Het duivelskind
Home Up Blond Het duivelskind Eiland Het geheim Haydn De kleur van aarde De koffer Mijn broer is een orkaan Nacht over Maranta Op zoek naar de bron Het teken Wisselkind

bullet 

Over dit boek
Heksenprocessen
Fragment
Lesbrief
Recensie
Boekbespreking

Copy of Het duivelskind.jpg (63948 bytes)

 

Vanaf 13 jaar

Omslag: Marijke Meersman.

Davidsfonds/Infodok, Gebonden - 1991, 2001 (4e druk)

Prijs: € 12,25, ISBN 9065657096

 

De veertienjarige Anneken Faes Brosis uit Nijlen wordt in 1589 gearresteerd op beschuldiging van hekserij. Haar moeder en stiefvader doen niets om haar aanhouding te beletten. Ze lijken opgelucht dat ze van dat vreemde, moeilijke kind verlost zijn. Anneken staat er nu helemaal alleen voor. Ze belandt in de gevangenis en wordt er gefolterd. De rechters willen van Anneken horen wie haar in contact gebracht heeft met de duivel. De bijgelovige dorpelingen uit Nijlen volgen het wrede heksenproces in  Lier van nabij. Angst en afgunst hebben de bevolking in hun ban. Het duivelskind is een op historische feiten gebaseerd verhaal. Een aangrijpend en gedocumenteerd historisch boek voor jongeren vanaf 13 jaar.

"Een boek over angst, wreedheid en hebzucht, maar ook over liefhebben en houden van het leven." (De Nieuwe Gazet)

"Het verhaal doet bij jongeren zin voor historisch perspectief en voor relativering van de eigen cultuur ontstaan." (Jeugdboekengids)