View My Stats

Alcoholisme is een ziekte, daar heb je niet om gevraagd, je draagt hiervoor geen verantwoordelijkheid. Je bent wel verantwoordelijk voor de mate waarin je er iets aan doet. Een zelfhulpgroep kan je drankmisbruik stoppen en helpen nuchter te worden.

Anonieme Alcoholisten biedt twaalf stappen , deze stappen zijn heel nuttig en zijn een gids naar een gelukkig leven zonder alcohol.
Deze stek richt zich naar anonieme alcoholisten aa-ers en mensen met een drankprobleem die het woord god ruimer zien dan zijn enge betekenis zoals aan ons gedurende de eeuwen overgeleverd. Vrijzinnig atheist, agnost, christen, protestant of je volgt het boedhisme of de islam, met of zonder religie of je gaat naar SOS nuchter of zelfhulp, het doet er niet toe.

Je kunt je, onderaan de pagina, inschrijven in onze emailgroep, enige voorwaarde is dat je naar AA gaat of minstens wil stoppen met drinken. Een beetje drinken of "sociaal drinken" lukt niet volgens ons. Wij zijn geen officiële AA-groep, we kunnen wel een instap bieden of een aanvulling vormen.


Laat het eerste glas staan, het is voor ons gemakkelijker om helemaal geen alcohol te drinken dan enkele glazen...eenmaal begonnen kan ik niet meer remmen.
Mensen met een verslaving zijn meestal heel gevoelige en verstandige mensen. Wij willen de leegte van onze verslaving invullen met iets anders. Wij leren te beseffen dat we zelf ons eigen geluk in handen hebben, wij hebben hier geen enkel product voor nodig. Geluk ligt in onszelf !


Spiritualisme en bewustzijn staan hierin centraal, onder welke vorm beleefd dan ook.
In het menu staat een link naar het boek " de kracht van het nu" geschreven door Eckhart Tolle. Dit boek heeft geen enkele binding met AA of SOS, het wordt hier als voorbeeld gegeven omdat het ook door mensen die geen alcoholprobleem hebben , heel veel gebruikt wordt. Terzelfdertijd geeft het een beeld van hoe spiritualiteit heden beleefd kan worden.

Interesse ? ...Welkom

PS : Dezelfde 12 stappen zijn bruikbaar voor mensen met een alcoholverslaving, drugverslaving , gokverslaving, sexverslaving of overeters en voor hun partners. Op de linpagina zijn de respectievlijke linken opgenomen.

  1. Om lid te wordenhrijf in bij AAzonderGo
Powered by health.groups.yahoo.com

Indien de inschrijving voor jou te omslachtig is, stuur dan gewoon een mailtje, de webmaster maakt dan alles in orde voor jou.