stellen en aandacht te vragen, maar ook te geven. Soms is geven van liefde en aandacht het beste recept voor het gehalte van je liefdesleven.

Maart: Je voelt je heel zeker op dit moment, of je nu alleen bent, of in relatie. Als je een partner hebt is er in werkelijkheid geen vuiltje aan de lucht en kun je merken dat er een diep geestelijk contact is, soms zelfs zonder dat het uitgesproken wordt. Als je alleen bent, voel je je daarover ook bepaald niet ongelukkig op dit moment!

April: Dit wordt een maand waarin misverstanden in de communicatie met de Ander makkelijk ontstaan. Dat komt omdat je er te veel van uitgaat dat de ander wel begrijpt wat je bedoelt, maar niets is minder waar. Je moet in overleg en helderder worden in je communicatie: raas niet zo door in het leven, sta daar eens bij stil en ga eerst het werkelijke contact met de ander eens aan!

Mei: Er is begin van deze maand nog steeds werk aan de winkel wat betreft het leren duidelijk te communiceren met de ander, maar na ongeveer 9 mei merk je dat het vruchten afwerpt en het werkelijk begint te stromen in je liefdesleven! Boogschutters die geboren zijn tussen 26 en 28 november hebben een heftige periode aan het eind van de maand: relaties kunnen plotseling afgebroken worden.

Juni: Er is grote kans op ruzie en veel gekissebis in je relatie, maar het boeiende is, dat je het in elkaars armen ‘s nachts weer helemaal goed kunt maken en daar genieten jullie beiden dan ook des te meer van.

Juli: Als Boogschutter ben je niet het meest emotionele type: de meesten van jullie kunnen erg slecht met emoties omgaan. Deze maand staat echter wel in het teken van emotie. Het zal jou en je partner een hoop goed doen als je je gevoelens uit, zonder ze (voor de verandering) te willen begrijpen.

Augustus: Dit is meer een maand om te reizen, of voor je werk, dan voor relaties en de liefde.Dat stoort je trouwens niet zo heel erg, want je zit in een geweldig onafhankelijke periode van je leven. Dat geldt niet alleen voor deze maand trouwens. Boogschutters die geboren zijn tussen 6 en 8 december merken nog het meest dat ze in hun eigen kracht komen.

September: Vanaf half september is het tijd om je liefdesleven eens even op een rijtje te zetten: onderneem geen nieuwe initiatieven, maar verwerk eerst eens wat er in het verleden allemaal gebeurd is. Maak dingen die nog liggen op emotioneel gebied eerst schoon, schrijf ze van je af.

Oktober: Een aantal van jullie begint aan een langdurige periode van intense hartstochtelijke liefde. Sommigen van jullie merken dat je ex - of een andere geliefde uit het verleden – weer op je pad komt: het wordt dan ťťn grote reeks van toevallige ontmoetingen die heel betekenisvol zijn. Daardoor ontstaat een heleboel psychologisch inzicht in je relatiepatronen waarmee je een totaal nieuwe fase in gaat in je liefdesleven.

November: Ongeveer een derde van jullie Boogschutters gaat door hele diepe intense ervaringen: je hebt de tijd van je leven op liefdesgebied. Anderen zullen nog even moeten wachten tot de eerste maanden van volgend jaar en kunnen deze periode beter gebruiken om eens even aan diep zelfonderzoek te doen.

December: Je vrienden confronteren je een beetje op dit moment, wat bijdraagt tot je inzicht in hoe je met mensen omgaat. Het is prima om wat introspectief te zijn in deze decemberperiode en gevoelservaringen te verwerken of uit te wisselen met je vrienden of vriendinnen. Naar bovenSTEENBOK ( 22 december - 21 januari)

Januari: Het nieuwe jaar begint geweldig voor je Steenbok! De eerste week en het weekend van 5 en 6 januari zijn dagen om je bewust te worden van de rijkdom van het leven en van de liefde. Venus, de planeet van de liefde, staat in Steenbok en dat duurt tot 19 januari. Daarna wordt het wat hektischer en onbestemder, maar je begint het jaar met een enorme dosis zelfvertrouwen, liefde en serieuze verbindingen.

