Tips:


Dal van de Vézère    Ritten

Tussen Lot en Dordogne    Ritten

Route-archief RouteYou    Ritten

Food    Info

GPS    Info

Indoor    Info

Andere ritten

Al onze routes op de Ritten pagina vertrekken vanuit ons vakantiehuis Maison Cézar in Saint-Amand-de-Belvès. Heel wat andere organisaties hebben ook interessante ritten in de buurt uitgestippeld. We lijsten ze hieronder op. We geven aan hoever het dichtste punt van de rit van Saint-Amand (verder afgekort als SA) verwijderd ligt.

In het dal van de Vézère

Saint-Amand-de-Belvès ligt op een 8-tal kilometer van Siorac aan de Dordogne-rivier. Even verderop stroomafwaarts ligt Limeuil waar de Vézère in de Dordogne uitmondt.
Het dal van de Vézère is met of zonder fiets een verkenning waard. L'office de tourisme de la vallée Vézère raadt volgende tochten aan:

Rit Terrasson - Limeuil (SA - Limeuil: 22km)

Tocht van 68km langs de rivier Vézère vanuit Terrasson tot aan de monding in de Dordogne in het mooie Limeuil. De tocht passeert in Eyzies, de hoofdstad van de prehistorie.


Lus Montignac - Terrasson (SA - Montignac: 52km)

Lusvormige rit van 33km vanuit Montignac, via de Vézère tot in Terrasson loopt, passeert langs de Jardins de l'imaginaire en via Saint-Amand-de-Coly terugkeert naar Montignac.
gpx track

Lus Montignac - Lascaux (SA - Thonac: 52km)

Lusvormige rit van 28km die vertrekt in Montignac, via de grotten van Lascaux passeert, langs La Chapelle-Aubareil en via de Vézère terugkeert naar Montignac.
gpx track

Lus Le Bugue - Les Eyzies - Saint Cyprien (SA - Mouzens: 12km)

Lusvormige rit van 42km die vertrekt in Le Bugue en via Les Eyzies, hoofdstad van de prehistorie, naar Saint Cyprien leidt, vervolgens langs de Dordogne en Audrix terugkeert naar Le Bugue. De rit passeert langs de grot Gouffre de Proumeyssac.
gpx track

Lus Les Eyzies - Sarlat (SA - Meyrals: 21km)

Lusvormige rit van 48km die vertrekt in Les Eyzies en via Meyral en Saint André naar Sarlat leidt, en via Tamniès terugkeert naar Les Eyzies.


Tussen Lot en Dordogne

Op een 60-tal km ten zuiden van Saint-Amand ligt de wijnstad Cahors, aan de sterk meanderende rivier de Lot. Cahors is het oudste wijngebied van Frankrijk en gerenommeerd voor zijn gelijknamige dieprode en robuuste AOC-wijn.
Fietsclub Cahors Cyclotourisme stippelde een mooie tweedagse tocht uit in het gebied tussen de rivieren Lot en Dordogne.

Op hun website kan je het circuit en de beschrijving van de rit met foto's bekijken.

Met respectievelijk 172km en 144km op de eerste en tweede dag, was er weinig tijd om van al het moois onderweg te genieten.
Wellicht is dat ook niet de grootste bekommernis van deze club. Voor lange ritten-liefhebbers is er nog meer gelijkaardigs te ontdekken op hun website. Op de Brevets 2012 pagina, vind je uitgestippelde parcours van 100km, 150km en 200km met links naar pagina's met hoogteprofielen en downloadbare GPX-tracks. Have fun!

RouteYou

Al gehoord van RouteYou? Surf naar www.routeyou.com en ontdek een ontuitputbare bron van ritten. Via deze link zoom je meteen in naar de streek rond Saint-Amand-de-Belvès. De groene icoontjes geven de beschikbare fietsroutes aan, met hoogteprofielen, points-of-interest, downloadbare gpx-tracks, enz.

Food

Voldoende bevoorrading en drinken meenemen is aangewezen. Onze bakker in Fongauffier (la Tourte de la Nauze) is al om 4u 's ochtends open. Denk eraan dat kleinere voedingswinkels en ook de supermarkten buiten het toeristische seizoen over de middag gesloten zijn. In restaurants is de keuken dan weer gesloten tussen de middag en de avondshift.

GPS

Nuttig? Yes! Niets dan lof over de Garmin Edge 800.
Tip: stuur-steuntje niet vergeten in België.Indoor

Een hevige regendag en toch een niet te stoppen drang om te fietsen? Of gewoon eens wat anders uitproberen?
Het sportcentrum Aquacap in Périgueux heeft behalve enkele leuke zwembaden, ook een hele batterij Aquariders ter beschikking. Een onderwater-hometrainer, zeg maar. Je kan de fietsen per stuk huren voor een individuele sessie, of je kan reserveren voor een groepstraining.

De rest van de familie kan genieten van een binnen- en buitenspeelbad met glijbanen, relaxiebad met (kleine) stroomvernelling en sauna/hamam/jacuzzi.
Informeer goed naar de openingsuren. Niet alle baden zijn open tijdens alle zwemsessies.
En zoals wel vaker in Franse zwembaden, zijn shorts en bermudas niet toegelaten.