Kunst in de buurt

Werk van Michael Fitts bij restaurant Dumon in Wakkerzeel.
A travers l'autreAnders dan wat we van Steelandt gewoon zijn uit zijn reeks We all are Playmobils is deze reeks foto's pure fotografie. Aan de foto's komt geen truckage, geen postproductie, geen retouchering te pas. De reeks A travers l'autre is het resultaat van een minutieuze en goed uitgedachte fotosessie van telkens de fotograaf zelf en een van zijn verwanten. Fascinerend realistisch.

FunFotoreeks Albert & Paola by Jonathan Steelandt

Pompom pompom pom ...
Fotograaf Jonathan Steelandt bestelde Belgie in chocoladevorm bij de artisanale bakker, verpakte vervolgens ons kleine landje in goudgeel papier, legde het eervol op een mooi zwart kussentje en stopte de chocoladereep in blikken dozen.
Op de dozen prijken Steelandts foto's van onze vorsten, weliswaar een tikkeltje anders geportretteerd dan dat ze normaal op koekendozen schitteren.


"De verhitte discussie rond de splitsing van ons land zette mij aan tot dit werk. Van het eetbare Belgie in chocolade peuzel je gewoon het landsdeel op dat je niet bevalt. Bovendien bekleden onze vorsten in mijn werk de functie waar ze meest geschikt voor zijn: schitteren op koekendozen. Maar dat is allicht niet de mening van elke Belg." aldus Steelandt.

STOKVELD

Een agrarisch ingreep op de grens van het Hageland zorgde voor ophef. Met een opmerkelijk ruimtelijk inzicht werkte appelboer Jan wekenlang aan de aanplanting van een nieuwe boomgaard. Mireille Robbe nam de opbouw met verwondering waar.
Het patroon lijkt goed overdacht, het ritme van de stokken afgestemd op de omliggende omgeving van bossen en weiden. Het resultaat verbluffend. Heeft een ideaal georienteerd boomgaardplan van nature verwantschap met een kunstzinnige installatie?


Mireille Robbe ging aan de slag met foto's, kleurpotloden en een video installatie en toont ons dat in de Walenstraat een geslaagde versmelting heeft plaatsgevonden van landscape art en tuinbouwpassie.

Van 23 april tot 2 mei 2010, tijdens de Week van de Amateurkunsten, bood Art Cézar de bezoeker een blik op het STOKVELD van kunstenares en tuinbouwer.

New


Het enthousiaste onthaal van Jonathan Steelandts eerste reeks We all are Playmobil in zowel Belgie als Nederland, werkt stimulerend. Steelandt breidt de serie uit. De eerste foto is alvast af.
Meer op de AAF Amsterdam eind oktober 2010.

17.Playmobil
Jonathan Steelandt
fotoprint op alu (2/3)

Sexpose

De jaarlijkse kunst-ruilbeurs Truc-Troc in Bozar is een aanrader (januari 2010). Met grote trots verkondigen we u graag dat de fijnste bijdrage dit jaar ongetwijfeld van Christopher Coppers komt. En dat vond ook de Duitse televisieploeg van ZDF (filmpje is helaas van hun website verdwenen).
Hij stuurde alweer een geweldige petite menagere. Iemand foto?

AAF Amsterdam


Gespot op de website van de AAF: Het inpakken van Captured Soul, een delicaat werk van Marc Janssens en Raf Veulemans dat meteen op de opening werd weggekaapt naar een Nederlandse huiskamer.

ZiekskesFeel sorry?
Een impressie uit de medische wereld vertaald in terracotta assemblages en schilderijen.
Een vriend voor meneer doktoor? Of zoekt miss medicijn een buddy? Laat het ons weten. We leiden hen graag rond in het lab van Marc Janssens.

Brons

In abstracte vormen vertelt Peter Van de Vijver een menselijk verhaal. Een verhaal over de gebeurtenissen van het leven bewaren en bijhouden. Over herinneringen koesteren en verpakken.


Figurengroep, 20/15, brons
Mijmeren, 15/15cm, brons

Mathematical Beauty

Martin & Erik Demaine, vader kunstenaar en zoon wiskundige, vouwen fascinerende papiersculpturen met gebogen vouwen. Ze geraakten ermee tot in het MoMA in New York. Ook bij Art Cézar passeerden ze en lieten een paar van hun kunstwerken achter, ambachtelijk vervaardigd op Belgische bodem.

Wave, curved origami in elephant hide paper

Week van de Amateurkunsten

Van 24 april tot 3 mei 2009 stonden de amateurkunsten in heel Vlaanderen in de kijker.
25 Rotselaarse kunstenaars stelden tentoon in cultuurhuis De Jack-Op. Art Cézar heette twee van hen 'van harte' welkom in de galerie: Zjef Crabbé en Gerda Nackaerts. Een boeiende confrontatie van een jonge gedreven kunststudent en een gepassioneerde dame met veel schilderservaring. Een paar indrukken:
Lokaal talent


Danielle Matthys en Martine Vanfleteren zijn amateurkunstenaars uit Rotselaar en Wilsele. Beiden gingen ze na hun vorming aan de Academie schilderen bij LA.BO waar ze hun geeigende stijl konden ontwikkelen. Momenteel maken ze deel uit van het atelier van Jos Van Moorhem. Onder zijn leiding en mentoring gaat hun zoektocht verder. Vast staat dat ze vandaag al fijn werk afleveren.
Vanfleteren werkt zuiver en puur in vorm en kleur. Met eenvoudige, meestal geometrische, elementen komt ze tot een monochroom resultaat waar ze spanning creeert binnen één vlak door toevoeging van slechts één kleur of één lijn. Haar doeken in acryl zijn uitgepuurd en bevatten geen overbodige franjes.
Ook Danielle Matthys werkt voornamelijk in acryl en abstract. Maar bij Matthys is kleur de troef. Haar doel is universele werken creeren die de kijker blijven boeien en waarin hij op reis kan gaan om steeds weer nieuwe elementen te ontdekken.
Sta je open om talent in volle ontwikkeling te steunen? Dan zijn de werken van deze dames een overweging waard. Aan jong talent hangt bovendien een aantrekkelijk prijskaartje.