Marek Patrman, geboren in Czechoslovakia op 7/2/1971, begon op 3-jarige leeftijd met drummen. Hij studeerde klassiek slagwerk in Janacek aan het conservatorium van Ostrava. Zelf doceerde hij aan dit instituut tijdens de periode van 1993-1995.

Hij maakte deel uit van het Tsjechisch Nationaal Radio Jazzorkest van 1991-1995.

Sinds 1993 concerteert hij en doet opnames met muzikanten uit Europa. Hij was te horen op internationale festivals in de Tsjechische Republiek, Slovakië, Duitsland, Spanje, Griekenland, Polen, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Hongarije, Amerika, Mexico.

Op het moment is hij werkzaam in België met jazzmuziek, “contemporary” en geïmproviseerde muziek, componeren en schilderen.

Hij doceert momenteel aan de Jazz Studio in Antwerpen.

 

Discografie:

1996      Tutu “Sundance”

1996      Roman Pokorny’Q  « Magic Holidays

1996      Harry Katters + Janacek Philharmonic Orchestra « S’Wonderful »

1997      Karel Ruzicka jr.Q “You know what I mean”

1998      Robert Balzar Trio “Travelling” (Beste CD va het jaar in de Tsjechische Republiek)

1998      Shawn Loesher Trio “Distance”

2002      Cesarius Gadzina Trio “Double Heart”

2002      Erik Vermeulen Trio  “Inner City” (Finest in Belgium Jazz 2002)

2004      Ben Sluys Quartet “True Nature”