1999
per dierenriemteken

 

INLEIDING

Uit: de "Weekahead" van 3 januari:

Al een hele poos lang staan Uranus en Pluto sextiel met elkaar. De generatie die geboren is in de zestiger jaren is de generatie die de geboorteimpuls van deze nieuwe revolutionaire en hoogtechnische (in sommige gevallen) energie in zich draagt. Maar mijn generatie reageert ook met veel enthousiasme op deze impuls van versnelling, doorbraken en nieuw idee na nieuw idee. In de loop van dit jaar wordt het sextiel minder, maar aan het eind van het jaar staan de planeten weer binnen orb in een sextiel. Dit sextiel tussen de twee buitenste planeten kon wel eens een enorme aanwijzing zijn voor dat we werkelijk in een gunstige beginfase zitten van iets nieuws, ondanks alle vermoeiende andere planeetstanden, waar we soms van denken, "hoe moet dat aflopen". Alles wat er met Neptunus (in Waterman) gebeurt, wordt beheerst door een sextiel tussen Uranus en Pluto, en zelfs de langdurige passage van Mars in Schorpioen in het komende jaar, wordt beheerst door het sextiel tussen Uranus en Pluto.

DE evolutionaire sprong van deze laatste jaren van deze eeuw is het internet geweest. Die impuls is nog lang niet over. We staan aan een (gunstig / sextiel) begin, en naarmate het sextiel tussen Uranus en Pluto verder en verder uit elkaar loopt in de komende jaren, zal het sextiel tussen Neptunus en Pluto er aan gaan komen, hetgeen ook voor een nieuwe spirituele impuls in deze gebieden van technologische vooruitgang zal zorgen. Gezien vanuit deze twee verst weg staande planeten, met de meest bepalende invloed, denk ik dat het enige wat je met absolute zekerheid over het komende jaar kunt zeggen: dat we in enorm boeiende tijden leven. Exciting is het woord.

Dit sextiel heb ik me veel te weinig gerealiseerd toen ik naar de 12 dierenriemtekens en 1999 keek, en er alleen maar van uitging dat 1999 een enorme uitdaging wordt om de hoogste kanten van ons zelf te laten zien als we getest worden. Mocht je deze teksten te zwaar vinden, realiseer je dan dus, dat het sextiel van Pluto en Uranus er over heen gaat, en de diepere krachten van evolutie en vernieuwing zijn, die nu prachtig met elkaar verbonden zijn. De diepere krachten symboliseren de impulsen van de ziel. Daarmee zit het dus wel goed in het komende jaar. De uitdagingen liggen in de persoonlijke planeten (Mars in Schorpioen en Saturnus straks in Stier, en die symboliseren de krachten van het ego. Vertrouw op je diepere en hogere zelf en dit kon wel eens een bepalend jaar zijn voor een heel goede en nieuwe toekomst!

1. de HOOFDTEKENS: Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok
1999: Saturnus verlaat het teken Ram, en Jupiter gaat juist in Ram lopen.

RAM

Als Ram je zonneteken is, ben je de afgelopen jaren door een niet altijd even makkelijke fase van inkeer en bewustwording omtrent de werkelijke doelstellingen van je leven gegaan, en heb je mogelijk zicht gekregen op wat je nu echt wilt, en de resultaten zullen vanaf dit jaar merkbaar zijn. Voor het teken Ram wordt 1999 een optimaal jaar, een jaar van oogsten, van enthousiasme, en van succes op vele fronten en vlakken. Er start een nieuwe groei-cyclus van 12 jaar, door dat Jupiter in het teken Ram gaat lopen, en dat kan betekenen dat je een nieuwe onderneming begint, reizen maakt, of een nieuwe studie aanvangt. De beste perioden hiervoor zijn maart tot en met juni, en oktober tot en met december, dus precies die maanden waar Jupiter in het teken Ram loopt (zie inleiding). De woorden expansie, enthousiasme en een blakende vitaliteit horen bij Jupiter in Ram. Je wordt gestimuleerd doordat je interessante en creatieve mensen ontmoet in je leven en in dit verband: de beste periode voor de liefde in je leven ligt tussen 22 februari en 18 april. Het probleem is alleen maar dat je er misschien niet eens tijd voor hebt.. en indien wel, wil je misschien toch te snel gaan; je kunt bijna niet wachten tot het ook bij de ander is doorgedrongen. Ontdek hoe 1999 een jaar van bloei wordt voor de beste Ram-kwaliteiten in je, maar leer de les van geduld met andere mensen, die niet zo snel gaan.....


