De artiesten...


   meer...
Jonathan Steelandt

   meer...
Ronald Ceuppens

   meer...
Michael Fitts


   meer...
Marc Janssens &
Raf Veulemans


   meer...
Ine Lammers


   meer...
Inge Dompas


   meer...
Dirk Boulanger


   meer...
Elke Matthijs


   meer...
Christopher Coppers


   meer...
Raphaël De Bois


   meer...
Monique Donckers


   meer...
Willy Peeters


   meer...
Eline de Jonge


   meer...
Heidi Schueremans


   meer...
SAAD


   meer...
Lieve Van den Eynde


   meer...
Nele Cornelis


Jonathan Steelandt

27.playmobil

retouching/fotoprint
60 cm x 60 cm


In de serie We all are Playmobil ensceneert fotograaf Steelandt met een speelgoed familie alledaagse situaties van mensen van vlees en bloed.
Net echt, soms kwetsbaar of pijnlijk herkenbaar, hilarisch bij momenten.
Poppenkast voor groten!
resumé

beschikbare werken 60 x 60 cm

                       

beschikbare werken 30 x 30 cm

   

Ronald Ceuppens

De prins en de koning

collage
67 cm x 98 cm


Laat je verdwalen in de feeërieke taferelen van papierkunstenaar Ronald Ceuppens, waarin blaadjes, bloemen, vogels en vlinders, verwijzingen naar een - ongerepte? - natuur, overvloedig aanwezig zijn. De hoofdrol behoudt hij voor aan de personages van oude foto's, vaak foto’s van kinderen. Voor hen componeert hij tedere, nostalgische taferelen in papier. Hij etst, schildert, knipt, doorstikt en omwikkelt en bouwt zo gevoelige collages waarin fantasie en werkelijkheid dooreen gehaspeld zijn. Herinneringen uit zijn kindertijd worden verweven met hoopvolle verwachtingen en boze dromen. Trap niet in de illusie van de witte wondere wereld. Ze zijn niet immer zoet, zijn droomdozen in papier. Maar wel steeds milder, zo lijkt het.
resumé

beschikbare werken:

                   

Michael Fitts


Spoon on a Horizon

olieverf op metaal
37cm x 33cm


Gedreven door nostalgie en sentiment contrasteert Fitts alledaagse voorwerpen in olieverf op verweerde metalen canvassen. Zijn minimale composities verbazen door een hoog gehalte aan detail en een verbluffend schaduwspel.

Michael Fitts woont en werkt in Charlottesville, Virginia.beschikbare werken:

                   

Marc Janssens & Raf Veulemans

Iconbird

terracotta assemblages & taxidermieJanssens’ aandoenlijke monstertjes in keramiek vergen weinig toelichting: ziek, onbeholpen of verstrengeld in menselijke creaties, dwingen ze zelfs de achteloze toeschouwer tot een vleugje medelijden. Veulemans’ werk met dode dieren (allen een natuurlijke dood gestorven) ontstaat uit een diepmenselijk respect voor dieren en een fascinatie voor de schoonheid en kwetsbaarheid van niet-levende dieren.
Wanneer de bevriende kunstenaars samen aan de slag gaan, ontstaat nieuw leven: het onbeholpen monstertje ontfermt zich over een vogellijkje, monstertje en vogeltje zitten broederlijk naast elkaar in een vogelhokje, monstertje onderzoekt zijn dode vriend.
resumé Marc Janssens
resumé Raf Veulemans

beschikbare werken:

                   

Ine Lammers

The yellow-breasted cat

olieverf op linnen
170 cm x 110 cm


Ine Lammers noteert, in kracht en kleur. Over de mens. Over de kwetsbare mens in het grote universum.
Zelden is ze daarbij vrijblijvend.
Ze grijpt naar het uitzonderlijke moment, onderzoekt en registreert.
Duldt ons toeschouwers niet als stille getuigen, neemt ons mee in haar bevraging.
Zwijgen of spreken? Weten of vergeten?
Sociologie in beeld gebracht. Heftige kleurrijke journalistiek.

