VIA DUITSLAND OVER OOSTENRIJK NAAR DUITSLAND 07/2000

Deel 2

Reisroute :

  1. De Beneden Rijn - Romantische Strasse
  2. Chiemsee - Berchtesgaden - Konigsee - Kehlsteinhaus
  3. Salzkammergut (Oostenrijk) - Bodensee

Chiemsee

Het was al laat toen we aankwamen in Prien. Door een ongeval op de A8 stond het verkeer een paar uren stil en hebben dan ondertussen op een parking langs de autoweg ons innerlijke gevuld. Zo verloren we geen tijd, want dat moet ook gebeuren. Toen we gegeten hadden ging het verkeer al veel vlotter. De MH parking in Prien wordt 's nachts afgesloten met een slagboom maar omdat we er met 2 MH voor stonden mochten we toch binnenrijden. Deze is gelegen aan het meer, een 500m van de aanlegsteiger voor de boten die naar de 3 eilanden varen. Het Herren- en Frauen Inseln, en het Krautinsel.

Het Frauen Inseln http://www.tourismus.prien.de/main/fraueninsel.htm kan men zien vanaf de oever, maar het Schloss op het Herren Inseln http://www.herren-chiemsee.de/ is verborgen achter de bomen. We hebben het hele eiland rondgereden maar nergens een blik op het Schloss kunnen werpen. Als het weer beter was geweest ipv regen hadden we de boot genomen maar die nacht is het beginnen regenen tot de volgende dag in de namiddag. Bij mooi weer is de MH plaats ideaal., met zijn ligweide, bar en verhuur van bootjes.

Ook de aan het meer liggende stadjes Bernau, Gstadt en Seebruck zijn aan te raden voor een korte stop. Voor een beschrijving hiervan klik op de kaart van het " Infochannel " op de website van de Chiemsee. http://www.mychiemsee.de/infochannel/

Van het ene meer naar het andere en zodoende op weg naar de Königssee.

 

Berchtesgaden

Omgeven door machtige bergcoulissen ligt de stad Bad Reichenhall. Op een grote parking aan de rand van de stad is het toegelaten voor MH (geen service). Je kan van hieruit gemakkelijk te voet naar het centrum. (P&R)

 Bad Reichenhall kreeg ook de naam Brunnenstadt door zijn kuuroord en zijn vele bronnen. Er is van alles te beleven : een grote autovrije winkelstraat, het kuurpark met zijn Freiluftinhalatorium (een 180m lang en 13 m hoog gradierwerk waarin per dag 300.000 liter zoutwater van boven naar beneden stroomt), zijn Burgen en Burgruïnes, het Salzmuseum in der Alten Saline, de kabelbaan "Predigstuhlnahn" die U naar een hoogte brengt van 1.614m en ga zomaar verder.

Een volledige beschrijving (duits) vindt je op de homesite http://www.bad-reichenhall.de

 

We hebben niet alles kunnen zien en bezoeken want we moesten weer verder. Volgens ons logboek naar de Königssee nabij Schönau. Volgens de brochures het mooiste meer van Duitsland. En het is nog waar ook. Na de MH geparkeerd te hebben op de grote parking (waar je ook kon overnachten) wordt je geleid langsheen de talloze souvenierwinkeltjes naar het mooiste plekje op aarde. (Volgens mij toch) Het water heeft een heldere smaragd groene kleur waarin de om-ringende bergen en bomen weerspiegelen. Ja, het is zoals op de foto's in de brochure. Je kan langsheen het meer wandelen (8 km lang en 1,2m breed), of maak een rondvaart met de geruisloze electrische bootjes (1 1/4u). Geniet van de stilte of aanhoor de indrukwekkende Königssee-Echo. Ga je graag wild in de bocht dan is er de Rödelbahn. Deze kunstijsbaan is gekend voor Internationale Bobsleewedstrijden. Op het schiereilandje Bartholomä kan je het Jachtschloss van de Bayerische Koningen en het St Bartholomä kerkje.bewonderen. De streek is winter en zomer op zijn best.

Als je aan het meer staat en je kijkt even rond dan zie je ook het kabelbaantje naar de Jenner. In 25 min. brengt deze U naar een hoogte van 1.874m met mooie vergezichten over de Duitse en Oostenrijkse Alpen.

 In de zomer verschillende wandelingen en in de winter ski mogelijkheid.

 Ook kun je vanaf het meer, bij helder weer, een blik werpen op het het "Kehlsteinhaus" (beter gekend als het "Eagles Nest" van Hitler) Het op een hoogte van 1.834m gelegen huis van 1939 kan je bezoeken. Met de bus langsheen de steile aangelegde weg over 6,5 km en dan via een 124m lange tunnel tot binnenin de berg waar je met een lift naar boven wordt gebracht. Het huis wordt heden gebruikt als Berggasthof.

Website : http://www.berchtesgadener-land.com/ en beschrijving http://www.eagles-nest.de/

 

 

Onze weg vervolgen we via Hallein http://www.hallein.com/intro.htm waar je de zoutmijnen http://www.hallein.com/tourismus_salzberg.asp kan bezichtigen, Via glijbanen, treintje en boot beleef je een wonderbare wereld in het hart van de berg. Daar we reeds bij een vorige reis de zoutmijnen hebben bezocht ging het verder richting grens Oostenrijk.

 

 

  VERDER (verslag deel 3)

  TERUG (Home)