KREEFT

De bijdrage van jou aan de mensheid is de oproep je aan te sluiten, ergens bij te horen, een groep te vormen, een familie, een gezin of een woonvorm, elke vorm van emotionele verbondenheid dus. Jij zorgt ervoor dat iedereen welkom is en erbij hoort. 1999 staat echter een beetje in het teken van het maken van keuzes: blijf je je zelf emotioneel verbonden voelen met het verleden, of help je mee de globale familie van de toekomst te vormen? Probeer ook wat balans te vinden tussen je soms te sterke enthousiasme dit jaar (je kunt bij tijd en wijle blakend van vreugde zijn!) waarmee je over de prive-grenzen van anderen heen gaat, en je kwaliteit om mensen ergens bij te betrekken. Aangezien je dit jaar veel succes kunt hebben kun je ook de neiging hebben om te optimistisch te zijn voor wat je financiele situatie betreft en te veel geld uitgeven uit sentimentele of emotionele overwegingen. Doe het kalm aan in dat verband.
Je relaties met andere mensen, en speciaal die ene belangrijke persoon, verlopen uitdagend en vol leerprocessen in de periode tot 26 januari en tussen 6 mei en 5 juli. Omgekeerd, de perioden waarin alles stroomt en je hart sneller klopt, het gezellig is en je je populair voelt, zijn 29 januari tot 21 februari, 9 mei tot 5 juni en 6 december tot 31 december.


WEEGSCHAAL

Aangezien de meeste Weegschaalmensen het maar moeilijk vinden om beslissingen te nemen kan 1999 wel eens een enorme ommekeer worden nu Jupiter in Ram je het vermogen geeft om keuzes te maken en jezelf wat assertiever op te stellen. Het leerproces hiervoor gebeurde al tussen 1996 en 1998, en dit jaar zul je het resultaat merken: het wordt steeds makkelijker en het begint zelfs goed te voelen om voor jezelf op te komen! Met deze energie ontstaat er ook een grotere behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid dit jaar, en misschien ontmoet je een nieuwe partner die deze behoeften vervult: een relatie waar onderling respect voor elkaars individualiteit is. Natuurlijk is de gave van Weegschaal je takt en diplomatie, en dat is iets dat je dit jaar goed kunt gebruiken omdat veel mensen met elkaar in conflict kunnen komen en jullie als Weegschaal als het ware kosmisch nodig zijn om het overleg gaande te houden. Weegschalen die tussen 25 en 30 september geboren zijn hebben een heel creatief en geinspireerd jaar, voor sommigen vol dromen en visioenen. Meditatie is je pad. De 1-10 oktober geboren Weegschalen worden daarentegen veel aktiever en beginnen allerlei nieuwe dingen in hun leven. Wees tussen 18 oktober en 25 november wat voorzichtig en neem dan ook je eigen verantwoordelijkheid heel serieus. De leukste tijden voor vriendschap, sociaal kontakt, de tijden waar je hart makkelijker opbloeit en de liefde ook, zijn: 5 tot 28 januari, 13 april tot 8 mei en 10 november tot 5 december


 

