Lyn Leterme (dirigent vanaf september 2012)

Lynn Leterme(1989) behaalde in 2012 het diploma Master of Arts in de Uitvoerende Klassieke Muziek aan het Gentse conservatorium, in de klas van Johan Duijck.

Naast de piano houdt Lynn er ook een passie voor het orgel op na, en na een vooropleiding bij Bart Naessens volgt ze nu les bij Ignce Michiels.

Lynn volgde o.a. masterclasses bij Christian Beldi en Jean-Claude Vanden Eynde. Op regelmatige basis begeleidt ze verschillende koren, en ze mocht ook al begeleiden op de nationale klarinetwedstrijd.

In 2009 werd Lynn organiste in de Heilige Kruisverheffingparochie in Wenduine. Sinds 2012 speelt ze ook in de Sint-Monicakerk in De Haan. Lynn geeft les aan JMA ‘De Harp' in Zedelgem en tijdens de schoolvakanties geeft ze pianoinitiatie aan 6-tot 12-jarigen tijdens vakantiestages bij Vakantieplus in Knokke. 
Daarnaast is Lynn dirigent van het koor Arte Vocali uit Oostende en sedert september 2012 ook het Eligius Ensemble Ruddervoorde.

Lynn Leterme

Antoon De Spiegeleer (dirigent vanaf november 2011 - maart 2012)

Antoon was laureaat van de gerenomeerde wedstrijd "Pro Civitate" en volgde in die tijd in Keulen een Beethovenstage voor beloftevolle pianisten bij Alfred Brendel. Na het behalen van diverse diploma's voor ondermeer notenleer en piano, ging hij zich bekwamen in koordirectie bij internationale meesters.
Als veelzijdig musicus fungeerde hij o.a. als jazzpianist, gastdirigent bij tal van koren en orkesten en schreef hij ook een koorzetting van "Uit liefde voor Muziek"van Raymond van het Groenewoud, met wie hij als dirigent de opname maakte.
Naast koordirigent profileert hij zich meer en meer als componist. In korte tijd schreef hij tal van composities voor koor, piano en dwarsfluit.

Van november 2011 tot maart 2012 dirigeerde hij het Eligius Ensemble Ruddervoorde.

 

 

Barbara Verfaillie (dirigent van 1993 tot oktober 2011)

 

Barbara werd geboren in 1972 en volgde een muziekopleiding aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge. Ze behaalde er de regeringsmedaille voor piano bij J. Duyck. Verder studeerde ze aan de Hogeschool Gent, afdeling Muziek en Dramatische Kunst, waar zij volgende diploma’s haalde: Eerste Prijs Notenleer, Meester in Muziek voor piano bij C. Coppens, Meester in Muziek voor zang bij Z. Vandersteene en het Aggregaatsdiploma. Zij bekwaamde zich verder bij J. Van Quaille, Y. Barthélémy (Parijs) en J. Van Ness (Nederland).

Als soliste-sopraan verleende ze haar medewerking aan de Kamer van Muzieke uit Brugge, Amanti dell Arte o.l.v. Geert Soenen (Requiem van Mozart, Te Deum van Charpentier,…) en R. De Leeuw (De Staat van L. Andriessen). Ze zong een hoofdrol in de opera ‘Gigantesk’ van J. De Smet en F. Adam en liet van zich horen in diverse operettes in Tielt en Kortrijk (Walsdroom, Lustige Weduwe, Land van de Glimlach). Nog met F. Adam en J. De Smet maakte ze deel uit van ‘Confidenties’, een gezongen theatershow die in de Werf te Brugge werd opgevoerd. Gedurende enkele jaren was zij lid van het Goeyvaerts Consort o.l.v. M. Desmet. Zij gaf les in piano, zang, koor en kamermuziek in diverse muziekscholen. Op dit moment geeft zij zang in de Academie van Knokke.

Gedurende 19 jaar was zij dirigente van het koor Eligius Ensemble Ruddervoorde, waarmee ze regelmatig concerteerde en missen opluisterde .Op 11 september 2011 nam zij afscheid als dirigente van het Eligius Ensemble.