Haydn
Home Up Blond Het duivelskind Eiland Het geheim Haydn De kleur van aarde De koffer Mijn broer is een orkaan Nacht over Maranta Op zoek naar de bron Het teken Wisselkind

bullet 

Recensie

Biografie van Haydn

Meer dan tweehonderdvijftig jaar geleden werd in een Oostenrijks dorpje Jozef Haydn geboren. Seppe - want zo noemden zijn ouders hem - had zo'n mooie stem dat hij op achtjarige leeftijd al koorknaap werd van de Sint-Stefaansdom in Wenen. Enkele jaren later was hij er eerste solist. Maar toen hij de baard in de keel kreeg, stond hij op straat. Gelukkig had Haydn niet alleen zangtalent. Muziek fascineerde hem. Hij speelde verschillende instrumenten en was als knaap al beginnen componeren. Het werden harde jaren, maar Jozef Haydn werd een van de beroemdste componisten van zijn tijd. Mozart was een groot bewonderaar van zijn werk, en Ludwig van Beethoven was één van zijn leerlingen.

Dit boek vertelt de belangsrijkste gebeurtenissen en anekdotes uit zijn leven, zodat je als lezer een mooi portret krijgt van de man die zoveel prachtige muziek schreef.

Averbode, 1992, 96 p., voor lezers vanaf 10 jaar.

ISBN 90-317-0942-5

Dit boek is niet meer in de handel, maar je vindt het wel in de bibliotheek.