Februari: Alhoewel Venus nu niet meer in jouw teken (Steenbok) staat, is er een andere langdurige planeetinvloed, die je relatieleven voor het grootste deel van dit jaar gunstig beinvloedt. Er is veel warmte in je leven, je bent wellicht zelfs bezig samen een huis in te richten of een gezin te stichten.

Maart: Je bent erg gericht op je werk maar ondertussen, onzichtbaar voor andere mensen, ben je mogelijk tegelijkertijd erg verliefd. Wat ook kan, is dat iemand anders in het geheim op jou verliefd is. Na 9 maart kun je hoe dan ook rustig het initiatief nemen, heb geen angst voor afwijzing.

April: De eerste twee weken van April zijn gunstig voor het eens werkelijk echt genieten van alles wat op je afkomt en al aanwezig is. Aanraking, warmte en uitwisseling met de ander (iets wat je niet altijd zo goed durft) is een belangrijk onderdeel daarvan. De rest van April is een periode die beter geschikt is om er even hard tegen aan te gaan wat je werk betreft, want daar loopt niet alles even soepel en deze frustrerende energie kun je beter daar omzetten in hard werk, dan relationeel de boel verstoren.

Mei: Tegen eind Mei is het klimaat weer heel gunstig aan het worden voor de liefde in je leven, en voor het samen dingen doen, of dat nu de inrichting van je huis of tuin is samen met de ander, of eens even een korte gezellige vakantie gaan houden, relaties lopen hoe dan ook steeds soepeler in je leven!

Juni: Vooral de eerste twee weken van Juni zijn optimaal voor je Steenbok. Als je trouwplannen hebt is dit zelfs een uitermate geslaagde periode daarvoor. Durf in de laatste twee weken van Juni aandacht te vragen voor je zelf en durf je eigen gevoelens naar buiten te brengen!

Juli: Ook deze maand begint erg gunstig voor allerlei plannen die je eventueel zou kunnen hebben op relationeel gebied. Neem rustig initiatief, het zal succes hebben. Het kan ook een goed moment zijn voor een serieus gesprek met elkaar, maar denk niet te veel na over communicatiestoornissen, die lossen zich vanzelf op in de periode daarna.

Augustus: Deze maand is geschikt voor diepgaand zelfonderzoek of eens even goed de zaken op een rijtje te zetten samen met je partner. Neem beslissingen vanuit het perspectief van een positief doel voor de toekomst, niet vanuit een negatieve kritische houding.

September: Vanaf ongeveer half september wordt het voor de meeste Steenbokken een lichtelijk chaotische periode in je relaties. Misschien ben je hevig in de war. Het is een erg geschikte periode om eens even weinig afspraken te hebben en het kontakt met oude vrienden te herstellen.

Oktober: Als je in een relatie bent, is het vanaf nu tot en met het eind van het jaar een geschikte periode om gezamenlijk nieuwe doelen te gaan stellen voor de toekomst. Intimiteit en werkelijk contact met de ander spelen nu een grote rol. Voor sommige Steenbokken kan dit een goede periode zijn om een einde te maken aan een relatie die niet echt goed liep.

November: Een aantal van jullie Steenbokken komt nu echt tot leven wat de liefde betreft, weer anderen merken dat het na de 22e van deze maand pas weer op gang begint te komen. Het is hoe dan ook een periode die niet erg logisch en rationeel is, maar waar wel diepe gevoelsbanden een rol spelen.

December: Deze maand is een maand van inkeer en van je af te vragen wat de liefde nu echt is. Misschien is de liefde wel het allerbelangrijkste in het leven. Pas trouwens op voor jaloezie, transformeer negatieve emoties die je hebt. Als je de liefde zoekt terwijl die nog niet in je leven aanwezig is, realiseer je dan in deze maand dat door liefde te geven, je honderdvoudig terugontvangt.

Naar boven


WATERMAN (21 januari - 19 februari)
Januari: Je ontleent waarschijnlijk nogal wat zekerheid aan een spirituele verbinding met een heel speciaal iemand, waar andere mensen niet al te veel van afweten. Het kan ook zijn dat je je letterlijk verbonden voelt op een heel abstracte manier – met de Bron --zonder dat het voor jou nodig is een daadwerkeljke relatie met iemand aan te gaan.