STEENBOK

Als Steenbok heb je nogal eens de neiging om heel sterk op het verleden te bouwen of je juist constant bezig te houden met de toekomst. In het hier en nu te blijven is je opgave, maar daardoor wel heel moeilijk. De spirituele weg van de Steenbok is het pad van dankbaarheid, want zoals ik een Steenbok ooit eens hoorde zegen: "de liefde verwart mij alleen maar". Het pad van dankbaarheid is het waarnemen van wat er nu is, niet dat wat je niet hebt en bij anderen waarneemt, niet dat wat ooit was of ooit zal komen, maar dat wat er telkens opnieuw op je pad komt in het hier en nu. De veranderingsprocessen van 1999 kunnen je nog steeds een beetje van je stuk brengen, en het antwoord daarop is: leer ongehechter te worden. In feite kan 1999 wel eens betekenen dat je een heleboel leert loslaten, namelijk alles wat niet bij een volgende eeuw hoort! En leer het heden niet langer voorbij te laten vliegen in een onvervuld verleden, noch te veel te plannen voor de toekomst. Het heden heeft je volledige aandacht nodig en daardoor vervult de toekomst zich vanzelf en op de juiste manier. De eerste helft van 1999 zal je overigens veel gelegenheden geven om nieuwe projecten te starten. Je voelt je misschien zelfs wel eens wat te roekeloos (!) , helemaal het omgekeerde van het Steenbokprincipe. En dat mag best eens een keer, dus durf de projecten maar aan te gaan! De beste momenten voor het vlak van de liefde, warmte en genegenheid, waar je kwaliteiten als beschermer van de planeet Aarde op hun best zijn: 1-4 januari, 19 maart tot 12 april, 13 juli tot 15 augustus en 8 oktober tot 9 november.

 

2. DE VASTE TEKENS: Stier, Leeuw, Waterman en Schorpioen

1999: Saturnus in Stier tot 17 graden: voor alle Vaste tekens geboren van ca. de 21e van de maand tot ca. de 9e van de volgende maand; Neptunus in Waterman tot 4 graden: voor alle vaste tekens van ca. de 21e tot ca. de 24/25e van de maand, Mars in het teken Schorpioen vanaf 27 januari tot 4 mei en vanaf 5 juli tot 2 september (voor alle Vaste tekens, alle data), Uranus in het teken Waterman van 11 graden tot 16+ Waterman, = voor alle vaste tekens tussen tussen ongeveer de 2e en 8e van de maand). Hoogtepunt van de uitdagingen van deze energie: augustus 1999. Jupiter in Ram staat sextiel of driehoek op de tekens Leeuw/Waterman en Pluto in Boogschutter idem dito, voor een deel van deze tekens.

STIER

De uitdaging voor de Stier dit jaar, een uitdaging die we allemaal kunnen leren: leer jezelf waarderen om wie je bent, niet om wat je hebt.
Sommige Stieren denken dat je misschien geen waardering krijgt (van je partner, je collega's of je werkgever), anderen hebben er wellicht behoefte aan een tijdje alleen te zijn. De bedoeling hiervan is in beide gevallen om niet langer zekerheid te zoeken buiten je, maar je zelf echt te gaan leren waarderen, en dit kan grote gevolgen hebben voor hoe je in relatie bent, en met betrekking tot welke soort mensen je ontmoet. Het mooiste is dat je mensen gaat ontmoeten die je echt om je zelf waarderen, maar dat kan alleen maar als je echt eerst leert je zelf van binnen uit te waarderen (nogmaals, om wat je bent, en nergens anders om). Vooral in de perioden tussen 27 januari en 5 mei, tussen 6 juli en 2 september en vanaf 27 november is het belangrijk om deze ommekeer in je gevoelens voor je zelf te maken, vooral als je juist op je kwaliteiten uitgedaagd wordt. Schiet niet in verstarring, en je zult merken dat in ieder geval 1 belangrijk ander persoon toch echt heel veel om je geeft. Perioden waarin de liefde dan ook optimaal kan zijn: 19 maart - 12 april, 13 juli 0 15 augustus en 9 oktober tot 9 november.


