» Rotary Rotary FoundationOnder Rotary’s vleugelsPolioPlus »

rotary.gif (19311 octets)

 

De Rotary is een wereldvereniging van business en professionale leiders die humanitaire diensten leveren, hoge ethische standaarden promoten in de verschillende bedrijfstakken en helpen goodwill en vrede in de wereld op te bouwen.

In meer dan 160 landen wereldwijd zijn er ca. 1,2 miljoen Rotariers die verdeeld zijn over meer dan 30.000 clubs.

De Rotary-leden vertegenwoordigen een representatief staal van het bedrijfsleven en vrije beroepen van hun gemeenschap.

De Rotaryclubs ontmoeten elkaar wekelijks, zijn niet politiek noch religieus getint en staan open voor alle culturen, rassen en godsdiensten.

Het hoofddoel van Rotary is ten dienste staan van de gemeenschap, op het werk, in de wereld.

Rotariers ontwikkelen projecten ten dienste van de gemeenschap, deze behandelen de meest kritische problemen van vandaag : kinderen in gevaar, armoede en honger, het milieu, ongeletterdheid en geweld. Ze ondersteunen eveneens programma’s voor de jeugd, ontwikkelingsopportuniteiten en internationale uitwisselingen voor studenten, leraars en andere beroepen en promoten tenslotte roepingen en carriereontwikkeling.

Het motto van Rotary is “service above self”.

Hoewel alle Rotary clubs hun eigen sociale projecten ontwikkelen, zijn alle Rotariers verenigd in een wereldwijde campagne ter volledige uitroeiing van Polio.

In de jaren ’80 hebben de Rotariers 240 miljoen $ verzameld om alle kinderen in de wereld in te enten. Tegen 2005, het jaar van het 100-jarig bestaan van Rotary en deadline voor het verklaren van een Poliovrije wereld, zal het Polio+ programma aan dit doel voor 500 miljoen $  hebben bijgedragen.

Daarenboven heeft de Rotary gezorgd voor een leger aan vrijwilligers tijdens de nationale inentingsdagen in de landen waar Polio nog bestaat.

 

Vrije vertaling uit het Engels.

Copyright Rotary International

 

Rotaract District 2170 wenst dit jaar zijn steun te betuigen aan deze internationale aktie, ondermeer door het verkopen van de Polio+ sponzen.