Nieuwsbericht

Optreden van Alina op Benefiet concert ten voordele van de VTM actie "Levenslijn" op 10 juni 2006 in Rijkevorsel.

[18/04/2006] Op 10 juni 2006 treedt Alina op tijdens een benefiet concert ten voordele van de VTM actie "Levenslijn" in feestzaal den Elst te Rijkevorsel. Alina heeft een hart voor kinderen. Dat zie je aan de talloze acties die reeds gesteund worden en acties die in de nabije toekomst ook op de planning staan. Ook hier mocht een actie zoals Levenslijn van VTM niet ontbreken. Alina zal zich dan ook met hart en ziel inzetten voor deze actie. Ook U kan u steentje bijdragen, door het optreden bij te wonen steund u automatisch deze actie. Kinderen zijn tenslotte onze toekomst... en die stellen we best veilig...

Info en Tickets : +32 (0)3/297 22 51
Mail : natasja.de.laet@telenet.be


Over Levenslijn | Levenslijn 2006 - 2007 | Het doel

Een kwart van de bevolking is jonge verkeersgebruiker.

Bijna 1,5 miljoen Vlamingen zijn jonger dan 19 jaar (24%). Maar niet alleen dit cijfer is indrukwekkend, want de jeugd is ook omwille van haar kwaliteiten zo ontzettend belangrijk.

Honderdduizenden kinderen en jongeren zoeken samen met hun ouders en opvoeders naar een prachtige toekomst. Als jonge maar volwaardige burgers bewegen ze zich eerst aarzelend maar met stijgend zelfbewustzijn doorheen onze maatschappij.

Ze verlangen ruimte om te ontwikkelen, te ontplooien en te groeien, maar ze hebben ook nood aan bescherming en veiligheid.

Als verkeersgebruikers zijn jonge mensen duidelijk zichtbaar. Ze spelen op de straat, ze fietsen naar school en ze gebruiken overvloedig het openbaar vervoer. Op het einde van hun jeugdcarrière beschikken ze vaak over bromfiets of auto. Naarmate ze ouder worden, verruimen ze hun actieradius. Ze verkennen hun buurt, stad en streek, niet in het minst tijdens vakanties en weekends.

Een moorddadige confrontatie.

Maar de confrontatie tussen jonge mensen en het verkeer blijkt onthutsend pijnlijk. Het verkeer staat concurrentieloos nr. 1 als doodsoorzaak bij jonge mensen. De vele verkeersongevallen zorgen voor een onpeilbaar leed, zowel lichamelijk als geestelijk, zowel bij de slachtoffers zelf als bij hun omgeving ... en zeker ook bij de veroorzakers.

De verklaringen zijn zeer divers: de soms gebrekkige of onaangepaste verkeersinfrastructuur, de staat van de voertuigen (beginnend bij de fietsen), het onaangepaste en gevaarlijke gedrag van zowel volwassen als jonge verkeersgebruikers ... De gevaren zijn talrijk en dikwijls moorddadig.

Deze probleemstelling is niet nieuw maar blijft erg actueel en relevant. Ondanks de inspanningen van velen bewijzen de steeds maar nieuwe jonge verkeersslachtoffers een schrijnende en hoge nood. Het is aan deze nood dat Levenslijn wil werken.

Klik hier om de video van de levenslijnactie te bekijken.

» lees meer