start     TIC     laatste TIC 

 

http://www.viatvzw.centerall.com/   http://tic.skynetblogs.be/ 

    Vrijwilligers

    Zondagen 

    Gentse Feesten

    Programma Cinema Palace

    Fotoreportage Oostkantons 

    Reconversiesymbolen

    TextielbiŽnnale

    Presentaties

    Links

    Illustraties

    Bedreigd!

    

 

Interessante links 

naar industrieelarcheologische webpagina's

 

Cinema Nostalgia

Deze site wil je eventjes terugbrengen naar de cinema's uit de fifties en de sixties en alles wat daar zo typisch aan was; de geschilderde reclamepanelen aan de ingang, de oude filmaffiches die toen nog de titel van de film in het Nederlands vermeldden en de inrichting en architectuur van de zaaltjes zelf.

http://users.pandora.be/eric.bucholtz/cine/

Cursus INDUSTRIňLE ARCHEOLOGIE (VUB)

Dit is de internetpagina bij de cursus "IndustriŽle archeologie", gedoceerd door Peter Scholliers aan de Vrije Unversiteit Brussel. De pagina is in eerste instantie bedoeld voor studenten die deze lessen volgen. Uiteraard zijn alle geÔnteresseerden meer dan welkom op deze netpagina's. Hier staan de adressen van websites die tijdens de lessen aan bod komen, naast andere relevante URLs.

http://www.vub.ac.be/SGES/ia/homepage.html

De Gentsche Sosseteit

De Gentsche Sosseteit es een a-politieke verieniginge zonder winstuugmirk, die open stoat veur iederen echte Gentenirre.

http://www.sosseteit.centerall.com/

Een site voor het TIC!

Elke drie maanden een samenvatting van de inhoud!

http://tic.skynetblogs.be/

ERIH (European Route of Industrial Heritage)

The 'European Route of Industrial Heritage' will set up a network of industrial heritage tourism throughout Europe. The first step will be a masterplan for the Northwest-European Metropolitan Area. This is a transnational program of cooperation, financed and coordinated by the INTERREG II C program of the European Union. This site is in english language.

http://www.erih.net/

FWSCW

Federatie van Werkgevers van Sociaal-Cultureel Werk, een vereniging ter behartiging van de belangen van vzw's

http://www.fwscw.be

Gent on Line

Website van de Stad Gent

http://www.gent.be/

GVSA (Gentse Vereniging voor Stadsarcheologie )

In 1977 werd de Gentse Vereniging voor Stadsarcheologie v.z.w. opgericht als vriendenkring bij de stedelijke archeologische dienst. De vereniging wil een brug zijn tussen archeologisch onderzoek, wetenschappelijke bedrijvigheid rond bodem en monument, verantwoord omgaan met het materieel erfgoed en de publieke belangstelling voor wat er op dat vlak in Gent leeft.

http://www.gvsa.be/index.htm

ICOMOS (International Council on Monuments and Sites)

ICOMOS is an international non-governmental organization of professionals, dedicated to the conservation of the world's historic monuments and sites.

http://www.icomos.org/

Industrieel Erfgoedpunt Nederland

Industrieel Erfgoedpunt Nederland is een landelijke site van de Federatie Industrieel Erfgoed Nederland (F.I.E.N.). Wij pogen een zo compleet mogelijk overzicht te geven van het netwerk van organisaties dat zich binnen onze landsgrenzen bezig houdt met dit omvangrijke onderdeel van de nederlandse cultuurhistorie.

http://www.industrieel-erfgoed.nl/

MIAT (Museum voor IndustriŽle Archeologie en Textiel)

Het MIAT is een historisch museum dat de periode 1750-2001 belicht, en is een uitstekend vertrekpunt voor elke zoektocht naar het verleden. De industriŽle samenleving komt er volop aan bod: de eerste industriŽle revolutie, de opkomst van de machine, de evolutie van de consumptie- en informatiemaatschappij, uitvindingen allerhande, het dagelijks leven.

http://www.miat.gent.be/

SIWE (Stichting Industrieel en Wetenschappelijk Erfgoed)

S.I.W.E. wil niet alleen verhaaltjes vertellen, ze wil ook werken. Misschien weet u ergens nog een merkwaardige machine staan? U wil opzoeken hoe de machine werkte? Of meer nog: u wil ze mee opknappen en misschien wel terug aan 't draaien krijgen?

http://www.siwe.be/

VIATvzw

Site gelinkt aan de Stad Gent en het Museum voor IndustriŽle Archeologie en Textiel - voorstelling van de vzw, het tijdschrift TIC, de Zondagen van ons Industrieel Verleden, partners enz

http://www.viatvzw.centerall.com/

Waterwijk

De wijk waarin het MIAT gelegen is: de Waterwijk

http://www.waterwijk.be

Belgiantop50

Je kan gratis lid worden en dit heeft heel wat voordelen: je kan meedoen met de Top 50 en je website toevoegen aan onze database, commentaar geven op de artikelen, onze wekelijkse nieuwsbrief ontvangen

http://www.belgiantop50.com

 

Gent door de jaren...

Gent door de jaren... heeft een nieuwe stek. U wordt actief betrokken en kan opmerkingen geven, gebeurtenissen voor de kalender opgeven,voorstellen om links toe te voegen, stemmen op links of foto's, e-cards sturen met uw eigen boodschap, privť-berichten sturen naar leden, items voor de encyclopedie voorstellen enz

http://gent-door-de-jaren.be/

 

Stoomcentrum vzw Maldegem

In het Meetjesland wordt sinds 1990 een toeristische stoomtreindienst onderhouden. De enthousiaste vrijwilligers waren halfwegde jaren 80 de fase van de modelbouw ontgroeid en wilden hun hobby op ware grootte gaan beproeven.

Na eerst enkele jaren op 60 cm-spoor kennis te hebben opgedaan ving de vereniging met exploitatie op normaalspoor aan.  Later werden te Maldegem alle gebouwen van de door de NMBS verlaten stationssite opgekocht, waardoor het verleden nu in al haar facetten geŽvoceerd kan worden

http://www.stoomcentrum.be/NL/Stoomcentrum-indexNL.html

 

 


Opzijnbest.nl

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan viat2@skynet.be.
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2005