 

LEEUW

Sommige Leeuwen kunnen dit jaar het gevoel hebben dat hun levensdoel bereikt wordt. Halverwege het jaar en gedurende de zomer kunnen er echter de nodige uitdagingen zijn, maar de eerste helft en het eind van 1999 zullen veel resultaat laten zien, een goede gezondheid, veel enthousiasme en levensenergie. Het vermogen van de Leeuw is om een aandrijfmotor te zijn voor anderen die in meerdere of mindere mate van hen afhankelijk zijn: kinderen of werknemers. Gedurende de zomer kun je het gevoel hebben dat alles tegenzit, of dat mensen je tegenwerken, en je plannen kunnen tijdelijk een halt toegeroepen worden. Begrijp dat de druk erger wordt als je in je ego gaat zitten, want juist daarop zul je getest worden in 1999. Je kunt in deze periode ook groeien naar een dieper zelf, vol warmte en vuur vanuit het niveau van de ziel in plaats van het ego. Vecht dit jaar niet als er uitdagingen komen, wees in plaats daarvan creatief. En diegenen van jullie die voelen dat je creativiteit tijdelijk geblokkeerd is: oefen wat geduld uit, je zult het nodig hebben, en probeer in die perioden maar gewoon wat grondiger te zijn, zodat het eindresultaat een nog betere kwaliteit heeft.
Sommige Leeuwen voelden reeds een spanningsveld tussen enerzijds de behoefte om je terug te trekken uit leiderschapsrollen en verantwoordelijkheden of anderzijds er juist voor gaan. Het voelt alsof alles "nog niet helemaal juist is", terwijl een ander deel van je juist staat te popelen om de uitdagingen aan te gaan. Dit dilemma kost(te) je de nodige energie, en kan in de eerste maanden van dit jaar een heel stuk in de goede richting veranderen. Maar 1999 zal niet het makkelijkste jaar zijn: wees vastbesloten maar niet rigide, wees flexibel maar niet aarzelend, wees creatief maar niet vanuit je ego. Degenen van jullie die het sterkst door deze uitdagingen heen gaan zijn overigens tegelijkertijd die mensen die de meeste inspiratie ontvangen, en waarschijnlijk ben je dan een juli-geboren Leeuw. Het kan ook een tijd vol romantiek zijn, als je het verschil kent tussen illusie en werkelijkheid. Die Leeuwen die echt op het spirituele pad zijn, leren dit jaar wat het betekent om in de wereld te zijn, maar tegelijkertijd niet van de wereld te zijn. De meest succesvolle periode in je werk ligt tussen 2 september en 17 oktober en de beste periode voor je sociale leven en de liefde dus: tussen 22 februari en 18 maart, tussen 6 juni en 12 juli, en tussen 16 augustut tot 7 oktober.


SCHORPIOEN

1999 zal een van de belangrijkste jaren van je leven zijn, met een enorme potentie voor zielsverbondenheid, maar ook enorme uitdagingen in de wereld voor je ego. Vaak komen die twee dingen ook tegelijkertijd. De grootste spirituele test waar een Schorpioen maar door heen kan gaan is de test of je zo ver kunt komen om te vergeven, in plaats van je te wreken, en de meeste Schorpioenen zijn hier nooit toe in staat (zeggen ze). Schorpioen is een teken van uitersten. Als je eenmaal boven het ego uitstijgt, wordt de prachtige kwaliteit van de herrezen Phoenix of Adelaar zichtbaar, die onbewust altijd al in je aanwezig was, maar slechts weinig Schorpioenen presteren het dieper te gaan dan hun persoonlijke emoties waar er onrecht is gebeurd, en je in de zo bekende wraakgevoelens schiet van Schorpioen. De ultieme test op het spirituele pad, de ultieme test die bij Schorpioen hoort, is een test die alle mensen doormaken op het een of andere vlak: de test van het schoonmaken van je agressie jegens het verleden, en boven je ego uit te stijgen. Dat betekent de test van de wedergeboorte van Schorpioen, het sterven van het ego, en het geboren worden van je zielekwaliteit. Dat is ook waar de Schorpioen de ander raakt: op het vlak van het ego, en waar iedereen die in aanraking komt met Schorpioen-kwaliteit, bewust of onbewust uitgedaagd wordt. Als je dit als Schorpioen eenmaal door hebt, kun je ook verschillende lagen van macht proeven binnen in je zelf, en daar gigantisch misbruik van maken, als je je ego die macht geeft en met andere woorden denkt dat je de dingen zelf veroorzaakt in het leven. Overgave aan een hoger principe is de tweede test van Schorpioen. Je zult de hogere principes in 1999 nodig hebben! Transformeer of ga ten onder, zou je kunnen zeggen. Neem dit echter niet te letterlijk, want het gaat over innerlijke groei. Dit IS namelijk het jaar waar je uitgedaagd wordt op dit niveau, en wel speciaal in de perioden waarin Mars in Schorpioen staat (zie boven).