Februari: Als je een Waterman bent die wel in relatie wil zijn, dan kan dit een topmaand vol romantiek voor je worden! Het blijft echter nog even puur romantisch en niet echt fysiek, want dat laatste hoeft voor jou niet zo op dit moment. Dat compliceert de zaken alleen maar.

Maart: Maart is een tegenstrijdige periode voor je wat de liefde betreft. Je worstelt met de vraag in hoeverre je je vrijheid verkiest en in hoeverre je je binden wilt aan een relatie. Daar komt nu ook nog geen antwoord op. Overigens voel je je wel heel erg gewaardeerd, dus op het vlak van de liefde is het zeker geen tranendal voor je op dit moment!

April: Mocht je iets meer willen dan alleen maar zo nu en dan een goed gesprek dan is dit een goede periode om zelf initiatief te nemen, of in te gaan op het initiatief van de ander, Waterman.Durf ook eens wat te genieten van meer aardse dingen dan alleen maar bezig te zijn in je hoofd: daar is het nu de beste periode van het jaar voor.

Mei: Nodig mensen uit bij je thuis: het is een perfecte tijd voor goede gesprekken met je vriendinnen, je vrienden of die speciale Ander. Een drukke tijd, dat wel, maar er zit tenminste weer beweging in het leven: je creŽert het trouwens zelf wel.

Juni: Deze maand begint een beetje vermoeiend op het vlak van de liefde, mensen zijn veel te emotioneel naar jouw smaak, maar de tweede helft van de maand wordt het voor jou naar alle verwachting een topperiode in de liefde. Als je tenminste ook jezelf wat durft te laten zien in de relatie.

Juli: In deze maand beginnen er, vooal na de 11e, allerlei kritische gedachten in je hoofd rond te spoken. Je gaat je vrijheid weer meer liefhebben en naarmate de maand verder gaat, durf je dat ook te zeggen tegen de ander. Maar hou het wel wat bij jezelf, uiteindelijk is niemand perfect, dus vraag dat ook niet van een ander.

Augustus: In deze periode kan het op je werk wat broeierig zijn, wat relaties betreft. Als je echter alleen of met vriendinnen op vakantie gaat, verwacht dan maar rustig broeierige toestanden met buitenlanders. Feestvieren bevalt je goed nu, maar voor een echte relatie is dit niet de beste periode.

September: Het wordt steeds gecompliceerder in je leven wat de liefde betreft Waterman. Je gevoelens zijn niet in overeenstemming met wat je eigenlijk voor jezelf wilt in het leven. Het is op dit moment niet zo heel makkelijk om je gewoon nergens wat van aan te trekken, de ander confronteert je met je gedrag. Probeer geen ruzie te maken.

Oktober: In deze periode kun je tot een goed overleg komen met de ander: het voelt heel goed en heel echt. Aan het eind van de maand heeft er vast een grote verandering plaatsgevonden in je liefdesleven, eentje die heel goed voelt, omdat je het met elkaar eens gaat worden.

November: Het bubbelt van de nieuwe inzichten over je zelf en de liefde op dit moment Waterman. Het is wat dat betreft een hoogst interessante periode: als je net besloten hebt om alleen verder te gaan, voelt dat fantastisch aan, maar als je net het omgekeerde hebt besloten, is dat een heel evolutionaire stap in je leven, die je een hoop goed doet!

December: In deze maand zet zich de trend van de vorige maand voort. Je gevoelsleven is wel heel intens op dit moment. Je worstelt mogelijk wel wat met claimerig gedrag van de ander, wees zo direct en eerlijk mogelijk, en wacht niet met het uitspreken van dingen tot het te laat is.

Naar boven


 

VISSEN (19 februari - 21 maart)

Januari: Als je alleen bent ontmoet je misschien wel uitgerekend rond Nieuwjaar een heel opwindend iemand in je vriendenkring! Gezellig is het hoe dan ook voor je rond begin januari en je begint het nieuwe jaar dan ook prima – als je je tenminste niet laveloos drinkt aan de champagne. Deze maand kan overigens in de loop van de tijd steeds romantischer en opwindender worden, maar je kunt ook enorme fantasieŽn hebben en een eind wegdromen.

