Nieuwsbericht

Alina werkt mee aan een benefietsingle ten voordele van de hulporganisatie "Doorbreek De Stilte". Steunpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik.

[04/03/2006] "Emotions-Hart" heeft een Cd single opgenomen, waarvan de opbrengst volledig naar "Doorbreek de Stilte" gaat. De Cd bevat twee nummers. Het nummer "Steel de Zon" wordt op een prachtige ontroerende manier gebracht door Alina en is een heel mooie versie geworden van de wereldhit, "Only Love", oorspronkelijk vertolkt door Nana Mouskouri.
 

Laat alle kinderen van de wereld,
stralen in de zonneschijn.
Laat alle kinderen van de wereld,
onze nieuwe toekomst zijn.
Vraag alle kinderen van de wereld,
ons te tonen hoe voortaan,
er een grote mensenwereld,
zonder misbruik kan bestaan...
 

Speciaal voor "Childcry België" werd door Peter Stevens van "Emotions-Hart" een Cd-single opgenomen waarvan de opbrengst volledig naar "Doorbreek de Stilte" gaat. Deze CD bevat twee nummers. Het eerste nummer op de CD is een heel mooie versie geworden van de wereldhit "Only Love", oorspronkelijk vertolkt door Nana Mouskouri en nu voorzien van een nieuw geschreven tekst "Steel de Zon". Dit prachtig nummer wordt op een ontroerende manier gebracht door Alina. Ze is een artieste uit Burcht met een bijzondere uitstraling, warme stem en de klasse in zich om een hele grote dame te worden.

"De kracht van pure schoonheid, schuilt in tedere soberheid."

Het andere nummer wordt vertolkt door Stefan Edwards, een talentvolle zanger uit het Waasland, reeds jaren bekend en geliefd bij een grote schare fans. Hij is een zanger die leeft voor zijn publiek, zonder kapsones of sterallures, een echte artiest die pas tevreden is als zijn publiek een leuke avond heeft beleefd! Voor hem werd het lied: "Wij wonen in ons stamcafe" geschreven. Een herwerkte versie van het oorspronkelijke "Wij zijn de mannen van de nacht", de ambiance-hit uit 1973 van Will Tura. Het is een prettig nummer geworden waarbij niemand op zijn stoel blijft zitten.

U kan deze CD met beide nummers "Wij wonen in ons stamcafe" en "Steel de Zon" bestellen via steva@skynet.be of op één van de vele benefietavonden die worden georganiseerd dit jaar.

Een telefoontje : 03/755 58 80  kan natuurlijk ook!!

De prijs bedraagt 5.00 euro + 1.00 euro verzendingskosten = 6.00 euro, voor deze prijs kan u genieten van twee mooie liedjes vertolkt door twee talentvolle artiesten die met hart en ziel hun medewerking hebben verleend en... steunt u "Doorbreek de Stilte" want de volledige 5.00 euro gaat naar deze actie!!!

Alle opnamekosten, persen, drukken hoes, Sabam rechten werden betaald door "Emotions-Hart" zodat er geen eurocent verloren is gegaan!

 

kind

voor iedereen die ooit slachtoffer was (of nog steeds is) van elke vorm van seksueel misbruik en hun familieleden.

Velen onder ons proberen jarenlang om het te vergeten, denken dat we het wel alleen aankunnen en proberen dan ook om de beelden, de angsten weg te stoppen in het kleinste kamertje van onze ziel met de stille hoop de sleutel nooit meer terug te vinden.
We bannen alle gedachten aan toen uit ons hoofd, bouwen een muur om ons heen die ons bescherming biedt tegen alle gevaar en tonen steeds een lachend gezicht voor iedereen die door het kleine raampje kijkt.
Enkel als het avond wordt en de gordijnen veilig gesloten zijn, kunnen we de pijn die lachen doet terwijl er enkel verdriet in je schuilt, een beetje verzachten door alle opgesloten tranen hun vrijheid te geven om te huilen.

Je kan jaren leven met een hoge muur om je heen en wennen aan de schaduw, want je hoeft geen stralen van de zon. Het lukt je best alleen, enkel zwakkelingen hebben behoefte aan iets of iemand, ik ben sterk, hoef niets of niemand!
Je bent liever blind dan te moeten zien dat de sterke, hoge muur, door de vele stormen en gevechten die je hebt gevoerd met je wanhoop, stilletjes steen voor steen verbrokkelde tot er uiteindelijk nog enkele koppig standhielden om je nog een beetje het gevoel van bescherming te geven
Maar stenen voelen niets, kennen geen pijn of verdriet, missen dan ook geen warmte of liefde. Net als de muur verbrokkeld, verdween ook in jezelf alle zelfvertrouwen en kracht omdat het verzamelde en opgeslagen verdriet alle leven in jezelf langzaamaan liet sterven.

Verborgen verdriet laat je niet plots sterven, het wil zich nog lang en veilig in je nestelen, hoopt dat je vlucht om het niet te voelen, sommige in drank, drugs en eetstoornissen, maar ook velen die zich zelf pijnigen, door zichzelf te straffen en door zichzelf als schuldige te veroordelen verdoven ze even het verdriet dat steeds meer plaats in je hart en hoofd inpalmt.

Maar jezelf straffen, jezelf haten, jezelf veroordelen is jezelf heel veel onrecht aandoen en net als foto's vervagen, zal ooit een dag ook het beeld vervagen dat je van jezelf als kind hebt gemaakt. Het slechte, stoute, onhandelbare kind zal plaats maken voor de herinnering aan een kind dat gewoon maar een beetje gelukkig wilde zijn, omringd door knuffels, warmte, aandacht en heel veel lieve woordjes voor het slapengaan, met steeds wel ergens een veilige plaats in iemands grote armen om zalig in te mogen schuilen als het bang was voor het onweer. Je zal het kind in jezelf terug ontdekken, dat zoveel te geven had, maar alles afgenomen werd.

Dan kan je uiteindelijk zijn waar je recht op hebt, een slachtoffer. Enkel daders verdienen schuld, enkel daders verdienen straf, geef voortaan geen enkele dader meer de warmte van de zonneschijn terwijl een slachtoffer in de schaduw moet leven van de muur die een dader vaak jaren steen voor steen heeft opgebouwd op een fundering van bedreigingen, manipulatie en het verschrikkelijk misbruik van de onvoorwaardelijke liefde van een kind.

Breek uit jezelf
, leef, geniet en door te praten, praten en praten komt er ooit een dag dat je net als een gewond vogeltje voor de eerste keer je vleugels zal uitslaan op weg naar een mooie toekomst waar het verleden steeds met je meereizen, maar zonder de last van de pijn nog langer te hoeven dragen.

Doorbreek de Stilte kan men bereiken via email:  info@childcry.com

Elke gift hoe klein ook is steeds welkom op nr. 671-5656569-85
 

» lees meer