Veel van de klank van 1999 zal afhangen van hoe de mensheid omgaat met de langdurige passage van de planeet Mars in het teken Schorpioen en jullie zijn daarin belangrijke instrumenten, bepalend voor hoe we het nieuwe millennium ingaan. Een manier om te begrijpen wat er hier en daar in 1999 gebeurt, is om te weten dat Kracht en/of Macht je essentie is. Je wordt wellicht getest op misbruik van macht, maar je kunt ook leren om je macht wijs te gebruiken, afgestemd op de bron van de werkelijke macht in dit universum: voel hoe de ziel door je heen spreekt en handelt, en hoe je daardoor een instrument van genezing wordt, voor allen in je omgeving.

Overal waar je je gefrustreerd voelt dit jaar: keer naar binnen en oefen geduld uit! Als je economische verliezen lijdt (mensen worden meestal het sterkst getest via het instrument van geld cq materiele zekerheid/onzekerheid) probeer dat dan eens te beschouwen vanuit de gedachte dat je domweg karma aan het afbetalen bent en schoon schip aan het maken bent voor je ziel. Komt in 1999 het beste of het slechtste uit je naar boven? Creeer geen nieuw karma, in 2000 begint er echt een nieuwe klank, 1999 is het jaar van zuivering. Er zijn zeker ook nog heel plezierige en makkelijker perioden dit jaar, waar je veel liefde van je partner of anderen ontmoet en die perioden zijn 29 januari tot 21 februari, 9 mei tot 5 juni en 6 december tot in januari 2000.


WATERMAN

De versnelling die voor sommige van jullie al begonnen is, met allerlei onverwachte nieuwe kansen om je geheel unieke kwaliteiten te ontplooien, wordt alleen maar sterker dit jaar. Wel zul je zo nu en dan tegenkrachten ontmoeten - voor het eerst in dit proces! - tegenkrachten die jouw revolutionaire ideeen bedreigend vinden, en je willen stoppen. Meer dan ooit zul je geduld nodig hebben, iets wat meestal ver te zoeken is bij de Waterman. Sommige mensen kunnen je in 1999 enorm irriteren, en je kunt daar alleen maar goed mee omgaan, door meer gecentreerd te zijn. Doe yoga- of ademhalingsoefeningen voor je de dag begint. Overigens zul je iets heel merkwaardigs ondervinden: in het proces van opbouwen van nieuwe vormen in je leven (of dit nu om werk gaat, relatievormen, of anderszins) - zul je notabene zelf impulsen hebben om weer af te breken wat je net hebt opgebouwd! Als Waterman is het leven 1 groot experiment voor je en zo gauw een vorm geconsolideerd en opgebouwd is, heb je behoefte om dit weer te vernieuwen, want je wilt je niet laten vastleggen. Maar wacht even met dat afbreken van alle dingen die je net aan het opbouwen was, en wees niet te drastisch dit jaar, want daar kon je wel eens spijt van krijgen. Watermannen geboren tussen 31 januari en 7 februari zullen overigens in 1999 pas voor het eerst merken dat ze vrijgemaakt worden om hun eigen unieke talenten te ontwikkelen, en zullen nu pas wat merken van die versnellingsprocessen.
In psychologisch opzicht zul je dit jaar geconfronteerd worden met krachten die emotionele betrokkenheid van je eisen, iets waar je ook niet zo heel erg goed in bent: je blijft liever onafhankelijk. Maar Mars staat gedurende een lange tijd in Schorpioen en zal intimiteit oproepen, betrokkenheid ook, alsmede emotionele confrontatie, en het zal moeilijk voor je zijn je onafhankelijkheid te bewaren...(maar doe het wel!) Sommige Watermannen, namelijk zij die geboren zijn tussen 22 en 25 januari zullen een periode van lichte verwarring omtrent hun eigen identiteit ingaan, maar ook behoren enorme inspiratie en bevlogenheid tot je mogelijkheden, en dit komt vanwege de passage van de planeet Neptunus in het teken Waterman. Perioden waarin het hartchakra (potentieel) de boventoon voert: 5 - 28 januari, 13 april tot 8 mei en 10 november tot 5 december.