Februari:Voor de meesten van jullie wordt dit ook een prima maand voor de liefde, maar voor sommige Vissen zelfs een topmaand. Nu krijg je mogelijk echt een serieus slaaptekort vanwege allerlei nieuwe ontwikkelingen in je liefdesleven...

Maart: Venus, de planeet van de liefde in de astrologie, staat nu in het teken Vissen, dus dit wordt voor alle Visesngeborenen een geweldig goede maand. Je krijgt erg veel waardering en je zelfvertrouwen groeit met de minuut. Van alle dierenriemtekens ben jij het meest romantisch en de romantiek viert hoogtij deze maand, of er nu in de werkelijkheid iets concreets uit komt of niet, dat is niet eens zo belangrijk.

April: Als het nou echt nog steeds niets geworden is met de liefde, zou je deze maand eens kunnen overwegen of je zelf het initiatief niet eens zou nemen. De ander zal je zeker tegemoet komen. Sommigen van jullie zijn overigens vaak te kritisch en op zoek naar perfectie, maar perfectie speelt zich alleen af op geestelijk of spiritueel niveau, nooit op lichamelijk niveau.

Mei: Er gebeuren wel wat dingen die frustrerend zijn deze maand, maar ondanks dat kan deze periode eigenlijk niet stuk, want je blijft heel goed in je vel zitten en weet overal oplossingen voor aan te dragen. Misschien is het een goed idee om in deze periode wat serieuzere plannen te maken met je geliefde, wat concreter te worden en wat meer afspraken te maken.

Juni: Dit kan een heel heftige maand worden met heel speciale ontmoetingen, of doorbraken. Oude patronen worden vernieuwd en nieuwe patronen dringen zich aan je op. En dat gebeurt via indrukwekkende ontmoetingen met anderen. Je wordt je een heel stuk bewuster van je relatiepatronen deze maand.

Juli: Als je kinderen hebt of daarmee werkt, dan geldt je liefde speciaal hen op dit moment. En misschien ontmoet je op je werk wel iemand die die liefde met je deelt. De meeste kansen liggen hoe dan ook op dit moment op de werkvloer.

Augustus: Je hebt de neiging deze maand in je klassieke hulpverlenersrol te gaan zitten ten opzichte van je geliefde, of je hebt “verbeterneigingen” ten aanzien van de ander. Je vrienden begrijpen je niet helemaal wat dit betreft en je voelt je mogelijk wat alleen staan. Dat kun je veranderen door beter bij jezelf te blijven en je eigen wil te vertellen aan de ander, zonder al te veel gericht te zijn op het verbeteren of genezen van de ander.

September: Mocht je in deze maand op vakantie gaan, dan gebeuren daar heel boeiende dingen op het gebied van de liefde, dingen die je pad voor de toekomst wel eens ingrijpend zouden kunnen veranderen. Blijf je echter gewoon thuis, dan heb je deze maand mogelijk een gesprek met een heel speciaal iemand, waar je toekomst ook ingrijpend door kan veranderen.

Oktober: Nu breken er voor jou boeiende tijden aan op het vlak van de liefde Vissen. Toch heb je er last van dat je je gevoelens niet onder woorden kunt brengen. Als er in het verleden te weinig gepraat is tussen jullie, is het nu een goede periode om dat in te halen.

November: Je voelt je waarschijnlijk, na een periode van bezinning, heel intens verbonden en vol goede wil voor de toekomst van je relatie en dat geldt dan voor jullie allebei. Jullie onderling contact, zowel emotioneel als verbaal, loopt een stuk beter na het een en ander uitgesproken te hebben in de weken hiervoor.

December: Gek genoeg is deze maand heel geschikt om eens samen met elkaar op vakantie te gaan, zelfs al geniet je ook van je dagelijkse werk. Maak anders plannen voor een boeiende vakantie met elkaar in het komende jaar.

Naar boven