Vogelopvang

horizontal rule

PERSBERICHT

De Natuurwerkgroep De Kerkuil houdt zich reeds tien jaar bezig met de zorg voor de natuur in het Veurnse. In deze tien jaar werden heel wat inspanningen geleverd voor nieuwe groenvoorzieningen, tevens werden verschillende projecten opgestart voor de bescherming en de instandhouding van de populaties kerkuilen, steenuilen, torenvalken, bruine kiekendieven, weidevogels en zwaluwen. 

Wist je trouwens dat er ook in samenwerking met het vogelopvangcentrum in Oostende heel wat gedaan wordt voor de opvang van gekwetste, zieke of verzwakte vogels en kleine zoogdieren ? 

Met deze vogelopvang konden reeds heel wat vogels gered worden van een gewisse dood. Door het wegvallen van enkele medewerkers wegens ziekte of leeftijd kampen wij nu met een tekort aan vrijwilligers voor het in stand houden van deze service aan de natuur en aan de bevolking. 

Hierbij houden wij dan ook een warme oproep naar alle natuurminnaars van Veurne. 

Heb je een groot hart voor dierenwelzijn en wens je hiertoe ook een steentje bij te dragen?

Wordt dan vrijwilliger bij de dienst vogelopvang van de Natuurwerkgroep De Kerkuil.
Wij zorgen in samenwerking met de specialisten van het Vogelopvangcentrum van Oostende voor een korte maar degelijke opleiding in verband met de eerste opvang en zorgen van onze gevederde vrienden. Voor de verplaatsingskosten naar het VOC te Oostende ontvang je een forfaitaire onkostenvergoeding van 15 EUR.  

Heb je een grenzeloze bewondering voor de natuur en voel je iets om de handen uit de mouwen te steken neem dan contact op met de verantwoordelijke van de vogelopvang : Ludo Leper,  Pannestraat 68 te 8630 Veurne (gsm ) 0497/60.53.57

Resultaten van de vogelopvang vindt u hier !