3. DE BEWEEGLIJKE TEKENS:
Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen.

Pluto in Boogschutter vierkant deze tekens als ze tussen de 1e en 6e geboren zijn.
Uranus in Waterman sextiel/driehoek sommige Tweelingen en Boogschutters.

TWEELINGEN

Voor die Tweelingen die inderdaad geboren zijn tot en met ongeveer de 6e van de maand gebeurt er nogal wat de laatste tijd: enorme veranderingen en opbloei van de informatie- en communicatietechnologie zijn principes in een tijdsbeeld waarin jij je helemaal thuisvoelt, en misschien ook wel in werkzaam bent. Wel wordt je uitgedaagd om het allerbeste wat in je zit op dit gebied te voorschijn te roepen, als belangrijk radertje in een groot kosmisch evolutionair plan voor hoe mensen met elkaar communiceren. Als je geboren bent tussen specifiek 29 mei en 4 juni zul je hier in 1999 nadrukkelijk iets van merken en ben je een eerder geboren Tweelingen, dan weet je al waar ik het over heb. Speciaal tussen 3 september en 17 oktober wordt je geconfronteerd op eerlijkheid in plaats van roddel, en op eenvoud in je communiceren in plaats van eindeloos veel woorden te gebruiken. En: op een verborgen vermogen om te leren luisteren, een vermogen dat nu aan de oppervlakte moet gaan komen, misschien wel voor het eerst in je leven. Aangezien je een beweeglijk teken bent, heb je mogelijk niet eens in de gaten dat veel mensen in 1999 het gevoel hebben vast te zitten, en helemaal niet weten welke kant ze moeten opgaan, en dat kan je ook het gevoel geven dat je ideeen niet helemaal afgestemd zijn op de rest van de wereld (speciaal tussen februari en april, en opieuw in juli en augustus). Sommigen van jullie: namelijk tussen 22 en 26 mei geboren Tweelingen, merken voor het eerst dat er niet langer sprake is van een "split" tussen ratio en intuitie: je merkt dat die twee opeens fantastisch samengaan, ook misschien voor het eerst in je leven! Perioden waar mensen je ideeen werkelijk waarderen: tussen 5 en 28 januari, tussen 13 april en 8 mei en tussen 10 oktober en 5 december.


MAAGD

Er zijn twee soorten Maagd-mensen: degenen die geboren werden in de zestiger jaren, en degenen die niet in die jaren geboren werden. Normaal gesproken is een maagd een workaholic, en kan niet bestaan zonder zich nuttig te voelen. Maar diegenen van jullie die in de zestiger jaren geboren werden hebben een heel eigen manier van werken, je bent niet zo slaafs, en bijna net zo eigenzinnig, zelfs met veel meer nadruk..., dan een Waterman! Perfectie en dienstbaarheid zijn je spirituele eigenschappen, maar het gaat hier niet om fysieke perfectie en ook niet om dienstbaarheid aan een ander mens. Het gaat om de realisatie dat alles achter de uiterlijke vormen al perfect is ....... en wat het dienstbaar zijn betreft: in feite gaat het erom een werelddienaar te worden, een ideaal te dienen, en niet een ander mens. Aangezien velen van jullie ook briljant zijn, bijvoorbeeld in de computertechniek, kunnen jullie het natuurlijk aardig druk hebben dit jaar. Een periode waarin jouw initiatief en assertiviteit succes heeft is 18 oktober-26 november, en perioden die in sociaal opzicht en voor de liefde het beste lopen: 19 maart tot 12 april, 13 juli tot 15 augustus en 9 oktober tot 9 november.