beschikbare werken:

                   

Inge Dompas

Rush Hour

olieverf op doek
60 cm x 60 cm

Iedereen en alles is voortdurend en rusteloos onderweg. Mensen lopen letterlijk en figuurlijk langs elkaar heen. Dompas’ steeds weerkerend onderwerp is de massa in beweging én de schaarse en kostbare momenten van werkelijk contact en intimiteit in die woelige mensenzee. De inspiratie voor de scènes die ze schildert, plukt ze uit haar eigen reiservaringen. Daarover zegt ze: “Het onderweg zijn, de weg die je aflegt, is belangrijker dan het einddoel op zich. De tocht schrijft het verhaal van wie je bent, hij vormt je.

beschikbare werken:

            

Dirk Boulanger

untitled

mixed media op hout

Boulanger permitteert zich veel fantasie in zijn expressieve taferelen. Inspiratie vindt hij in de graphic novel. Eigenzinnige kleuren en speelse ideeën typeren zijn werk. Ook de bewerkingen van de houten panelen - voor en tijdens het schilderen - en de mix aan materialen die hij laagsgewijs combineert leiden tot een zeer eigen signatuur.

beschikbare werken:

        

Elke Matthijs

Stoofpotje van gekarameliseerde worteltjes en spekjes

acryl op doek
100 x 70 cm


Onophoudelijke stapels schetsen van dagelijkse gebeurtenissen vormen de basis van Matthijs' werk. Schetsen evolueren naar tekeningen of schilderijen. Sommige verteerd en herkauwd tot de essentie en in een beeld gegoten.
"Ik probeer vooral het karakter en de ziel te vangen van hetgeen ik wil weergeven. Ik tracht met mijn werken ook een sociaal engagement aan te gaan. Vooral de verstoorde relatie tussen mens en dier en mens en natuur, de emancipatie van de vrouw en de eerbied voor het kleine, zijn steeds terugkerende thema's. Mijn werken zijn gelaagd en bezitten meerdere betekenissen. Daarom zijn ze voor de toeschouwer geen hapklare brokken." resumé

beschikbare schilderijen:

                   

beschikbare beelden:

           

Christopher Coppers

Marie-Claire

gesculpteerd magazineChristopher Coppers gaat destructief tekeer op magazines. Het resultaat van zijn minutieus snijwerk is allerminst een toetakeling van gelezen bladen. In een tweede leven floreren ze als grondstof voor zijn verbeelding. resumé


beschikbare werken:

       

Raphaël De Bois

waiting, sitting, wishing

glasvezelbeton en glas keramische tegels
58 cm

Een eigentijdse interpretatie van het menselijk portret, niet voor de hand liggende materialen en vleugje humor. Dat zijn de ingrediënten van de aimabele sculpturen van Raphael De Bois. De Bois selecteert zorgvuldig een paar rake karaktertrekken, werkt met sprankelende kleuren en weet zijn fantasie te doseren. Laat de madelieven groeien, wacht tot een (zeldzame) zonnestaal de huid van mozaïktegeltjes doet oplichten en kijk hoe een nieuwsgierig kind zijn gepamperde bips parkeert op het bolle hoofd van je tuinsculptuur. ‘t Is opslag feest.

beschikbare werken:

           

Monique Donckers

One Track Mind

bronzen beeld op metalen rail, aangedreven
400 cm x 150 cm


Donckers' beelden laten je niet onberoerd. Het gaat haar niet om een verheerlijking van de mens, om een 'schoon beeld', om een geidealiseerde menselijke voorstelling. Deze beeldhouwster daagt haar publiek uit om even stil te staan bij dagelijkse taferelen, om de gewone gang van zaken in vraag te stellen. Een suffe man kijkt verstard naar een televisietoestel, een bronzen mensenhoofd wordt op een aangedreven rail geleid en slaat te pletter. Op meesterlijke wijze slaagt ze erin om bij de toeschouwer een tweestrijd te ontketenen tussen sympathie en weerzin voor haar menselijke creaturen in beton, gips of brons. Net dat tikkeltje wacko maakt de confrontatie onvergetelijk. resumé

beschikbare werken:

