Startpagina


André BothIk heb een steen verlegd in een rivier op aarde Het water gaat er anders dan voorheen De stroom van een rivier hou je niet tegen Het water vindt er altijd een weg omheen Misschien eens gevuld door sneeuw en regen Neemt de rivier mijn kiezel met zich mee Om hem dan glad en rond gesleten Te laten rusten in de luwte van de zee. Ik heb steen verlegd in een rivier op aarde Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten Ik leverde het bewijs van mijn bestaan Omdat door het verleggen van die ene steen De stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan. (Bram Vermeulen)


Citaten uit enkele mails

"Met bewondering bekeek ik vanavond uw website. Mijn complimenten! Ik begrijp niet dat ik nog niet eerder met u in contact getreden ben omtrent genealogie, want wij hebben zoveel families gemeen wat ons onderzoek betreft."

"Ik merkte al googelend dat u naar de site van mijn boek verwijst. Leuk! Daarna heb ik een hele tijd, veel langer als gepland, door uw stamboom gedwaald en ik wil u mijn gemeende complimenten overbrengen: dit is nu net de juiste mix van genealogische en persoonlijke gegevens. Ik vond het heel indrukwekkend, met die foto's en verhalen en ook de pijnlijker dingen (...) ertussen. Zo'n mix maakt een stamboom de moeite waard!"


Kan ik helpen?

Ja, u kunt zonder veel moeite helpen om uw stamboom compleet te maken.

Heeft u nog aanvullingen op bekenden, zoals volledige namen, geboorte-, huwelijks-, overlijdens- of begrafenisgegevens, dan mag u die altijd doorgeven.

Heeft u verhalen van uw ouders, grootouders of overgrootouders gehoord? Of heeft u nog een verzameling foto's? De ervaring is dat deze na overlijden meestal op de één of andere manier zoekraken. Scan ze in, of laat ze inscannen door een vriend(in) of door een gespecialiseerde zaak, en stuur ze op per post of e-mail. Geef dan ook aan welke foto's zeker niet gepubliceerd mogen worden (deze zullen gewoon in het archief opgeborgen worden).

U kunt geen geen gegevens vinden over uw voorouders? Sinds 1938 wordt van elke persoon, die na dit jaar overleden is, een persoonskaart (PK) opgemaakt. Deze persoonskaarten bevatten de namen van de ouders, de partners waarmee ze getrouwd (en gescheiden) zijn en eventuele kinderen (meestal op de kaart van het gezinshoofd). Eventueel worden ook de woonplaatsen vermeld naar gelang het jaar van overlijden. Vraag deze op van de overleden personen, die u kent uit uw familie, bij het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) en scan ze in en stuur ze op per post of e-mail. Het zal verder voor u uitgezocht worden.


De cijfers voor het jaar 2007

De telling begon halverwege de maand januari met gemiddeld 23 bezoekers per dag (omgerekend een gemiddelde van 46). De daaropvolgende maanden waren het er 63 in februari, 60 in maart, 52 in april, 58 in mei, 55 in juni, 55 in juli, 50 in augustus. Na de vakantieperiode komt er een stijging met 67 bezoekers in september, slechts 56 in oktober (de teller heeft hier 7 dagen stil gelegen door een fout en zou dus gemiddeld 72 gehad hebben), 96 in november en 89 in december.

In totaal zijn er 22.094 bezoeken aan de website geweest en zijn er 51.933 pagina's bekeken met een gemiddelde duur van iets meer dan 2 uur per bezoek.

Dit jaar zijn we gestart met een gemiddelde van 108 bezoeken per dag. Meer dan het dubbele van verleden jaar in dezelfde periode.