BOOGSCHUTTER

Met de evolutieplaneet Pluto in het teken Boogschutter heb je de kans te evolueren van het middelmatige naar het exceptionele, en te groeien naar de hoogste kwaliteit die in Boogschutter verborgen ligt, en dat is wijsheid zonder oordelen, en de kracht die geneest door middel van het woord. Het kan je veel levens kosten omdat er nogal wat nodig is om zover te komen. Pluto in Boogschutter (een periode van circa 12 jaar), komt eens in de 265 jaar voor... Het gaat over het alles uit de weg ruimen wat je hogere doel blokkeert. Als Boogschutter ga je niet allemaal tegelijkertijd door dit proces en ook zal niet iedereen er even veel van merken. De begin december geboren Boogschutters merken er het meeste van op dit moment, maar in feite is elk gebied waar Boogschutter staat in de horoscopen van ons allemaal afgestemd op dit proces, een proces waar mening ingeruild wordt voor werkelijk inzicht, een proces waar vastklampen aan je geloofsovertuigingen ingeruild wordt voor openheid en vrijheid. Omdat dit een collectief noodzakelijk proces is zullen veel Boogschutter mensen grotere verantwoordelijkheden en macht krijgen, en anderen, die in het gebied van slechts meningen blijven zitten, zullen juist onderuit gaan. Bedenk dat het gaat om het juist omgaan met de macht van het woord. De pers is machtiger dan de kerk in deze tijd en juist het fenomeen van internet maakt alles open en eerlijk wat persvrijheid betreft. Het dwingt de pers ook om geen onzin te vertellen want weerwoord wordt zo gegeven. Grappig is dat vroeger de priesters (dus de kerk) onder het teken Boogschutter vielen, en dat het tegenwoordig vaak de uitgevers, reclamemakers en publicisten zijn! Perioden waarin je ideeen het makkelijkst geaccepteerd worden door anderen en je sociale leven ook floreert zijn tussen 22 februari en 18 maart, tussen 7 juni en 12 juli, en tussen 16 augustus en 7 oktober.


VISSEN

De meesten van jullie hebben een fantastisch jaar achter de rug. Je bent mischien getrouwd in 1998 of begon een nieuwe relatie, of je had veel succes in je werk. Jupiter stond namelijk in jullie zonne-teken en dat is nog niet helemaal voorbij trouwens. Maar met het vorderen van het jaar zullen er een aantal invloeden merkbaar worden die voelen alsof je weer af moet dalen naar de werkelijkheid van alledag, alhoewel zal blijken dat je daar opeens beter mee om kunt gaan dan menig ander. Voor veel mensen zal 1999 namelijk geen eenvoudig jaar worden, vooral niet tijdens de zomermaanden. Maar waar veel mensen de planeetinvloeden ervaren als stress of polarisatie, zal het jullie veel produktiviteit opleveren, en zul je in staat zijn je dromen en visioenen in de werkelijkheid te gronden. Er is echter een grote kans dat je plannen alle richtingen uitgaan behalve degene die jij gevisualiseerd had, maar door je natuurlijke flexibiliteit zie je ook het goede daarvan in. Perioden waarin je andere mensen tot een grote hulp kunt zijn omvatten 28 januari tot 5 mei, en 6 juli tot 2 september. En de meest romantische perioden dit jaar voor jou zijn 13-21 februari, 9 mei tot 5 juni en 6-31 december.

(c) CHTA 1999

Terug naar de index van deze site

Naar de voorspellingen voor 2000

Naar de voorspellingen voor 2001

Naar de officiele astro-site v.h. CHTA