   

Willy Peeters

Across the limit I

brons en staal
200 cm x 100 cm x 30 cm


Sinds 1985 laat de Leuvense beeldhouwer Willy Peeters zijn sporen na op openbare pleinen en in gebouwen. De kanaalgravers aan de Vaartkom in Leuven is er één van. In zijn gracieuze figuren in brons, vaak contrasterend verwerkt met natuursteen of staal, zet hij de kwetsbare mens neer. Ranke ingetogen silhouetten, zwevende lichamen, beelden die samenwerken, grenzen verleggen. Een stukje menselijke utopie, een onwezenlijk menselijk plan in uitvoering, gevat in brons.
resumé

Eline de Jonge

Shadows in Paris

olieverf op doekHet jarenlange verblijf van de Jonge in New York laat onuitwisbare sporen na in haar werk. Gevangen door de dynamiek van de stad, gefascineerd door de voortdurende verandering, geprikkeld door het bruisende leven schildert ze taferelen van mensen in beweging. De schitterend zonnige dagen zorgen tijdens de wintermaanden voor indrukwekkende schaduwen en die weet ze treffend weer te geven. Eens terug in Nederland, voegde ze haar Europese lievelingsstad Parijs toe aan haar favoriete onderwerpen. Het samengaan van imponerende architectuuriconen en de dynamiek van de stadsbevolking blijft haar inspireren.

Heidi Schueremans

apostelen

beelden in keramiek
35 cm hoog

Artistieke waterval. Gefascineerd door mensen, overtuigd van hun oprechtheid, schoonheid, creëert Schueremans voornamelijk mensentaferelen. Meestal kleurrijk, soms ingetogen, steeds met een knipoog naar haar publiek. Onvermijdelijk leidt de confrontatie met Schueremans werk tot een glimlach.
Precies dat bezorgt haar voldoending en vreugde. Arbeidsvreugde. Artistiek bezig zijn is voor haar werken, fysisch inspannend, met vlugge grote trekken.

SAAD

Ben

beeld in Vinalmont steen
60 cm hoog (afmetingen zonder sokkel)SAAD is de artiestennaam van Michèle Verhulst.
Een mooie omschrijving van haar werken schreef een vriend van haar :« SAAD a provoqué l’incroyable rencontre de l’élément naturel le plus brut : la Pierre, avec l’élément symbole de douceur et de sensualité : la Femme. »
Lieve Van den Eynde

untitled

monotype
30 cm x 40 cm
In haar etsen en beelden vertelt Lieve een rijk verhaal. Eén waarbij de mens centraal staat. Hoe die zichzelf beleeft en hoe wij in relatie en communicatie staan. Haar ontroerende figuren, waar ze de echte mens weet te vangen, hebben dikwijls iets primitiefs, ruws. Bruine en blauwe tinten lijken te overheersen: aarde- en hemelkleuren.

Lieve Van den Eynde woont sinds 1962 in Leuven.
Nele Cornelis

Preakness. The race has started.

acryl op doek
92 cm x 92 cmCommunicatie en het ontwikkelen van duurzame contacten bepalen Cornelis' leefwereld, in haar professioneel leven in de media en als kunstenares. Lichaamstaal, en het belang ervan in een steeds globalere wereld, is haar favoriete thema en een uitgebalanceerd kleurenpalet haar kenmerk.
Een recent verblijf in de VSA inspireerde haar tot een reeks schilderijen van paarden.

Cornelis is in België geboren, woonde jarenlang in de VSA en woont momenteel in Singapore.