Nieuwsbericht

Alina zingt voor kinderen van Tsjernobyl.
 

[24/08/2005] Gazet van Antwerpen wijdt een artikel aan de liefdadigheidsactie die gekoppeld is met de verkoop van haar eerste CD-single.

Alina, een jonge zangeres uit Burcht, heeft zopas haar debuutsingle uitgebracht. Alina is geboren in Rusland en schenkt een deel van de opbrengst aan Tsjernobyl-kinderen.

Alina werd in Sint-Petersburg als Natalia Bachtina. Als jong meisje trad ze al op als danseres in was ze sterk geboeid door muziek. Na haar universitaire studies kwam ze in 1999 met haar Belgische man naar de Panne. Enkele jaren later verhuisde ze naar Burcht. Daar ontpopte ze zich als een talentvolle zangeres door deel te nemen aan karaoke-zangwedstrijden.

"Ian Ranmann stelde mij in 2004 voor om een cd-single in te zingen", verteld Alina. "Rond die tijd zondt het VRT-programma Koppen de aangrijpende reportage Het Tsjernobylhart uit. Toen heb ik beslist om een deel van de opbrengst van mijn debuutsingle te schenken aan de vzw Vlamingen Helpen Tsjernobylkinderen. Ik hoop echt dat de mensen positief reageren op dit initiatief." De single telt twee nummers: Run TO Eternity en My Heart Beats. De cd is te koop in de Fnac-Groenplaats en kan ook via Alina's website worden besteld.

En Alina's toekomst? "De voorbereidingen voor de opnames van mijn eerste full-cd zijn volop aan de gang. Je hoort nog van mij!"

lees meer